foto J. Rabiňák Odpoledne přijíždíme na pískovnu o rozloze 40ha. Na dně se nachází plno krásných lavic po těžbě písku. Na různých místech jsou porostlé řasou. Místo jak stvořené pro lov kaprů. Hned je tu nadšení, že už jsme u vody. Začne vybalovování a stavění bydlení. Po chvíli jsme už máme nahozené pruty a jen tak čekáme jestli přijdou nějaké záběry. Vše je uklizeno a mi se v té zimě posilujeme gročkem. To aby nám bylo taky tepleji. Přichází večer a pár záběrů se nám také dostává. Zatím jen kapříci okolo 50cm a tak zase další práce se zaměřit na ty větší domorodce.

Připravujeme člun, na kterém nám samozřejmě nechybí echolot, bojky a dobře připravené krmení. Skládáme jej z pelet, boilie, řepky, šrotu, kukuřice a dalších posilovačů od firmy Carp Servis Václavík. Nasedáme do lodě a hurá na vodu. Teplota vody tak 10°C a bude docela důležité najít hranu, která jde do mělčiny. Ryby pod námi jsou docela v hojném počtu a nachází se na krásné lavici v hloubce 2.5m. Stavíme bojku a krmíme. Po chvíli echolotování se vracíme na břeh a uleháme.

Ráno hned po 5 hod nahazuje do míst, kde máme krmeno a toužebně očekáváme, jak se nám povedlo ryby nalákat. Jako nástrahu volíme měkčenou kukuřici a novinku od výš zmíněné firmy boilie malina–med. Kolega na prut dává oblíbenou foukačku a místo olůvek kapek volíme vzhledem k teplotě vody krmítka. Během dne se dočkáváme intenzivnějších záběrů a i větších úlovků. Je tu zase večer a tak docela unaveni uleháme. Čekáme, že ten třetí den už přijde nějaký pěkný domorodec.

foto J. Rabiňák V noci se docela ochladilo a tak po probuzení vlézám do autíčka a pouštím topení.

Dívám se na krmené místo k bojce a vidím, jak se u ní horlivě potápějí kačenky a naše krmení vybírají ze dna. Tyto pěkné, ale docela v tu chvíli nevhodné potvůrky, nám tam vydržely celý den. Pruty jsme nahodili a čekali. Po hodině přichází naše velká jízda a my máme konečně pěkný úlovek. Je jím kapr o velikosti 69cm a očividně domorodec. Odpoledne po horlivých záběrech menších kaprů i mě přichází velká jízda. Po 15 minutách boje je tu krásný lysec o velikosti 75cm. Fotečka a pěkně zpět do vody.

Nabažili jsme se tu docela dost velkých záběrů a úlovků i v tom, že voda byla poměrně dost studená. Vyplatilo se nám zvolit různorodé zakrmení peletami a boiliem. Krmení, které má delší rozpad a postupně uvolňuje své částečky. Kachničky si ho také našli. Ostatní rybáři krmili také, ale kachničkám chutnalo naše krmení a kapři mezi nimi brali také.

Je tu odpoledne a my se přesouváme po třech dnech lovu na další revír. Vnadění provádíme stejným způsobem i zde. Kapři nám zde nerou i na boilie malina–med, na které tu nejsou vůbec zvyklí. Největším úlovkem nám je kapr 72cm. Nevyhýbáme se nepříjemným řečem místních, kteří ryby nechytají a nám ještě ponadávají. Vy ty ryby popícháte a pak je pustíme, že pojdou. No vidíte jak někdo takovou blbost může říct. Co by pak bylo s kapry na sportovních revírech.

Závěrem Vám přeji ať máte v letošní sezóně hodně úspěchů a pečlivě vybírejte čím budete krmit.Volte i více druhů krmení s různým rozpadem.

Jarda Rabiňák Carp team J+J

Děkujeme za přispění firmám Carp Servis Václavík a internetovému obchodu rybareni.cz