Tuto zemi jsme navštívili již v roce 2008 a moc se nám tam líbilo, ale nestihli jsme projít vše, co jsme si naplánovali.

Rozhodnutí tedy padlo a vyhrála to cesta do Řecka. Pro tuto zemi jsme se rozhodli z mnoha důvodů. Jedním z nejdůležitějších bylo i to, že jsme si chtěli vyšlápnout na horu Mytikas do výše téměř 3000 m nad mořem a znovu se projít překrásnou přírodou.

 

Když bylo jasné, kam pojedeme, začal jsem shánět informace o místním rybolovu a muškaření a seznámil jsem se s tvůrci nových rozvíjejících stránek www.fly-fishing.gr, díky kterým jsem získal spoustu informací a s jejich dovolením je mohu zveřejnit i na svých stránkách.

Budu se snažit je upravit a podělit se i o mé zážitky z letní „rybářské“ dovolené. Doporučili mi tři řeky, na kterých mohu chytat – Acheloos, Aoos a Voidomatis.

V Řecku se vyskytují dva druhy pstruhů - pstruh obecný, který je tady světlejší barvy s červenými a černými tečkami a pstruh duhový, který se dostává do řek z umělého výtěru.

 

Pro rybaření v Řecku není potřeba žádná licence a za jeden den si rybář může ponechat 2 kg ryb, přičemž míra pstruha je 20 cm.

Na řekách je povolen jen rekreační a sportovní rybolov, ale je zakázáno chytat ryby pro komerční účely, tam už je nutná licence.

Podklady, fotky řek a nejúspěšnějších mušek  dodal můj kamarád Apostolis Lachanas a já.

 

Několik snímků z řeckých řek:

 

 

 

Úspěšné mušky:

 

 

Jan Kretek - brčal