Boiles tohoto druhu mají ale jeden velký nedostatek, když je teplo tak se dost rychle kazí. Vysoký obsah olejů způsobuje žluknutí a i když jsem je uchovával v síťce na vzduchu a ve stínu, tak po 2- 3 dnech jejich účinnost dost klesala. Na pohled se na nich nic nezměnilo, ale záběrů pomalu ubývalo. Když jsem si nechal přivézt čerstvé, tak to bylo zase jako na začátku. Dlouho jsem přemýšlel, jak koule zakonzervovat, aby vydržely. Zkoušel jsem hodně způsobů, ale nic se moc neosvědčilo.
Nakonec jsem zkusil koule zavařit do skleniček na víčka jako kompoty a myslím že to je ono.
Po uvaření nechám boiles normálně 24 h schnout a potom je dávám do skleniček, zavařuji asi 1h za mírného varu, nasucho, nepřilévám žádnou vodu. Po zavaření se na stěnách skleničky vysráží trochu vody a vypadá to jako když jsou mokré, ale tato voda se za několik dnů ztratí - kuličky ji pohltí. Takto zavařené boilie vydrží i několik měsíců a jsou pořád jako čerstvé. Pravdou ovšem je, že déle než 2 měsíce jsem to nezkoušel, protože jsem je vždycky stačil spotřebovat.
Jestli se zavařováním neznehodnotily nějaké důležité složky v kuličkách nevím a ani jsem to moc nezkoumal, protože kaprům chutnali vždycky jako čerstvé.
Myslím, že tento způsob konzervace není špatný, jenom je nevýhoda špatná skladnost skleniček při přepravě k vodě.
Zdravím všechny rybáře a hlavně kapraře a přeji mnoho krásných úlovků.
Petr Jirava Zadar
To je pecka jdu hned na to. Dík za radu
zrovna dneska jsem delal boilies a nevedel jsem jak to za konzervovat,ale toto me prislo jako super napad.hned zitra to vyzkousim
Tady je ten recept na BOILIES: 50g strouhanky , 50g soyové mouky , 50g krupice , 60g sušeného mléka , 2ks vanilkového cukru , 2 pudinky , 1/2dcl oleje , 2 vejce .Těsto je lepší udělat řidší po čase tuhne.
Recept mám a je dobrý , mám ho vyzkoušený ve 1 a nebo druhého sem napíšu .Petrův zdar
Ahoj,já když dělám boiles tak ho povařím až kuličky vyplavou na hladinu a pak je nechám také oschnout tak minimálně 12 hodin a pak je zamrazím a když rozmrznou , tak jsou stále stejné a dají se krásně propichovat , jsou krásně gumové.Jinak nemáš špatný nápad stím zavařením , to vyskouším.Petrův zdar
Dobrá rada, vyzkouším.
Robur na mražák to jde, ale když jedu na týden nebo třeba i déle a třeba 100 km, tak mražák nevozim. Když jdu na 2–3 dny tak si beru také mražené.
Na b. nechytám, ale napadlo mě, zda to nejde dát na mražák. Játrový knedlíčky, mňam, tam taky v pohodě vydrží a odeberu jen kolik je potřeba.
vilda receptů je na netu plno, stačí dát do vyhledávače boiles a mužeš vařit. Jinak to co je v těch sklenicích na fotkách je tady www.chytej.cz
Článek oprvdu dobrý, ještě by to chtělo recept na to boiles
pecka!!!
Rozhodne to je zaujímavá skúsenosť, ktorá stojí za vyskúšanie.