Vyhledávání
Brno a okolí
V diskuzi je 717 příspěvků, z toho 717 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 17:59® toro
-
David Havlíček> Co vím, tak se mníci berou i u nás a jejich úlovky se zapisují do úlovkáče. Kdyby to bylo porušení zákona, tak už by si toho musel (minimálně) nejeden funkcionář všimnout a podat trestní oznámení na známé pachatele. Fčúl mudruj! Jsem z toho div živ…
- Pondělí 17. prosince 2012 v 16:22® Fryw
-
regulus> Tak to so dobry hoveda.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 15:05® regulus
-
Fryw> není, každá druhá
- Pondělí 17. prosince 2012 ve 14:14® Fryw
-
kubas> doufam, že s tou 8 na Novolíšeňskou to je taky jen vtip
- Pondělí 17. prosince 2012 ve 14:07® HaD
-
toro> proto nechápu, že jsou revíry, kde si je lidi normálně berou. Viz. třeba Ohře. Podle mého je v tom zbytečný zmatek.
- Pondělí 17. prosince 2012 ve 12:13® toro
-
David Havlíček> Mník a třeba i jesen je chráněný zákonem (viz seznam chráněných druhů), ale upravovací vyhláška je trochu mimo… Co se týče „etického cítění“, tak to asi znamená, že by měli rybáři (i myslivci) likvidovat jen škodnou, anebo odevzdat zbraně a sledovat pořady Natgeo v bedně. :o)
- Pondělí 17. prosince 2012 v 11:27® HaD
-
Tomik> hele to je pravda, ale zabránit se tomu nedá. Ono ve finále i lov ryb mimo povolenou míru je špatně. Třeba na revírech K70 by se vůbec neměli rybáři snažit ulovit kapra většího než 70cm
- Pondělí 17. prosince 2012 v 11:03® Tomik
-
David Havlíček> Já vím, častá obhajoba je, že tu rybu dotyčný stejně pustí, ale to je přeci blbost. Jako kdyby myslivec střílel po jelenech uspávačkama s tím, že se pak stejně probere a žije dál.....
Tento příspěvek byl editován 17.12.2012 10:05:47 uživatelem Tomik. - Pondělí 17. prosince 2012 v 10:27® HaD
-
Tomik> Parmy, jeseni, mníci se chytají cíleně i necíleně. Štiky, boleni, okouni, candáti na jaře na mušák. A mnoho dalšího se chytá poměrně často. Netvrdím, že je to dobře, ale chytá. Třeba ty mníky pravidelně chytával Sander.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 10:24® HaD
-
197/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. dubna 2004 k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství)
(7) Od 1. ledna do 15. března je v rybářském revíru hájen mník jednovousý (Lota lota).
- mník jednovousý (Lota lota) 30 cm,
To jsem tak nějak nikdy nepochopil. Hledal jsem teď, kde je to hájení mníka. Nenašel
- Pondělí 17. prosince 2012 v 9:59® Tomik
-
Hraji> Já Tě s tím mníkem naprosto chápu. Je to stejné jako hájení parmy na svitavě, nejde se spousta lidí co tam na ně chodí cíleně. Ale jak říkáš, je to o etickém cítění každého jedince…
- Pondělí 17. prosince 2012 v 7:57® Martin Mošna
-
kubas> Já viděl parodii že pokémoni neexistují
- Neděle 16. prosince 2012 ve 22:54® kubas
-
Pro zasvěcené
- Neděle 16. prosince 2012 v 18:43® Martin Mošna
-
regulus> Byl jsi někdy na Lomnici?A proč nejezdíš pod březinu?
- Neděle 16. prosince 2012 v 16:31® Martin Mošna
-
regulus> Já mám jen minopstruhovku…Jsem z lomnice což je 8km od Tišnova.Z Tišnova bych musel do čebína a na břežinu…To bych si moc nezachytal To si radši pojedu kolem lomu do předklášteří.
- Neděle 16. prosince 2012 ve 12:34® regulus
-
Martin Mošna> šak co brečíš, připadne mi, že pod Březinou je víc ryb než nahoře, teda bylo, už jsem tam tak 3 roky nebyl. Akorát to máš kapinku z ruky, ale na kole to jde, ne?
- Neděle 16. prosince 2012 v 10:21® Martin Mošna
-
regulus> Ten kdo tam chytá by hned věděl…Hmmm škoda Na svratku můžu jen pod březinu na mimopstrhuvku.Chtěl bych někdy někde zachytat s někým odtud.
- Sobota 15. prosince 2012 ve 20:26® regulus
-
Martin Mošna> proč nenapíšeš na rybník do Předklášteří.
Ne nechodím, tvým směrem jezdím jenom na pstruhovku. - Sobota 15. prosince 2012 ve 20:19® Martin Mošna
-
regulus> No tak já bych začel s něčím jiným…Chodí tu někdo na nádrž Svratka 7–8A?
- Sobota 15. prosince 2012 v 19:27® regulus
-
toro> no zásadní problém je asi v tom, že teď už mluvíte (píšete) jeden o voze a druhej o koze aniž si to uvědomujete.
Hrajiho řekněme popudila tvoje odpověď (rada) olafkovi, pokud se na to podíváš z jeho úhlu pohledu, tak více méně oprávněně, protože to vedlo k cílenému, nikoliv náhodnému lovu mníků.
Z mníka jse přešli na ouklejku pruhovanou jakožto dalšího chráněnýho živočicha, oba mluvíte o Svitavě, jenže ty o té pstruhové u Adamova a muškaření a on o té mimopstruhové v Husovicích a plavané.Takže uvažte, jestli má cenu dál v této diskusi, která patrně nikam nepovede ještě pokračovat.
- Sobota 15. prosince 2012 v 15:53® toro
-
hraji> Konečně jsem se dostal ke stroji. Vraťme se na začátek. Otázka zněla, kde se dá v okolí Brna chytit mník. Odpověděl jsem jak jsem odpověděl. Nejmenoval jsem žádnou konkrétní lokalitu, naznačil jsem jen, jak toho dosáhnout. Na mníky cíleně nechodím, mám s nimi zkušenosti z minulosti. Myslím, že zmínka „Jak ulovit mníka“, není totožná s „Jak ulovit rysa“… K těm ouklejkám, docela by mě zajímalo, jaký fígl používáš při muškaření na lipany, aby se mouše vyhýbaly houfy nenažraných oukleji.
- Pátek 14. prosince 2012 v 19:45® Martin Mošna
-
kubas> jen nekdy…
- Pátek 14. prosince 2012 v 19:13® kubas
-
Martin Mošna> Mlčeti zlato…
- Pátek 14. prosince 2012 v 18:15® Martin Mošna
-
regulus> Nebyl by lepším příkladem Mník?
- Pátek 14. prosince 2012 ve 14:15® regulus
-
hraji> no myslím, že ouklejka pruhovaná není úplně ten nejsprávnější příklad chráněnýho živočicha, zrovna na Svitavě je minimálně značně přemnožená, nicméně s tebou sice souhlasím, že se do určité míry dají její záběry vyselektovat, ale žes jich při 100 vycházkách chytil jen 20 ti moc nevěřím, pokud nechodíš na kapry s boilím, což nechodíš.
Tento příspěvek byl editován 14.12.2012 13:16:24 uživatelem regulus.
Jsou skoro všude a během jedné vycházky, byť se snažíš házet tam kde snad nejsou a máš sestavu aby nástraha byla v místech kde snad nejsou, se neubráníš tomu, že alespoň pár jedinců chytíš.
I když věřím, že máš Svitavu opravdu dobře zmapovanou a naprosto nepochybuji o tvojí schopnosti selektovat nežádoucí ryby, tak ty počty ti myslím moc nejdou. - Pátek 14. prosince 2012 v 8:57® hraji
-
toro> pokud nechápeš rozdíl mezi cíleným lovem jednoho chráněného rybího druhu a náhodným úlovkem chráněné ryby, je naše debata asi bezpředmětná. Na Svitavě je sice ouklejka pruhovaná, ale pokud ji chytat nechci, nechytám ji, asi vím jak na to. Mám na Svitavě za rok cca 100 docházek a počet ouklejek letos ulovených bych odhadl na 20. To podouství mám několik stovek. A na Dyji jsem taky nějakou tu minutu odchytal a vím, jak to tam vypadá. Problém na Dyji je, že místní jsou jedni z nejnenažranějších rybářů v ČR.
- Čtvrtek 13. prosince 2012 v 0:02® toro
-
hraji> To bys nemohl nikdy a nikde ani nahodit, aby se ti na háček náhodou nepověsilo něco hájeného. Na Dyji, když rybičkáři chytají candáty, tak jsou dny, že nic jiného než mníky netahají. Co s tím? Zakázat nástrahy živočišného původu?Druhý příklad: U nás na Svitavě je voda zamořená ouklejkou pruhovanou – celoročně chráněným druhem. Průměrný muškař jich za pár hodin chytí klidně 500 (a k nim s obrovským štěstím jednoho lipana). Podle tebe by si měl za stromem nafackovat, že nelovil eticky? Já se přiznám, že lovím pro zážitky. Kdysi jsem toužil ulovit drska (též chráněný druh), jen abych věděl jak vypadá. Povedlo se mi to (zcela náhodou) až po pěti letech a dodnes na to první setkání rád vzpomínám.
- Středa 12. prosince 2012 v 8:54® hraji
-
toro> úmyslný lov hájených ryb pro zážitek? Tak v tom si tedy rozhodně rozumět nebudeme. Ale to je o způsobu vnímání toho co je, a co není etické, a v mezích zákona. Tady rozhodně neplatí, že účel světí prostředky.
- Středa 12. prosince 2012 v 7:21® toro
-
hraji> Jak bylo naznačeno: tady nejde o maso, ale o zážitek, který nemá s hájením nic společného…
- Úterý 11. prosince 2012 ve 12:42® hraji
-
olafek> na revírech MRS je mník jednovousý celoročně hájenou rybou, viz příloha vyhlášky 395/1992Sb. v platném znění.