V jaké fázi příprav se festival nachází Martine?

Řekl bych, že jdeme do finále. Doprovodné programy jsou připraveny, soutěže běží na plné obrátky, zkrátka festival již nyní žije virtuálním životem. Veřejnost se do dění okolo festivalu zapojila nad naše očekávání.

 

Co firmy? Podařilo se zahnat obavy z nízké účasti vystavovatelů? Přeci jen Praha měla a možná stále má pošramocenou pověst.

V tuto chvíli mohu slíbit, že Praha rybářskou akci v takovém rozsahu ještě nezažila. Podařilo se získat celou řadu renomovaných firem a vytvořili jsme optimální podmínky i pro ty malé. Zkrátka každý vystavovatel má u nás dveře otevřené.

 

Počkej, říkáš každý vystavovatel?

Ale ne každý Davide. Samozřejmě na výstavě budou jen takové firmy, co se zabývají rybařinou a rybí gastronomií. Různí prodejci všeho možného, co s rybařinou nesouvisí, mají u nás stop.

 

Tak to jsem si oddychl. Můžeš naznačit, kolik značek návštěvník na festivalu najde a jakou plochu festival obsadí?

Co se značek týče, bude jich více jak 250. To je slušné, že? No a výstava obsadí 5100 m2 výstavní plochy, 1400 m2 obsadí rybářský bál a doprovodné programy a 1000 m2 zabírají gastronomické služby, převážně z rybích produktů.

 

Také jsem něco zaslechl na téma vinařství…

Máš dobré informace. Aby byl festival ještě více festivalový, připravili jsme gastronomickou show VÍNO & RYBY. Degustace skvělých českých a moravských vín společně s ochutnávkou třeba takového candáta na víně bude jistě útokem na naše chuťové pohárky, ne?

 

A víš co mne zajímá? Co všemi očekávaná soutěž MISS SYMPATIE?

Jo kamaráde, tak to je bomba. Když jsem tuto soutěž plánoval, hodně lidí mne od toho odrazovalo. Ale já věřil, že se to podaří a šel do toho.

 

A podařilo se?

Že se ptáš, vždyť jsi byl členem poroty, která vybírala finálovou „12“ Viděl jsi sám, kolik se přihlásilo slečen, mladých paní, manželek, babiček, přítelkyň (pozn. 76). A vybrat finalistky, to byl masakr… :-)

Ale musím podotknout, že obdiv patří všem přihlášeným za odvahu. Smysl soutěže je jediný - popularizovat rybolov u něžného pohlaví. Myslím si, že tato soutěž svůj smysl splnila.

 

A co teď čeká finalistky?

To je tedy otázka. Všechny finalistky asi teď ještě mají zamotanou hlavu spíš s nedávno proběhnuvšími vánočními svátky, než soutěží. Nicméně nyní probíhá hlasování veřejnosti a když vidím kolik lidí hlasovalo za pár hodin, je jasné, že zájem o tuto soutěž předčil všechna moje očekávání. Jediné, co nyní finalistky čeká, je účast na 1. rybářském bále, kde kluci z Maxim Turbulenc společně s Rudou Hrušínským trochu finalistky vyzpovídají.

A pak to přijde, vyhlásíme vítězku, která si bude rok užívat titulu MISS SYMPATIE FOR FISHING. Když bych tuto soutěž měl zhodnotit, tak asi takto: Tolik krásy pohromadě jsem ve vezírku v životě neviděl…

 

Takže festival bude bombou?

No já věřím že ano a že všichni budou z festivalu odcházet nadmíru spokojeni. Takže rybáři a rybářky, na konci ledna vše nechte plavat a hurá do Letňan, festival s mottem „KDYŽ NÁS RYBY BAVÍ“ si prostě nesmíte nechat ujít.

 



 

Finalistky soutěže MISS SYMPATIE FOR FISHING

hlasujte prosím v anketě zde. Předtím si vyberte svou MISS a pamatujte si její číslo: http://www.chytej.cz/ankety/111/