Celoroční boilies z domácí kuchyně
Boilies, jehož výrobu vám hodlám prozradit, se dá používat celoročně. Z výrobní dávky vyrobíte ve finále cca 3-3,5 kg koulí. Při jejich přípravě budete potřebovat tyto suroviny:
- Arašídy 150 g
- Pšenice + vločky 450 g (půl na půl)
- Kukuřičná mouka 300 g
- Pelety 1 kg dle vlastního výběru
- Skořápky z vajec (vlastní množství)
- Psí granule 100 g
- Lososová moučka 250 g (případně jiný druh nebo lze kombinovat i více druhů)
Všechny výše uvedené ingredience pomelete (např. v mlýnku), tak aby vznikla sypká směs bez velkých kousků.


Postup výroby
FOTO 1 a 2: Jakmile máte celou směs namletou, začnete se samotnou výrobou boilies, tím že do směsi přidáte 15 vajec (+ - dle vlastní potřeby), 100 ml melasy, 50 ml rr oil, 50 ml rr oil active (oleje můžete přidat spíše podle vlastního výběru, nebo je i nahradit esenci. Nemusíte ale přidávat ani jedno, ale pro atraktivitu boilies je doporučuji), 100 ml amino comlplex (dle vlastního výběru), 80 ml Booster (vlastní výběr).





Finále
Z vlastní směsi vyrobíte přes 3-3,5 kilo. Kilogram domácího boilies vyjde zhruba na 250 Kč, cena samozřejmě záleží na každém z vás, jaké kvalitní suroviny zvolí. S takto vyrobeným boiliem jsem velice spokojený, neboť se hodí jak na krátkodobé, tak i dlouhodobé chytání. Milé překvapení přichází již po prvním náhozu a samozřejmě i po prvním úlovku.
Hodně štěstí!
zdravim prosim o pomoc prikouleni v rolbalu se mi stava ze se mi misto kulicek delaj rozmazle patvary co delam spatně?
Chybí ti tam jedna zásadní ingredience. Surströmming se to jmenuje. Je to švédská národní lahůdka. Já, i když mám rád tvargle, tak jsem na rybách ve Švédsku utekl od stolu venku pod přístřeškem, kde si to domácí otevřeli. Překrutný smrad. Jsou to fermentovaní sledi a tady o tom pěkně píší: http://www.sme.sk/…y-sveta.html
Kámoš to dává do boilies, ale míchá si matroš na zahradě a používá masku a rukavice.
Rybám musí chutnat i ten sejra s červíkama, na zhnilýho žraloka bu šel ouhoř a mník. A na ty vařený nenarozený kačenky asi sumík.