Na BVV Rybaření 2006 mne velmi potěšilo, že si ji mohu prohlédnout a zakoupit v Českém jazyce. Nakladatelství Fraus ji totiž právě vydalo a na jejich stánku ji bylo možno premiérově zakoupit, což jsem také bez váhání udělal.

Kniha je doslova nabitá informacemi o hmyzu, který muškař nejčastěji používá a u vázacího svěráčku napodobuje jeho skutečné vzory. Na našem „muškařském“ literárním trhu se tak zaplnilo dlouho prázdné místo zabývající se entomologií přímo pro muškaře. Nebudete muset shánět obsáhlé knihy zabývající se hmyzem a dlouho je studovat.

V Entomologii pro muškaře máte vše jako na dlani. Jsou zde podrobně popsány hlavní a nejdůležitější druhy hmyzu jako jepice, pošvatky a chrostíci. Každá kapitola je doplněna krásnými detailními fotografiemi různých vývojových stádií hmyzu, kterých je zde zhruba 500. Každý druh hmyzu je podrobně a srozumitelně popsán jak z všeobecné stránky, tak z hlediska jeho výskytu v přírodě, životních cyklů, rozšíření atd. Vše je doplněno perfektně navázanými umělými napodobeninami mušek, takže můžete porovnávat originál s napodobeninou. V knize najdete i tabulky, kde jsou všechny tyto základní údaje o hmyzu zobrazené. Samozřejmě je zde vše, týkající se hmyzu, jasně a srozumitelně popsané a vysvětlené.

Přehlednost, s jakou je kniha zpracována, Vám umožní lépe se orientovat v říši hmyzu a pochopit i základy entomologie a vázání mušek. Konec této obsáhlé publikace je totiž věnován i základům vázání mušek a napodobování skutečného hmyzu. Dozvíte se spoustu nových zajímavých vázacích technik a možnosti využití dalších netradičních materiálů, které budete potřebovat k vázání přírodních vzorů mušek. Zajímavými vázacími technikami a postupy si podle návodů v knize můžete vylepšit i vlastní úspěšné vzory.

Tato kniha by určitě neměla chybět v rybářské knihovničce žádného muškaře. Naopak by měla zaujímat výsostné místo pro své zpracování a obsah, který je pro muškaře téměř „životně“ důležitý.

Informace o knize vč. ukázek naleznete zde >>>