„V uplynulých týdnech jsem dospěl k názoru, že bych po prázdninách kvůli časovému zaneprázdnění nebyl schopen dávat svému serveru tolik času jako dosud, a tak jsem se rozhodl jej prodat. Chtěl jsem, aby Chytej.cz dál pokračoval v tempu, na které si jeho návštěvníci zvykli. Zájem o koupi projevili dva uchazeči, z nichž David Havlíček byl od počátku jediným, se kterým jsem o prodeji jednal. Důvod? Je vášnivý rybář a rozumí záležitostem kolem internetu. Byl pro mne zárukou, že Chytej.cz bude mít před sebou kvalitní budoucnost,” vysvětlil Václav Fikar, proč se rozhodl server prodat. Jak dodal, jednání s budoucím majitelem bylo věcné a rychlé. „David věděl, co chce a co kupuje. Když jsme připravovali smlouvu, nikde nenastal žádný zádrhel. Kéž by taková byla všechna jednání,” řekl.

„Chtěl jsem být rybařině ještě blíž a něco podobného jsem chtěl sám vytvořit, ale tato cesta je příjemnější," uvedl David Havlíček, proč reagoval na možnost pořídit Chytej.cz.

Server Chytej.cz, který dnes patří mezi nejsledovanější rybářské portály v zemích bývalého Československa, začal vznikat v prosinci 2001, kdy Václav Fikar poprvé přišel s myšlenkou na vytvoření kvalitního, akčního a kontaktního rybářského impéria. V lednu 2002 vymyslel modré šupiny, které se později staly základním poznávacím prvkem tohoto serveru, a v únoru pak i název a logo Chytej.cz.

V březnu 2002 začal ve spolupráci s webdesignerem Martinem Pražákem vytvářet grafickou podobu (tehdy také vznikla oživlá animace rybáře na titulní straně) a už o dva měsíce později – 16. května 2002 – se Chytej.cz poprvé objevil v nekonečném vesmíru jménem internet. Dalším významným momentem v mladé historii našeho serveru byl červenec 2002, kdy zde začala fungovat Diskuse, a pak únor 2003, kdy zde přibyla Fotogalerie. Od září 2003 začne psát novou historii Chytej.cz David Havlíček.

Chytej.cz se dnes může pochlubit více než 280 tisíci přístupy od okamžiku zprovoznění.