Chytej.cz

Brno a okolí

V diskuzi je 717 příspěvků, z toho 717 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 14. června 2012 ve 13:03@ JJ

Zdravím,chtěl jsem se zeptat,jestli někdo nevíte,zda se může postavit stan ve Cvrčovicích,jinde než v kempu? Myslím přímo u řeky? Díky za odpověď

Čtvrtek 7. června 2012 v 7:23® kubas
kubas

Zedtu> Platí zde klasická svazová povolenka :-) .

Středa 6. června 2012 ve 22:49® Zedtu
Zedtu

kubas> chtěl bych se zeptat jestli na těchto jezerech platí svazová povolenka nebo je tam rybolov zakázaný? děkuji

Pondělí 4. června 2012 v 9:04® kubas
kubas

regulus> Njn, plná huba keců a skutek utek, tak to hold chodí… Nejsem si ale jistej, jestli to v tomto případě není nakonec i dobře. Představa asfaltové cyklostezky a kdoví čeho mě v těch místech vcelku děsí.

Neděle 3. června 2012 ve 23:04® regulus
regulus

kubas> no pravda, starosta je mediálně známej i na Nově už ho vysílali … :-D

Jinak jakožto člověk co se v místní MS přímo neangažuje, myslím tím funkcí ve výboru, ale alespoň částečně se snažím něco dělat a tím pádem komunikuju s lidma, tak do tý problematiky vidím o kapinku víc než je vidět na první pohled. Minulí starostové alespoň na rybářskou schůzi přišli když byli pozvaní, ne že by něco kór vyřešili, ale alespoň něco řekli, něco jsme se i sem tam dozvěděli, kdežto ten současnej se ani neobtěžoval přijít, vymluvit se že nemůže, nemá čas, prostě dal najevo, že na to sere. Revitalizace byla několik let furt omílaný, slibovaný téma, dušovali se dotacemi z EU, ale skutek utek. Zatím to vypadá tak, že jedinej kdo na tom vydělal byla ta firma co dělala ten projekt, kterej se neuskutečnil a ani neuskuteční, protože a řekněme si to na rovinu, to nikoho ani trochu nezajímá.
Ono svým způsobem je docela dobře, že se revitalizace neuskuteční v rozsahu ve kterým měla proběhnout, protože by se tím pádem z jezer stala ne oáza klidu, ale průjezdní tah cyklostezky (ta by tam určitě nechyběla, vyasfaltovaná a najednou by to žabičkám nemohlo vadit), o tom, že by se myslelo na ryby si můžeš jenom nechat zdát.
Jen pro zajímavost si přečti tohle http://www.brno.cz/…i-2006-2010/ najdi si odstavec „Zeleň ve městě“ je to skoro na konci a hlavně si nezapomeň přečíst datum tohoto programového prohlášení rady města Brna. Jen samý žgryndy a skutek utek, chce se mi blít … :-(

Tento příspěvek byl editován 3.6.2012 23:12:24 uživatelem regulus.
Neděle 3. června 2012 ve 22:08® kubas
kubas

regulus> No, nad obměnou rybí obsádky jsem kroutil hlavou taky. To myslím nemůže průměrně myslící člověk ani vymyslet takovou myšlenku. Jinak já do toho zase tak nevidím, proto jsem rád za Tvůj komentář… A náš starosta myslím nepotřebuje většího komentáře :-D .

Neděle 3. června 2012 ve 22:00® regulus
regulus

kubas> to, že na to nejsou prachy se ví už dávno a ti co myslí hlavou na to přišli ještě dřív. Nejvíc mě pobavila ta obměna rybí osádky, ti blbci vůbec netuší o čem mluví, jsou to jen další sociálně demokratický žgryndy, no a Jakubec, toho vůbec komentovat nehodlám, nějaký jezera ho absolutně nezajímají, je to arogantní kretén, kterýho si tam dosadil Onderka, už 14 dní před volbama socani vyřvávali, že bude novej starosta, ono nebylo nic těžkýho tu tuřanskou lůzu párkem a pivem grátis přesvědčit koho mají volit, ale popravdě mě dost překvapilo, že přejeli i černoprdelníky.
Ale vraťme se k těm jezerům, je to boj s magistrátem a ochránci přírody, trochu o tom něco vím. Ono by stačilo to jen trochu prosekat (nic brutálního), ale narazíš na ochránce žabiček kteří jsou proti. Ve finále je tam takovej bordel, že se to nelíbí lidem, rybám a ani těm žabičkám. Prostě všeho s mírou, jenže tady to nejde, město na to 20 let totálně sere, nedělají ani základní údržbu, na nic nejsou peníze a tak to chátrá. Nesmíme z vody vytáhnout ani spadlej strom natož skoro spadlej pokácet a pokud někoho nezabije nebo nezramuje padající větev nebo strom, tak se nic dít nebude. Z druhé strany sem tam spadlej strom zase až tak na škodu není, ale nesmí se to přehánět.

Neděle 3. června 2012 v 19:09® kubas
kubas

http://brnensky.denik.cz/…0120603.html Holásky…

Sobota 26. května 2012 ve 3:08® alexdelpiero
alexdelpiero

mrkni na mrk (brněnské jádro tam najdeš pár ukázek)

Tento příspěvek byl editován 26.5.2012 03:10:48 uživatelem alexdelpiero.
Sobota 26. května 2012 ve 3:08® alexdelpiero
alexdelpiero

:)

Tento příspěvek byl editován 26.5.2012 03:08:33 uživatelem alexdelpiero.
Sobota 26. května 2012 ve 3:07® alexdelpiero
alexdelpiero

kubas> možná je to tím že uz je to vysbíraný :-)

Čtvrtek 24. května 2012 v 19:50® regulus
regulus

Trochu jsem v zápalu práce zapomněl. Zvu tímto všechny vaše rybařící ratolesti z Brna a okolí na dětské rybářské závody http://rybariholasky.sweb.cz/mladez.htm , které se konají už tuto sobotu. Počasí narozdíl od loňska by mělo vyjít, ryby tam taky jsou, děcka se pobaví a třeba i vyhrajou (minimálně nějakou drobnost vyhrají všichni), takže se na vás těším.

Tento příspěvek byl editován 24.5.2012 19:50:53 uživatelem regulus.
foto/diskuze/brno_a_okoli/2012/th-img49105.jpg
Středa 23. května 2012 v 17:09® kubas
kubas

Robur> Byl jsem dneska u vody u Makra a nic jsem nezaregistroval. Těžko říct :-)

Středa 23. května 2012 v 15:45® Robur
Robur

zdar, prý je nějaká otrava na Svitavě od soutoku výše

Středa 16. května 2012 v 15:31® kubas
kubas

Fryw> Tak Svitava je na takové občasné „rychlonávštěvy“ s vláčákem jak dělaná :-) .

Středa 16. května 2012 v 15:04® hraji
hraji

Brňáci a okolní, pokud máte zájem si vyzkoušet závodění v plavané, můžete se zúčastnit krajského přeboru MRS. Informace najdete v sekci INFO.

Středa 16. května 2012 ve 13:12® Fryw
Fryw

Tak tak. Nejde mi o to chytit životní rybu. Spíš je situace taková, že v týdnu jsem v Brně, celkem často přikurtován k PC abych plnil ukoly mi zadané, a občase je chuť se jen na pár hodin z toho vymanit. Občas to chce relax u vody, a jezdit kvuli tomu na mé oblíbené revíry v okolí Zbýšova, a pak zase ten den zpět do Brna je časově i finančně náročné.. Lehký vlačák opřený někde v koutě a kousek řeky v dosahu MHD je ideální..

Středa 16. května 2012 ve 12:47® Robur
Robur

alexdelpiero> teoretik možná ano, ale cejnů nachytám hafo všude, ale parmy ne. Když budu chtít cejna, musím ujít 100m. Fryw asi taky nepojede ze Zbýšova pro netrofejního cejna do Brna.

Středa 16. května 2012 ve 12:44® kubas
kubas

alexdelpiero> Parem tam je určitě dost na to, aby se daly cíleně pochytat :-) . Na ULko ideální voda s relativně velkým množstvím tloušťů menších velikostí…

Středa 16. května 2012 v 9:22® alexdelpiero
alexdelpiero

Robur> robure těch parem tam neni tolik jak cejnů si moc velký teoretik :-)

Úterý 15. května 2012 v 19:28® Robur
Robur

tom MLS a rbykyrybičky máš od vody nejblíže. Dá se tam UL vláčet, nebo bych si šel pro parmu

Úterý 15. května 2012 v 0:51® regulus
regulus

Fryw> já to takhle nesleduju, projdi si to sám
http://www.rybyrybkyrybicky.cz/
http://www.milobrno.cz/
http://www.usumce.cz/
http://www.rybarska-specialka.cz/
http://www.mlsport.cz/
http://www.gammarus.cz/

Úterý 15. května 2012 v 0:04® Fryw
Fryw

regulus> Díky za info. Tak tam se vyrelaxuju. A přívlač, to bude přesně ono. To naskládám do kapes. Nadchlo mě to natolik, že si zitra vyrazim koupit něco čím budu vláčet. Něco konkrétního od mivardi. Nevíš náhodou o nějakým dealerovi této značky v Brně? Poštu platit nechci, to by už ta hračka ztratila to kouzlo.

Pondělí 14. května 2012 ve 23:46® regulus
regulus

Fryw> sedneš na 58 o zastávku níž, za 12 minut seš na Staré osadě. Pak máš víc možností, Svitava od GPS 49°11'56.865"N, 16°37'46.160"E až do Bílovic. Už se tam může i vláčet, některý ryby z vody ven, přečti si BP Svitava 1. Ryby jsou v tom úseku všude v přiměřeným množství. Dostaneš se tam autobusem, šalinou nebo trolejbusem http://brno.planydopravy.cz/

Pondělí 14. května 2012 ve 22:27® Fryw
Fryw

regulus> Aha, to ten mig a delfín mi zamotal hlavu. Ne právě tam tím směrem nejezdím autobusem, ale autem směr Blava. Jen se tak litostivě koukám na ty toky. Když tu jsem, tak si řikam, že bych si sem vzal cajk a občas zajel někam nahodit. Vím o revírech tady v udolí, ale lezt po těch skalách, to je o infarkt :-D Chtěl bych poradit nějakou vodu, kam se dostanu lehce mhd, nebudu vykázán. Stoják či řeka to je fuk. Ryba tam být nemusí, jsem zvyklý. Teď nemám moc času na nic rozumnyho, a jsem v Brně, tak kam tak na 2–4 hoďky nahodit…

Pondělí 14. května 2012 ve 22:18® regulus
regulus

Fryw> ty to motáš … :-D :-D :-D

Tak ta zastávka se jmenuje Muzeum dopravy a hned vedle je zastávka Letecká, takže trávíš čas v Líšni. Jezdíš autobusem 78 a tím pádem okolo Olympie (je tam i ta Hypernova, vlastně už je to Albert, ale to je fuk) respektive ti od tam nejspíš jezdí autobus domů. Jen tak mimochodem tohle už není v Brně, ale v Modřicích, ale nebudu tě mást ještě víc. Teče za tím řeka Svratka a jak to za tím vypadá nevím, tam nechodím vůbec, pár set metrů po proudu je brněnská čistička odpadních vod, tak ti asi je jasný proč. Pokud chceš zajít na ryby, tak upřesni jestli stoják nebo řeka a poradím ti kam, ale na pěšky to není. Stoják máš když vystoupíš jednu zastávku před Olympií.

Pondělí 14. května 2012 ve 21:21® Fryw
Fryw

Robur> No ja vim, že v tescu maj ryby, když jsem byl v pubertě, která mi dodávala odvahy tak jsem tam vkročil a nezapomenu na kapra v „akváriu“ co měl holou lebku a z kůže přehazku. Do obchodů jezdim, jen menších, jako je lídl, penny, ale jen za doprovodu babičky, abych se nebál. Co bych si počal v Tescu navic bez babičky?! Těžko bych strachem získal košík, natož rybu.

Regulus> tam jak je to tesco, nebo hypernova nebo co. Teče za tím řeka.Jihlava ve Vanglu jasná, tam to mám rád, a putuju dál po proudu, už prochytávám u skalky. Ale jen o víkendech. Tyden trávím pár kroků od stanice Muzeum letecké dopravy, to je tam co se ptám kósek. Neznám to tam, a teď jezdim kolem 4× tydně, tam a zpět, dva dny v tydnu. Přeméšlim o tom.

Pondělí 14. května 2012 ve 20:58® regulus
regulus

Fryw> nevím co myslíš nákupní zónou Brno jih, taky v souvislosti s autobusem gratis, ale to je fuk. Nevím co ti mám popisovat na úseku řeky mezi dvěma dálnicama, nákupním střediskem a cyklostezkou kde je provoz jako na Čáře. Na ryby tam nebo spíš poblíž jdu velice vyjímečně, prakticky jen v zimě. Nedokážu si představit, že bych jel tu vzdálenost co ty za takovýmto zážitkem. Pokud se týká ryb, tak tam něco asi je, ale žádná hitparáda, prostě ryby chytíš, ale nebude to tak, že budeš tahat jednu za druhou. Řekl bych že Jihlavka u Střípáku je na tom podstatně líp ve všech směrech než zrovna tento úsek Svratky a Svitavě už vůbec nemluvím, to je prostě rovná pár metrů široká strouha.

Pondělí 14. května 2012 ve 20:26® Robur
Robur

Fryw> má, je tam tesco, takže se vrátíš dom s rybou:-D

Tento příspěvek byl editován 14.5.2012 20:26:35 uživatelem Robur.
Pondělí 14. května 2012 v 19:33® Fryw
Fryw

Ahoj brňáci. Popište mi prosím trochu tu část řeky co teče za nakupní zonou Brno jih. Co to je za revír. Jezdi mi tam zdarma bus, ma cenu tam vyrazit s MP povolenkou?