15. leden

No i když to Ježíšek s rybařinou trochu prokoučoval, je možnost si schladit žáhu. V Brně končí prodejna s rybařinou. Kdo utratí přes 1000, má slevu 30%. Nakonec to nebyl žádný problém. Jsem hrdým majitelem nového vláčáku, asi 10 woblerů a další nepostradatelné bižuterie.

Zbytek ledna - březen

Brouzdání internetem a prohlížení webů s nabídkou vláčecích nástrah a prutů. Mám něco koupit nebo počkat na veletrh v Brně? Rozvážnost velí počkat!

14 - 18. 3. 2007

Veletrh je tady! Přehlídka všech možných nástrah, nákupní horečka vrcholí...

Jeden stánek - 5 woblerů a 450 Kč je pryč. Co čert nechtěl, v další uličce je pokušení s další nabídkou. No nic, zaokrouhlíme to na tisíc. Jsem v mlžném oparu a moc si nepamatuji. Ale nějak mi u východu chybí 3500 Kč. Ale za ty prachy - no nekup to! Škoda, že neměli nějaký pěkný vláčak. Prostě takový, třeba jemnější, takový na to mazlení s nástrahou, však víme... Zkrátka onačí než ten, co jsem koupil v lednu.

16. duben

Adrenalin stoupá. Hlavně těm, co mají pstruhovu povolenku. Tiše závidím a jdu se ukájet na mimopstruhovou Svitavu 1, kde je povolena přívlač také. Jako slaboučká náplast jeden potočáček 25 cm. Ale byla to dřina. Odříct několik obchodních schůzek a do práce přijít až na desátou. Už však zbývají jenom dva měsíce. Ještě že mám feedr. Jo, ten potočák plave dál.

Květen

Ani nevím, jak jsem ho prožil, ale utíkal velmi pomalu. Ale někde jsem koupil super oboustrannou krabičku. Jupí! Mám co třídit a přerovnávat. Část nástrah už má svoji historii, a tak nostalgicky vzpomínám.

Červen

Mám to za pár. Je mezinárodní den dětí. Škoda, že jsem odrostlejší a na koupi nějakého pěkného popa mně doma nikdo neskočí. Holt daň začínajícím šedinám.

5. června

Měníme plastová okna. Sakra, to se musí i s malování a generálním úklidem stihnout. Vyšlo to. Aspoň jsem se nenudil a lépe to uteklo. Někde už abstinující rybáři řeší i politiku. Co myslíte, budeme či nebudeme mít americký radar? Bože ne. O radaru sice není rozhodnuto, ale 15. musím odjet na chalupu do Boskovic. I tam si nemovitost žádá údržbu. No nic, vláčecí výbava musí jet se mnou. Prostě tatínek půjde brzy ráno na ryby a kolem deváté už bude zpátky. Honem na www.Chytej.cz a hledat, kdo je z okolí Boskovic. Mám to! Pif! Bere telefon a jsme domluveni: 4:30 sraz na velkém parkovišti na Křetínce. Možná bude i lodička.

13. - 14. června

Jedu pracovně na výjezdní poradu na Vranovskou přehradu. Jsme ubytovaní přímo u vody. Hned po příjezdu se jdu podívat k vodě. Je tam plno rybek a ... Prásk! Závar do tvaru písmena V říká, že i boleni. Proboha, kdo tak blbě vymyslel to datum porady. Slintám a v duchu si říkám, že zkombinovat datum zahájení a firemní akce u vody by mělo patřit k základním manažerským dovednostem. Tak někdy příště. Musí vyjít ta Křetínka!

15. červen

Už jsem na chalupě. Proč jsou ty hodiny tak pomalé? Aspoň si chystám batoh, krabičku s nástrahami a definitivně navazuji svítivěžlutou gumu. Snad to bude ta správná volba. No nic, spánek je milosrdný. Ve 22:00, nebo tak nějak, usínám.

16. červen

Ano je ráno šestnáctého, ale bohužel teprve 10 minut a bolí mě břicho. To ještě není ta správná chvíle, ale opravdu musím vstávat, nejdu však k vodě...

16. červen

Opatrně nahmatávám mobil a dávám ho pod peřinu, abych nevzbudil ženu, blik - ač oslněn, vidím 2:17. To taky není ta správná chvíle. Budík je nastaven na 4:00. Opět usínám do dalšího probuzení.

16. červen 3:30

Myslím, že nemá cenu čekat do 4 hodin. Žena určitě ocení, že jí nebude budit zvonění mobilu. Jsem tak ohleduplný. Co bych však pro manželku neudělal. Vstávám... (Po návratu mně stejně vynadá, že mě slyšela.) Bleskově se oblékám a sedám do auta. Během rychlé jízdy k přehradě se mně honí hlavou myšlenky. Budou brát, nebudou?

4:00 Hodina "H"

Ač je o 30 minut dříve, než mám sraz s Pifem, jsem u vody. Nestačím se divit. Parkoviště je skoro plné. Musím chytat hned pod ním, protože za 30 minut tam má přijet kolega.

4:05 tep 120

Ujíždí mně nohy a po zadku sjíždím k vodě. Křup. Co to? Pohoda, byla to jen větvička. Jdu k nejbližším rybářům a ptám se, zda vedle nich nemohu chvíli chytat, že jen čekám na parťáka. Souhlasí.

4:07 - žbluňk

Poprvé nahazuji. Nic moc, jen dva metry od břehu. Nová udice, poprvé s pletenkou, roztřesené ruce. Repete. Nástraha už padá tam, kam jsem chtěl. Cuk, cuk a slast, váznu-neváznu, něco tam je.... No jak říkám, letos se opravdu vydařila.