A začali se dít neuvěřitelné věci. Co nához na hloubku, to okoun. Nához na mělčinu – štika. Nához na řeku – všichni pstruzi v jedné řadě za nymfou a jako smyslů zbavení soutěžili, kdo ji uloví.

Prostě kouzelná nymfa. Všichni moji kamarádi mi ji záviděli a všichni jsme se svorně pokoušeli navázat něco podobného. I když se výsledek zdál k nerozeznání od originálu a chod ve vodě byl pro naše oči také shodný, ryby nejevily zájem.

Jednou jsem na řece Lomnici dráždil svou nymfou–kouzelnicí okouny (byli tam opravdu pěkní chlapíci), když náhle prudký záběr a nymfa byla PRYČ !!! Byl jsem doopravdy zdrcen. Odhadoval jsem to na nějakou štiku. Zabalil jsem nářadí a chystal se k odchodu domů. Pozoroval jsem rejdění drobných rybek u hladiny a rozhodl jsem se, že jednu chytím a nastražím ji na štiku–zlodějku.

Na tenký vlasec s jedním mini bročkem jsem nastražil kousíček rohlíku, aby se vešel do malé tlamky oukleje. Hned po prvním náhozu se vlasec prudce našponoval a já měl dobrých 20 minut plné ruce práce se zdoláváním. Nakonec jsem zvítězil a v podběráku se zmítal krásný dvouapůl kilový naháč. Odnesu ho od vody, chci vyndat háček a oči mi lezou z důlků. Kapr má v koutku nenasytné tlamy mojí nymfu i se zbytkem vlasce !!!!

Rybu vracím do vody a KOUZELNÁ NYMFA putuje na své místo do krabičky....

P.S. Nymfu již bohužel nemám, za ta léta se úplně rozpadla. Marně šmejdím ve všech obchodech, ale nic podobného jsem ještě neobjevil.

Poznámka redakce: Autor neuvedl své jméno ani kontaktní adresu.