„Chásko jedna, koukejte sebou hodit! Za chvíli si pro to boilí přijede posel z Nebeskýho carp clubu a já rozhodně nechci poslouchat ty Luciferovy kecy vo nedochvilnosti", zařval Masárius. Hříšníci začali zvyšovat pracovní tempo. Deset provinilců válelo na pracovním stole boilítěsto do úhledných válečků předepsaného průměru. Váleli, až se z nich kouřilo, neprojevovali však při této činnosti ani atom nadšení. „Masakrovat podměrečný kapříky, to se ti líbilo, co? Vodnýst si čtyři za den, to ti taky na Zemi nevadilo, co? Ale válet v pekle boilístěsto, to ti moc nevoní, viď?", obořil se na pomalejšího hříšníka Masárius. U vedlejšího stolu se na obřím rolbalu vyráběli z připravených válečků kuličky. Masárius obsluhu rolbalu preventivně několikrát přetáhl bičem po zádech a připomněl jim jejich pozemské hříchy. „Podsekávat parmy trojhákem, lovit pstruhy na rybičku, chytat a zabíjet candáty už v březnu, to ti na Zemi šlo, co? Měl by ses pekelně stydět a pořádně makat". Masárius si znechuceně odplivl, nervózně zavrtěl ocasem a přistoupil ke kotli, ze kterého stoupala pára. V obřích kotlích se vařilo boilí pro Nebeský carp club. Rohatý přistoupil k CD přehrávači, vložil do něj cédéčko a volume upravil na maximum: „V pekle sudy válej, z kotle pára stoupá, na stůl nám to dávej, ať to s náma houpá", duněl big beat z reproduktorů po celé místnosti, až z toho provinilcům brněly hlavy. „Ty Kabáti, to je čertovsky dobrá kapela", zamumlal spokojeně pekelník a kopytem si podupával v rytmu melodie. U další písničky to už čert nevydržel, několikrát zapráskal bičem a chraplavým hlasem zpíval spolu se zpěvákem: „Gou, satane gou, jak pískneš, tak tancujou". K falešnému hlasu přidal i několik falešných tanečních kroků, ztratil rovnováhu a spadl do sušičky na boilí. Rybářský hříšník obsluhující přístroj na míchání boilí směsí spatřil pekelníkův pád a začal se hlasitě smát. Masárius si všiml, že tento provinilec ještě nemá, tak jako většina ostatních, na levé noze tříkilogramové boční olůvko. Přistoupil k němu a zařval: „Tak ty ještě nemáš trestnou zátěž? Ty nemáš? Tak tady máš!!!", chraplavě se zachechtal a připevnil posměváčkovi na levou nohu obří závěs na zátěžku a k ní olověnou kouli. „Já ti dám se mi posmívat. Jestli si myslíš, že ten bordel, kterej si pokaždý nechal u vody, je malej hřích, tak se pleteš", zahrozil chlupatým prstem čert a zvedl vyzvánějící mobilní telefon. „Bre bre bre, kdo to zas votravuje? Nó slyšim", přijal čert hovor. „Áno vaše blahorodí, jistě vaše velebnosti, zařídím vaše pekelnosti.", mluvil Masárius jak nejochotněji uměl. Odložil telefon a zařval na celou místnost: „Ták masaři, Lucifer mi právě sdělil, že chce jít odpoledne se Svatým Petrem na kapry. Musíte udělat navíc ještě deset kilo boilí. Koukejte sebou hodit, asi tak, jako když jste lezli boilízákům na jejich rozkrmenej flek."

            Mezi tím v nebi:

Nebeský rybník měl rozlohu 7655 ha. Průzračná voda omývala břehy několika ostrovů a zátok, hladinu zdobila rozsáhlá leknínová pole. Téměř celý břeh byl přístupný, až na menší pás rákosí. Ve vodě plula líně obrovská hejna velikých, zdravých a nádherně stavěných kaprů. Proužky hřebenů blankytně modrých vln, ozářených jitřními slunečními paprsky, rozrážely hřbetní ploutve těch největších šupináčů, vyhřívajících se těsně pod hladinou. „Tohle je ten pravej rybářskej ráj", řekl tiše pro sebe Svatý Petr, který se, opřen o kmen letité vrby, kochal tou nádhernou scenérií. Jeho pohled utkvěl na zeleném bivaku, jehož uživatel právě vkládal své děličky do stojanu. Na bivaku však neměl logo a označení Nebeského carp clubu. V nebi to totiž fungovalo trochu jinak než na Zemi. Aby se rybář mohl stát členem tohoto klubu, nestačilo pouze poslat vyplněnou přihlášku a zaplatit příslušný poplatek. V nebi si musel členství v klubu každý doopravdy zasloužit. Musel prokázat patřičné znalosti, dovednosti a splňovat  ostatní přísná kritéria. Teprve pak byl komisí přijat do Nebeského carp clubu a pasován na kapraře. „Tak jak se ti tu líbí?", zeptal se nováčka Svatý Petr. „Je to tu božské, Svatý Petře. Už se nemohu dočkat, až nahodím", sdělil své první dojmy nováček. „Zatím budeš muset opravdu jen nahazovat. Právo zavážení nástrah mají jen členové Carp clubu. Když se budeš snažit a budeš mít výsledky, můžeš i ty mít tato privilegia. Potom budeš mít i nárok na zapůjčení jednoho masaře z pekla, který ti bude nástrahy vyvážet. Vidíš, támhle se právě vrací jeden hříšník na fishunteru z kilometrové vyvážky. Vyvážet kaprařům montáže a krmení je pro ně pocta a odměna za slušné chování v pekle", informoval Svatý Petr. „Já se spokojím i s odhozem. Jenom si nejsem jist, jaké boilí zvolit.", řekl nováček. „Jedno z nejúspěšnějších boilí je Blue paradise od firmy Sop Tecret. To je opravdu božská vůně." Dal nováčkovi radu Svatý Petr a pomalu odcházel. Ještě se otočil a dodal: „Zatím máš právo na splnění jednoho přání denně. Tak si rozmysli, po čem opravdu toužíš." Řekl Svatý Petr a odešel.

            Znovu v pekle

„To čert na koze jel a táta režnou popíjel", prozpěvoval si falešně Masárius a začal komandovat provinilce, kteří usušené boilí plnili do sáčků. „Jedu, jedu, zatracení masaři. Když ste se na Zemi dozvěděli o ňákym fleku, kde si krměj kapraři, to ste tam letěli, div ste se nepřerazili. A tady vám všechno trvá dýl, než Belzebubovi ... , no to je jedno. Za chvíli si příde Lucifer pro krmení, tak ať je to nachystaný. A né, abyste mu do něj dali naftalínový kuličky jako minule. Tenkrát nic nechytil a když zjistil proč, málem prasknul vzteky. Ti, co mu to udělali, musej na věky čistit, stavět a rozebírat kaprařům na břehu jejich bivaky.

            Opět v nebi

Večer se šel Svatý Petr podívat, jak si vede na břehu nováček. Přišel právě včas, a mohl si prohlédnout nádherně stavěného, pětatřicetikilového šupináče, ležícího na podložce. Nováček rybu poléval vodou, šetrně ji vážil a měřil. „Vidím, že se opravdu snažíš. Když budeš takto pokračovat, členství v Nebeském carp clubu tě nemine.", pochválil nováčka Svatý Petr a zeptal se: „Již sis rozmyslel své dnešní přání? Zvážil´s, po čem opravu toužíš?". Nováček se trochu šibalsky usmál a řekl: „Svatý Petře, bylo by moc hloupé, kdybych si přál, aby se tento kapr proměnil v nějakou krásnou, opálenou černovlásku?". „Je-li to tvé přání, budiž, ale buď rád, že tě neslyší otec Asexuálius. Tomu by se to moc nelíbilo.", řekl Svatý Petr a mávl kouzelnou kobrou. Kapr se na podložce změnil v nádhernou černovlásku a Svatý Petr odešel diskrétně mezi vrby.

            Opět v pekle

Dveře rybářského pekla se rozlétli a na špinavou podlahu dopadl další hříšník. „No ty seš vůbec pěknej případ." Přijal nováčka Masárius. „Na Zemi si dělal porybnýho a buzeroval si každýho do zblbnutí. Přitom si u vody chlastatl jako blázen a masařil si, až to nebylo hezký. To, že si lez každýmu na rybářskym svazu do zadku ti tady v pekle moc nepomůže. Je sice vobdivuhodný, z kolika zadnic čuměli tvoje smradlavý nohy, ale tady trestu neujdeš. Lucifer de za chvíli se Svatym Petrem na kapry a už si plní svůj carpdvoukolák. Za trest mu budeš celou dobu k ruce."

            Opět v nebi

„Ten Stroft je modrý jako samo nebe.", pochvaloval si nový vlasec Svatý Petr. Naplnil cívku svého navijáku až po okraj a pohladil madla svých děliček. Buch, buch, buch. Kdosi zaklepal na nebeskou bránu. Svatý Petr se zvedl a šel otevřít. Před bránou stál Lucifer. Přes rameno měl pouzdro na pruty a na tváři prosebný výraz. „Hele, Petře, přivez sem nějaký boilí. Co kdyby sme zašli na kapry?". Za Luciferem stál obrovský dvoukolák, vrchovatě naložený kaprařským náčiním. U carpdvoukoláku stáli dva přikrčení hříšníci, očekávající pekelníkovy příkazy. „Hele, Petře, slyšel sem, že máš nějakej super flek a že ti tam dou hodně velký ryby. Hele, vem mě tam.", zaprosil vládce pekel. Svatý Petr si pročísl své dlouhé světlé vlasy, zamyslel se a řekl: „To místo je opravdu velmi produktivní. Ulovil jsem tam již několik kaprů přes padesát kilo. Vezmu tě s sebou,ale má to jeden háček. Bójku mám osmnáct set metrů od břehu a chytám tam na pět prutů.". „To je v pohodě, to není problém, řekl natěšeně Lucifer." „Dobře, vezmu tě tedy s sebou, ale budeš mi zavážet ..."

 

P.S.: Vážení čtenáři, berte prosím tento článek jako recesní fikci a ne jako ateistický útok na jakýkoliv druh náboženství. Pokud jste se mezi popsanými hříšníky také poznali, nezoufejte. Máte ještě čas vše napravit. Znám mnoho kaprařů, kteří nepohrdnou nabídkou na vyvážení nástrah, nafukování fishunteru či rozkládání a úklid bivaku ještě zde na Zemi. Stačí pár dobrých skutků a dostane se vám rozhřešení. Jinak ale pozor, čert (a Masárius obzvlášť) nikdy nespí ...