Čerstvý mistr republiky v přívlači Fikar ve své knize detailně rozebírá druhy umělých nástrah a principy jejich chování, zabývá se specifickými podobami přívlače a atraktivně popisuje lov jednotlivých druhů dravých ryb (štika, bolen, okoun, tloušť, candát, parma a ostatní). Václav Fikar, který publikoval řadu materiálů právě na serveru Chytej.cz, požádal o názory i své kamarády, další vynikající české vláčkaře, takže se v knize setkáte s radami mistra světa Michala Tichého, Tomáše Rozsypala, Radima Křepelky, Jana Pánka, Josefa Foltýna, Stanislava Brávka a dalších.

"Tématika přívlače je zpracována vyčerpávajícím a atraktivním způsobem, který nemá v naší zemi obdoby. Začátek knihy je věnován historii přívlače, v druhé části se autoři věnují jednotlivým druhům ryb, významným pro přívlač, ale i těm, se kterými se vláčkař běžně nesetkává," uvádí na adresu Fikarovy knihy nakladatel Jiří Fraus.

Nakladatelství Fraus bude v nastartované edici Průvodce sportovního rybáře pokračovat. V roce 2005 se na knižních pultech objeví tituly "Norsko – mořský rybolov českýma očima" a "Chytáme na feeder".

Václav Fikar: Přívlač na mimopstruhových vodách