Investoval jsem do nákupu výtisku obou rybářských periodik (Kajman 8/06 a Rybářství 9/06), a osobně nevidím důvod, proč by měli zástupci svazového Svazu hrozit soudy.

Vysvětlím proč, v bodech a srozumitelně i pro Šéfredaktora, Předsedu a Jednatele:

1) Otázka o „dotaci" časopisu Rybářství „z povolenek" je jednak spekulativní, jednak je to otázka. Navíc všechny komentáře otištěné v Kajmanovi 8/2006 jsou bez úprav převzaty z www.chytej.cz - už se nemůžu dočkat, až taky dostanu dopis z Olšin.

2) Proč je to spekulace je nasnadě - kdyby Svaz účelově netajil informace před řadovými členy, nemuseli by si řadoví členové pomáhat fabulačními berličkami a konspirativními teoriemi.

3) Až tak docela spekulace to asi zase tak moc nebude, protože to, co je zapsáno v Obchodním rejstříku jasně deklaruje, že subjekt RADA vložil do obchodní společnosti Rybář s.r.o. peníze. A je zcela jedno, zda je nazveme dotací či vkladem či z jakého řádku rozvahy Rady ty peníze přišly. Je to pouhá účetní kategorie a autoři dopisu a úvodníku jaksi pozapomněli na drobný fakt, že Rada tvoří svoje zdroje mimo jiné z jisté části jistého druhu povolenek. Zdroje jsou vytvářeny z cash-flow cca 80-90 mio ročně, které protečou Radou, neviditelné pro většinu členů Svazu.

Zde je fragment z rejstříku obchodních společností:

Český rybářský svaz, Rada Praha
Praha lO, Nad olšinami 3l
Identifikační číslo: 004 43 191
Vklad: 204 000,- Kč
Splaceno: 100 % Zapsáno: 14.července 1997

Je to jednoduché jako facka - minimálně počáteční vklad do základního kapitálu pochází z peněz za povolenky členů Svazu.

Klidně si mohu toto tvrzení dovolit, protože Svaz ho nemůže vyvrátit, protože jinak by musel pustit z ruky a z archívu data, se kterými se před řadovým platícím plebsem není radno chlubit.

Add "Jsme ze strany ČRS "natolik dotováni", že redakce "na prkno" platí veškerou inzerci časopisu i do Soupisů revírů ÚS ČRS, co je skutečnosti, kterou si může kdokoliv ověřit, pokud bude chtít".

Co se týče ověřovacího chtíče, už jsem to zkusil na své MO, na Radě i na ÚS, s výsledkem, který je již veřejně známý. Pochybuji proto, že by někdo s nadšením nechal ověřovat řadovým joudům data z hlavní knihy účetnictví firmy Rybář s.r.o.

A ohánění se "podklady pro finanční úřad" může ohromit leda tak ty členy Svazu, kteří nemají o státním "výkaznictví" ani páru.

O úhradě závazků za inzerci hotovostní formou si též myslím svoje, pokud ovšem výraz "na prkno" neměl být parafrází. Ovšem i takto konstruovaná parafráze může být ve světle ostatních informací podaných šéfredaktorem časopisu Rybářství poněkud kontraproduktivní a nebezpečná.

Výhružky žalobami, povinný odběr časopisu Rybářství pro členy Svazu. Dost silný kafe. A mísa třešniček na stole.

Nicméně, ne všichni členové Svazu jsou tupé ovce bez vlastního názoru. A ne všichni si nemohou dovolit právníka.

To, že si mistr Mám jednu ruku dlouhou prosadil § 34 ještě neznamená, že z něj opozice pustí moč a stolici již po otevření dalšího nového čísla dotovaného časopisu Rybářství.

Miloš
www.czechfly.com

P.S.

Doplňující informace na justice.cz, na které Šéfredaktor odkazuje, jsou opět pouhopouhá kategorie. Tohle mu fakt nesežeru. Stejně jako fakt, že v Příloze k účetní závěrce není uveden detail dlouhodobé pohledávky, která začínala v roce 2003 na hodnotě 2610 tisíc CZK a v roce 2005 je uvedena ve výši 1853 tisíc CZK. Nezdá se mi, že by to byly nějaké neuhrazené faktury z obchodního styku. O NEROZDĚLENÉM zisku z minulých účetních období ani nemluvě. I zde se dá úspěšně spekulovat o skryté dotaci majoritního vlastníka.