Po předchozích dvou kolech, v Brně a Přelouči, vedl tabulku GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A" s celkovým počtem 49 bodů, na druhém místě pak MO ČRS Libáň s 53 body a na třetím SALMO "B" MO ČRS Přelouč s 58 body. V těsném závěsu pak byly týmy LOVY Brno B a SALMO "A" MO ČRS Přelouč, oba shodně s 59 body. Na jednu stranu tedy sice opadla ze všech týmů nervozita, protože nikdo z přítomných nemohl spadnout o soutěž níž, na druhou stranu však u leckoho nervozita narostla, protože šance na postup nebyly pro mnoho týmů až tak nereálné.


páteční losování...

Po losování se šlo poměrně brzo spát, aby byli závodníci ráno "čerství". Raní závod, který proběhl na poměrně klidném úseku Tiché Orlice se mnoho ryb nechytalo. Sem tam byl uloven okoun či tloušť, větší štiky, které mělo více závodníků na prutech, souboje vyhrály a ulovilo se tedy jen pár menších. Dopolední závod vyhrál p. Šalata z týmu KING SPINN s 8 rybami (1574 bodů), druhý byl Tomáš Rozsypal z LOVY Brno B s 7 rybami (1409 bodů) a třetí Michal Studený z RAISHADOW TEAM s 5 rybami (987 bodů).


příprava na závod v sobotu ráno


závodníci odcházejí na svá místa


...porada?


jeden z úseků v sobotu ráno


Tomáš Rozsypal jde na "to"...

Odpoledne se všichni závodníci přesunuli níže, kde byla řeka o něco proudnější. Mezi lovenými rybami opět převládali tloušti, okouni a štiky a tuším jeden bolen. Ryb se celkově u lovilo více. Nejvíce jich ulovil David Havlíček (LOVY Brno B). Celkově to bylo 9 okounů a dva tloušti, tedy 11 ryb (2024 bodů). Následoval p. Macel (GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A") s 10 rybami (1726 bodů) a za ním p. Hotový (SPINN TEAM Zábranský), který ulovil ryb 9 (1670 bodů). Po odpoledním závodě se průběžně na první místo před GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A" dostalo díky dobrému výkonu družstvo LOVY Brno B a získalo jednobodový náskok. Bylo zřejmé, že mezi těmito týmy proběhne bitva nejen o postup, ale i o celkové umístnění. Večer proběhlo vyhodnocení dne a byly vylosovány závodních úseky na neděli.


pekelné soustředění a.....


...okoun 31 cm je venku!

Brzo ráno se všichni závodníci opět sešli u vody, tentokráte ještě za tmy a při kávě se čekalo na rozednění a start dopoledního závodu. Ten probíhal na úseku řeky, který ve většině míst silně proudil a ulovit rybu nebylo nic jednoduchého. Také se jich příliš neulovilo. Nejvýkonnějším závodníkem dopoledne byl Jan Wiechet (ALFA FISCHING TEAM SLATIŇANY " B" ) s 4 rybami (970 bodů), na druhém místě p. Pleskot (GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A") se 5 rybami (957 bodů) a třetí pak p. Hotový (SPINN TEAM Zábranský) s 3 rybami (591 bodů).


ranní kávička


Michal měří se svým rozhodčím, Petrou, úlovek


opatrně, ať se nevyplaší

Odpolední závod již měl v podstatě jen rozhodnout, v jakém poředí bude II. Liga skupina B ukončena a jak dopadne tento poslední víkendový závod. Postup do I. ligy byl totiž víceméně dán a odpolední bitva mezi LOVY Brno B a GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A", kteří o 4 body vedli, měla už jen určit pořadí.

Během odpoledního závodu, který byl tečkou za uplynulou sezónou, se opět ulovilo více ryb než dopoledne. Mezi úlovky dominovali tloušti, občas byl uloven proudník či štika a také pstruh obecný. Všichni tři soutěžící, kteří obsadili stupně vítězů v odpoledním závodě, ulovili shodně 5 ryb. O umístnění tedy rozhodovala jejich délka. Nejvíce bodů (1220) nasbíral p. Tůma (MO ČRS Libáň), druhé místo obsadil David Havlíček (LOVY Brno B) s 1181 body a třetí pak Petra Škeříková MO (ČRS Choceň "A") s 1137 body.

Podvečer se pak závodníci sešli v salonku hotelu Peliny, aby vyslechli závěrečnou řeč Davida Maixnera a převzali poháry za umístnění jak v posledním kole, tak celkově za II. ligu.


čekání na výsledky


poháry pro vítěze


David Maixner s předsedou MO Choceň vyhlašují výsledky

Víkendový závod vyhrál tým LOVY Brno B s celkovým součtem pořadí 12, druhé místo pak obsadil se součtem 14 tým KING SPINN-MO ČRS Nový Jičín a třetí místo MO ČRS Litomyšl -PERCH KILLERS s 23 body. O třetím místě rozhodoval pouze součet bodů za celý víkend, neboť oba týmy měli shodný součet pořadí (23) a stejný počet ryb (16). Týmu RAINSHADOW s celkovým součtem bodů 3117 chyběl jeden jediný bod, tedy milimetr, na třetí místo.


rukama se třáslo a třáslo, zde T. Rozsypal s D. Havlíčkem


stupně vítězů za víkendový závod

Co se týká výsledků za celou II. ligu sk.B, tak na prvním, postupovém místě se nakonec se sedmibodovým náskokem umístnil tým LOVY Brno B (Tomáš Rozsypal & David Havlíček) s celkovým součtem pořadí 71, na druhém, též postupovém GAMMARUS-ČRS MO Pardubice "A" (Macel & Pleskot) se součtem 78 a na třetím, již nepostupovém MO ČRS Libáň (Tůma & Mlejnek) se součtem 80.


stupně vítězů za II. ligu sk. B


společné foto (zleva nahoře: Šalata, Macel, Pleskot, Mlejnek, Tůma, V. Šaroun; zleva dole: Král, D. Havlíček, T. Rozsypal, J. Mikulecký)

Pro firmu LOVY Brno, se jednalo o mimořádný rok, neboť oba její týmy, "A" i "B" vyhráli ligu (LOVY Brno "A" ve složení Milan Rozsypal & Josef Foltýnvyhráli I. ligu) a v příštím roce budou oba týmy soupeřit i mezi sebou v lize I.


vítězové závodu i II. ligy (zleva D. Havlíček, Tomáš Rozsypal)

Nutno dodat, že závod proběhl za krásného počasí bez komplikací a protestů a bylo uloveno celkově slušné množství ryb, celkem 199, o čemž svědčí i fakt, že tzv. nuly (neulovena žádná ryba) byly za celý víkend jen 3. Za dobrou organizaci patří poděkování Jiřímu Škeříkovi st., Jindrovi Mikuleckému a Davidovi Maixnerovi.

S pozdravem Petrův zdar

David Havlíček