Po příjezdu jsme museli všechno vybavení převézt asi 300 m na člunu, neboť na námi zvolené místo se jinak nedá dostat. A hned jsme sami sebe vytrestali. Místo toho, abychom okamžitě postavili bivak, užívali jsme si pohodičky a sluníčka. Záhy jsme byli však spravedlivě potrestáni deštěm, který tak, jak rychle přišel, stejně rychle odešel. Nicméně důsledky zmoklých věcí nám trošku „zavařily“. Jediné štěstí bylo, že déšť netrval dlouho a už za 20 min se nám všechno sušilo na sluníčku.

 

Po zdlouhavé přípravě, kterou musí „přežít“ každý kaprař, jsme konečně zajeli člunem umístit tyčovou bójku a také zakrmit partiklem (především řepkou). Okolo krmného místa jsme poházeli tak čtvrt kila boilies Krvavé peklo – Švestka-máta 18 mm od Karla Nikla.

Na pruty jsme nastražili tyto nástrahy: Na první prut boilie C4- Frankfurtská klobása 24mm (K. Nikl), na druhý Food signal 24mm (K. Nikl), na třetí prut boilie Krvavé peklo – Švestka-máta 18mm nadipované v Amino-CSL dipu s příchutí Scopex & oliheň (K. Nikl) a na čtvrtý prut Krvavé peklo – Švestka-máta 18mm společně s Carp Candy Fluoro Popups Citrus Fizz 12 mm. Nyní jsme chtěli jít připravené pruty zavézt (2 pruty jsme chtěli nahazovat a 2 zavážet), když v tom najednou se za námi objevil člen z rybářské stráže, který nám okamžitě důrazně sdělil, že zavážení plus jakékoliv používání loďky na tomto revíru se nově pro tento rok zakazuje! Viz rozhodnutí na schůzi MO ČRS.

To byl pro nás opravdu šok. Ze začátku nám chtěl vzít „papíry“, ale bohudíky se tak nakonec po dlouhotrvajícím rozhovoru nestalo. Osobně jsem měl na konci našeho rozhovoru radost alespoň z toho, že po důkladném rozebrání celého opatření jsme se společně shodli na tom, jaký je to vlastně paradox. Drtivá většina místních rybářů chodí k vodě s nefunkčním podběrákem, bez podložky, válí ryby v bahně a v listí, ukrajinští specialisté bez povolení drancují naše revíry, nepořádek na lovném místě se stává pravidlem a K70 v naší oblasti hodně hodně v nedohlednu. A řešení této situace – zakážeme kaprařům zavážet!!! Super, mají to fakt vyřešeno…

Počasí se od našeho příjezdu stonásobně zlepšilo a my jsme si mohli plně užívat.

 

Kolem 21 hod přišel první záběr na čtvrtý prut, kde jsem měl za nástrahu „panáčka“. Při záseku jsem necítil žádný tah. Zprvu mě napadlo, že je vše ztraceno, ale i přesto jsem začal rychle dotahovat vlasec. Náhle jsem ucítil odpor. Po chvíli jsem měl na břehu v podložce krásného 3kg, 48cm dlouhého a hezky stavěného kapříka. Montáže zafungovaly super a náš nový háček Longshank Nailer SZ 6, který jsme vybrali pro tuto sezonu, perfektně seděl v dolním pysku kapříčkovy tlamky.

 

Před půlnocí přišel další záběr, tentokrát na druhý prut s nadipovaným boilie. Kapřík byl o něco větší, měřil 54cm a vážil něco málo přes 3kg. S oběma kapříky jsme se vyfotili a pustili je zpátky do jejich živlu. Bohužel slibně nastartovaná série záběrů byla u konce.

Jak jsem napsal v úvodu, výpravu jsme byli nuceni o den zkrátit. Ne snad kvůli dešti nebo bouřce. Přímo naproti nám se druhý den usadila skupina „rybářů“, u nichž již cinkající zvuk a složení rybářského náčiní při jejich příchodu dávalo tušit, proč tu jsou a co bude hlavní náplní jejich pobytu. Nemýlili jsme se.

S narůstající hladinou alkoholu v jejich krvi stoupala úměrně tomu nejen jejich hlasitost a četnost sprostých slov, ale hlavně zřejmě nenávist vůči všem, kterým se daří něco ulovit. Naše bójka se po pár proměněných záběrech stala pro jejich krmítka terčem, který byl v pravidelných 30-ti minutových intervalech prověřován. Od té doby byl náš lov ztracen a stáli jsme, jako již poněkolikáté, před rozhodnutím: začít se hádat s pěti agresivními „ožraly“, změnit rozkrmené místo či ukončit lov?

Zvítězila ta poslední možnost. Ani ne tak z lenosti, ale spíše z toho zklamání a otrávení. Ještě že jsme se při balení věcí do auta sešli s jinými kolegy -­ rybáři, se kterými jsme zajímavě probrali naši výpravu. Navzájem jsme si předali informace s přáním, že snad v tomto smyslu budeme mít příště větší štěstí.

Byli jsme moc rádi, že efektivita našich kombinovaných návazců nám zaručila 100% úspěšnost v zaseknutí a ve zdolávání ryb. Návazce používáme teprve od této sezony a zatím jsme s nimi moc spokojení. Možná se může zdát někomu úlovek dvou kaprů za dva dny málo. To může být samozřejmě za určitých okolností pravda. Nicméně vzhledem k tomu, že na celém revíru při mimořádně velké návštěvnosti nikdo kromě nás nic nechytil a hlavně podmínkám, kdy se po dlouhé době změnilo počasí, považuji naši výpravu za úspěšnou. Jistě se nám podařilo z minima vytěžit maximum.

Úplný výřad našich úlovků uzavřela tato škeble

 

 

Přejeme všem slušným rybářům Petrův zdar

Radim (Chytej.cz – Radim11)

Carp Team Professional 2010www.carpteamprofessional2010.webnode.cz