Píšu článek o srazu už poněkolikáté a zjišťuji, že se budu v mnohém opakovat. Chytejácké srazy už totiž byly vypilovány do téměř dokonalé podoby, na níž není co měnit, protože jakákoli případná změna by mohla být jen k horšímu. Základní scénář je proto víceméně daný.
Pokud vás tedy zajímá, kolik vážila živáňská a jaká byla její životnost poté, co byla zpřístupněna davu, pak jste na správném místě.
Dějištěm srazu byla letos Morava a tak téměř automaticky proběhl na přehradě v Jestřabicích, která má dokonalé zázemí, skvělé zarybnění a navíc s provozovateli revíru, manželi Šlesingerovými máme výborné vztahy. Možná i díky tomu byl letošní sraz v mnoha směrech rekordní - nejen počtem přihlášených nebo množstvím zkonzumovaných pochutin, ale zřejmě i množstvím ulovených ryb a jejich velikostí. Ale na to ještě dojde. Začněme od začátku.
Moje maličkost se ochomýtala v Jestřabicích už od čtvrtka odpoledne. Měl jsem v plánu připravit si flek pro lov jeseterů, abych mohl o lovu těchto ryb něco málo napsat. To, že celý plán skončil totálním propadákem, si přečtete někdy později. Zatím stačí, když připomenu, že skoro celé čtvrteční odpoledne lilo a my v tom dešti stáli se sethym u vody a pokoušeli se něco chytit. A kupodivu jsme i něco nachytali, i když cílová ryba se povedla jen jediná a fotit se v tom nečasu skoro nedalo.
Protože zbytek srazu bylo počasí doslova ukázkové, asi mi nikdo neuvěří, že tahle fotka je skutečně srazová.
Je. Akorát jsme v té době byli sraženi jen my dva.

Nakonec už nás to v tom dešti, větru a tmě nebavilo a byli jsme rádi, že dorazil David s Pavlou a Zdendou Samcem a my jsme jim mohli pomoci s vykládáním proviantu. Byla toho pěkná hromada.



Druhý den ráno jsem vstal ještě za svítání (po zbytek srazu už se mi něco takového nepovedlo). První pohled na oblohu naznačoval, že rosničkáři měli pro jednou pravdu a počasí se bude měnit k lepšímu.

Nahodil jsem pruty, vytáhl skývu chleba a sledoval cvrkot kolem. Po pár rychlých záběrech aktivita ryb ustala, slunce se vydrápalo na oblohu a začali přijíždět první účastníci našeho setkání. Za nadšeného halekání a podávání rukou se začaly stavět stany i kaprařská lešení a srazový život se dostal do obrátek. Každý nově příchozí i každá nová ryba, která se podívala na souš vyvolala vlnu zájmu a nadšení. Začátky jsou vždycky krásné a většina přítomných přijela dostatečně natěšená.


Prostor kolem přehrady se postupně zaplňoval. Přibývaly stany, kolem vody pobíhalo stále více postaviček a břeh se záhy ježil pruty tak, že nebylo pomalu kam šlápnout.



Postupně se ale aktivita většiny účastníků začala přesouvat do společenských prostor kolem ohniště. Bylo třeba vyzkoušet novou udírnu, rozehřát gril a ochutnat dovezené pivo. Tyto nanejvýš zodpovědné úkoly přilákaly celou řadu zájemců a když už se tak pěkně sešli, propukla tradiční družná zábava, která trvala až do pozdních nočních hodin.



Všichni věděli, že zlatým hřebem programu má být živáňská pečeně, proslulý Zdendův špízek zvíci nějakých třiceti kilo. Jeho životnost poté, co je prohlášen za hotový, je obvykle srovnatelná s poločasem rozpadu prvků s protonovým číslem kolem 110 (pro nevzdělané - jsou to zlomky sekundy) a tak už během dne padaly četné úvahy o tom, jestli jí vůbec bude pro těch devadesát lidí dost.
I Davida podobné myšlenky napadly a protože je muž činu (rusky mužčína), udělaly se špízy dva. David se osobně ujal jejich přípravy a s akuvrtačkou pilně navrtával brambory, aby se při napichování na rožeň nerozpadly.


V průběhu odpoledne se oba těžké válce zabalené do alobalu přesunuly nad oheň a večer už se dopékaly bez hliníkového obalu, zatímco dav kolem je bedlivě sledoval. Někteří jedinci si chodili namáčet chleba do šťávy, která zůstala mezi vrstvami hliníkové fólie, pěli ódy na lahodný "sosík" a šilhali stále víc k ohni, kde se nad plameny otáčely oba obrovské špízy.

Pak konečně nastal okamžik, kdy Zdenda zpřístupnil davu obsah prvního rožně.



Většina přítomných věděla, co bude následovat. Někteří už to zažili, jiní o tom alespoň slyšeli nebo četli. Během devadesáti sekund byl stůl před Zdendou holý. S tím se v té chvíli ještě dalo něco dělat, protože nad ohněm se otáčel ještě jeden válec složený z plátků brambor, cibule a několika druhů masa. Došlo tedy i na něj.
Zájemců byla pořád ještě hromada a sotva živáňská sklouzla z rožně, mizela doslova před očima.


Za chvíli ovšem nemělo co mizet. Po dvou minutách vypadal pult takhle:


Někdy v tom okamžiku se objevil 1Mara, který coby srazový nováček nevěděl, jak to se živáňskou chodí. Chvíli nevěřícně zíral na prázdný stůl a pak začal předvádět smutné obličeje. Nikoho bohužel nedojal natolik, aby se s ním podělil o svou porci a tak mu nakonec nezbylo než poslechnout radu kety vydry a nastoupit na substituční pivní program.



Tato drobná osobní tragédie ovšem nebyla na srazu jediná. Spikovi, který se pokoušel dělat příliš mnoho věcí najednou, zase spadla v závěru pobytu halibut peleta do piva. Nebyl by to ovšem spike, kdyby si nedokázal poradit.


To jsem trochu odbočil. Vrátím se teď do doby, kdy se živáňská teprve zvolna opékala a David měl chvílemi volno. V oněch vzácných okamžicích jste ho mohli zastihnout na nedalekém štičím rybníku.
Všichni jsme věděli, že místní zubatice jsou proškolené až běda a viděly už možná víc vláčecích nástrah než leckterý rybář. David ale vybalil neskutečnou nástrahu budící děs a hrůzu (detaily někdy příště) a bylo vidět, že tohle tu ještě nebylo.
Štiky se na ten verk vrhaly jako divé. Možná šlo o akt sebeobrany, to nevím, ale faktem je, že David je tam lapal ve velkém. Postupně s ním chodilo na tyhle výpravy stále víc diváků a rozhodně bylo na co se koukat.



Největšího jesetera chytil (stejně jako minule) Robur. Dokonce si prý kvůli těm nosatým potvorám rezervoval u správce revíru svůj oblíbený flek. Fotku jeho megafiše ale nemám, seděl jsem tou dobou na druhé straně přehrady a jen poslouchal potmě ten řev. On je stotřicítka jesík přece jen kus ryby a tak dokázal uprostřed noci zamotat asi osm dalších prutů...
Zájemcům mohu nabídnout "jen" fotky Prutosova "rusáka" (jeseter ruský) dlouhého cca 125 cm (neměřilo se) a 118 cm dlouhého jesetera sibiřského, se kterým se popasoval LuboO.


Největšího kapra vytáhl Zdenda Samec. Na předchozích srazech toho moc nepochytal, takže zde se rozhodl neponechat nic náhodě.
Postavil si své "kulometné hnízdo" naproti kuchyni a asi 60 m od břehu mocně zakrmil (taky měl čím).

Jak postupně kapři objevovali jeho zakrmený flek, ozývaly se Zdendovy pípáky stále častěji. Záběry mu sekali kolegové u vody, Zdenda vždycky doběhl (pokud ho nepředběhl David) a zdolal si, co se mu pověsilo na prut.
Krátce před koncem srazu se z jedné jízdy vyklubal Zdendův nový osobák - šupináč 97 cm vážící zhruba 19 kg.



I kolega džigit se chtěl blýsknout trofejním úlovkem. Bohužel se mu ale na prut věšeli většinou jen cejni.

Džigit na to ovšem vyzrál a po krátké honičce mohl zapózovat s úlovkem, jakým se nikdo z ostatních pochlubit nemohl:-))

Kapitola sama o sobě bývá o každém srazu prase. Většinou se rožní selata, ale my nejsme troškaři. Letos skončilo nad ohněm čuně vážící 125 kg a znovu se oživily úvahy o tom, zda bychom příští rok neměli rožnit vola.
Osobně jsem ale zastánce teorie, že prase je prase (jistě chápete, že toto je skutečně hluboká myšlenka). Chvilku jsem googloval a v zjistil, že v USA jsou k dispozici polodivocí pašíci známí pod přezdívkou "hogzilla", jejichž váha může přesáhnout i půl tuny. Takže rezervy by tu ještě byly, snad to ten rožeň unese...
Fakt je, že opékat takové hovado není jen tak. Pašík už byl poněkud tučnější a jevil značné sklony k spontánnímu samovznícení.



Díky hasičskému umění rodiny Havlíčkových ale nedošlo k žádným ztrátám na materiálu a večer mohl být vepřík průběžně konzumován.
Časem se ukáže, že v mnoha účastnících srazu dříme nějaký skrytý talent a jak je vidět, okrajování pečeného masa je specialitou pánů Padise a Chosého.


Co dodat více? Snad jen to, že sraz jako pokaždé provázela úžasná atmosféra a že se tu dějí věci jinde nevídané. Kde jinde byste například viděli, jak rybář v průběhu namáhavého souboje s rybou dostává masáž mající uvolnit zatuhlé svalstvo?



Kde jinde se najde přítel, který vám v okamžiku, kdy máte při souboji s rybou obě ruce plné, nezištně poskytne ochranu před dotírajícím hmyzem?


A kde jinde by vás v kritické chvíli přidržela ruka kamaráda, zatímco ruka jiného kamaráda udržuje čtyřnohou pohromu zvanou Lexa v bezpečné vzdálenosti?

A když už jsme u Lexy - věřím, že tento Roburův věrný průvodce bude mít brzy mezi účastníky srazů svůj fanclub. Já osobně bych si už skoro nedokázal představit sraz bez něho:-)



Pravidelnou atrakcí chytejáckých srazů je i pasování na rybáře, kterého se ochotně ujímají Širdovi. Pasují se děcka i dospělí a to se vší obřadností a s veškerými náležitostmi.



No a když už jsme u těch dětí... Na srazu jich bylo hodně a některé mají k rybařině hodně blízko.


Tak a to je vše. Najednou tu byla neděle a okamžiky balení. Maso i pivo došly, břehy se vyprázdnily a všichni se postupně rozjeli do svých domovů.

Na závěr mi dovolte, abych poděkoval jednak manželům Šlesingerovým za perfektní zázemí a všestrannou pomoc a také Davidovi, Pavle a Zdendovi za celou organizaci srazu. Padla tu kdysi v jedné diskuzi představa, že pro Davida je chytejsraz jen jednou z mnoha podnikatelských aktivit. Není to tak. Každý, kdo na srazu byl, ví, že David i jeho spolupracovníci sraz prožívají možná víc než většina návštěvníků a rozhodně nemyslí na to, kolik na něm vydělají, spíš na to, aby moc neprodělali.
A vlastně bych měl poděkovat i všem ostatním, kdo svou přítomností dokázali povýšit sraz na něco víc než prosté setkání několika desítek lidí.


Takže děkuji všem a těším se nashledanou příští rok někde v Čechách.
Fotoalba ze srazu:
Sraz v číslech:
Počet účastníků:
cca 90 lidí včetně dětí + návštěvy (Tomáš Rozsypal, Toulovec, medvěd,...)
Jídlo a pití:
největší prase (125 kg)
největší porce živáňské (zhruba 50–60 kg)
nejvíce vypitého piva (11 celých sudů)
snědlo se 45 bochníků chleba
5 litrů „tzatziky“, 5 listů česnekové omáčky, cca 5 kg zmrzlin
největší dotace ze strany serveru (příští rok už budeme muset bohužel mírně zdražit)
Úlovky:
pravděpodobně nejlepší úlovky v historii srazů
jeseteři 130, 126, 125, 122 a 118 cm plus desítky menších
kapři 97 cm a 19 kg, 87 cm, 84 cm, 83 cm,...
štika 90 cm a několik dalších přes 80 cm
Vypráví se, že na srazu byl chycen i kapr přes metr, ale možná to s ním bude jako s lochnesskou - všichni o ní slyšeli, ale je dost problém sehnat někoho, kdo ji viděl:-)
Text i foto: M. Horáček - Osprey
Robur> ja Lexu s kelímkem nefotil.
tak chlapi a dámy, kdo má foto mojí štiky? Sethy, povedl se ten Lexa s kelímkem?
Robur> foto nemám,spíš Lubo a regulus.
kulin> naval foto štiky a pak kecej:-D, buď rád, že jsem tě pustil do VIP sektoru. Ten přehazovač byl regulérně regulus.
All Armor> Zřejmě si nepochopil,co tu psala HaDová,že počet přihlášených je omezený,takže se nemusí nikdo stresovat,možná jen ty.
1Mara> Tak už jsou v článku odkazy na 6 fotoalb různých autorů. Moje blbost, že tak pozdě.
1Mara> Dal jsem nějaká alba, podívej se po nich. A jsem trouba, chtel jsem na ně dát od článku odkaz. Úplně mi to vypadlo.
Taky sethy dával album s 30 fotkami.
Osprej : Míro jsou ještě někde jinde fota ze srazu ? Fotilo se jako o závod , jen ze zvědavosti :-)
pablos32> zatím nevíme
kety.vydra> tak na jaře :-))). Vždyť je to skoro týden, co sraz skončil!
All Armor> Sic nevím ským máme tu čest , ale nemyslím si že by moje Línka nějak stresovala HaDa , jo a s Cepem si myslím totéž co ti psal Osprej .
ps. Omlouvám se na mou reakci která sem nepatří , ale reagovat jsem musel .
línka> Nestresuj Davida. To by si musel koupit farmu sviní a najat hasiče. Sám by to nezvládl. Dobře upečená sviňa s e peče ve zděné „peci“ na plechu. Nejdřív se udusí a když je jako bláto, dopeče se do zlatova. Tu správnou pec mají většinou jen pekaři. Takovou sviňu můžeš namazat na chleba.
mvincik> Mám hromadu vyvolaných kinofilmů, ze kterých nejsou ani fotky. Ale mám kvalitní profi scaner, který to umí digitalizovat. Už léta se chystám, že pro vnuky naskenuji filmy z dědových anabází (rodná Morava, Slovensko, Rusko, Belgie, emigrace,študování v Germánii -jsem z části Germán, študování v USA, práce v teamu co později dostal NobelPrize,titulů před jménem a za jménem plná prdel, návrat 1990, boj o české občanství,podnikání v biotechnologiích, seru na všecko v tomto bordelu, po fšeckém je hovno enem po fčelách je med, a na Chytej a na MRKu oprávněné nepochopení – žiji asi v jiném světě, ne vždy chápu, sorry, vzdělanostní úroveň kolegů a oni si myslí, že se chci vytahovat, že z nich chci dělat voly, ale já k tomu nemám důvod…). Kurwa, byl jsem úspěšný před emigrací i po ní. Poslední kontrakt na vývoz T72 jsem spáchal i zrežíroval.Doposud jsemn to nepochopil.Protekci jsem v životě neměl, blbej jsem jak tágo (tak tu píší o mé osobě experti na www.chytej.cz, co měli problém se základní školou). Asi brzy umřu. Su Hanák,seru na to. I na metále.Měl sem pestrej život. Možná moc. Ale na Knížáka nemám. Mi tento stát posílá hovno, velké kulové. Ešče, že má našetřené.¨ A včera jsem byl na rybách a hovno jsem chytil, jako ostatní.
regulus> Nemyslím si,že by chtělo přijet všech 12.583 lidí na sraz.Jen jsem reagovala na těch pár,kteří váhali,jestli mají jet a teď toho litují.Spousta lidí se nakonec i odhlásila,takže zase tak horké to nebude.
pablos32> Už jsem se ptal HaDové :-)
Sraz byl moc super škoda že to moc rychle uteklo . Bylo tam moc fajn lidí které sem tam poznal a děkuju organizátorům jak se o nás krásně starali . Míro a ten článek je super .
Koukám, že sraz byl perfektní.. A další sraz bude Morava a nebo někde v Čechách? Sice tu z vás nikoho neznám, ale moc rád bych jel na další sraz. Jen bych potřeboval vědět datum hodně brzy abych si ti zkusil nějak zařídit v práci zda mi to povolí :-)
HaDová> Kdy se objeví přihláška na další sraz? :-D
HaDová> Tak už mě můžeš napsat.2× :-)
Sraz dobrej hlavně jsem rád,že se líbil kámošovi co přijel se mnou.Živáňský bylo dost(pro ty co maj vostrý lokty :-) ) Robure nemachruj s úlovkama,beztak si nachytal jen díky tomu,že si nás systematicky vyšachoval ze hry přehazováním prutů.Prej „hážu před sebe“. :-)
regulus> jednoduchý, kdo se dřív přihlásí a zaplatí, ten jede. Bude zase max. počet osob a tím to hasne :-)
línka> mezi námi děvčatami, „… všem,kteří váhali,tak doporučuji příště také přijet …“, aktuálně je registrováno 12.583 lidí, dovedeš si představit, kdyby se jen polovina řídila tvým doporučením???
No bezva, příští rok si pronajmeme třeba to Kaspický moře, tam se určitě vejdem a možná bude i kaviár a opravdu velcí jeseteři …
All Armor> Tvůj výpad na CePa jsem smazal. Považuju ho za kamaráda a někoho, kdo si to nezaslouží.
To, že je ti v některých ohledech podobný a sáhne po ostřejším slovu, neznamená, že je to, co jsi o něm napsal.
Samozřejmě, kdybyste v té plodné diskuzi chtěli pokračovat po osobkách, nemám naprosto nic proti.
Míro, parádně zpracovaný děj srazu, vše se vydařilo a za rok budu chytat i já, ať je nějaká pěkná ryba i ode mě :-))
Pěknej článek a sraz musel bejt super,jsem hloupej že jsem nejel.Tak snad příští rok)
Opravdu moc povedený sraz,všem,kteří váhali,tak doporučuji příště také přijet.Počasí se povedlo,krásné úlovky také a zábava na tu hojnou účast byla perfektní.Pořadatelům díky za přípravu skvělých jídel a organizaci.Já měla masa dost.A příště bude ta rozcvička.
osprey> Míro článek moc pěkně čtivej, jednu chvíli jsem i litoval, že ten čas na účast nebyl, ale po přečtení odstavce s obsahem…"a znovu se oživily úvahy o tom, zda bychom příští rok neměli rožnit vola" jsem se rozhodl, že ani ten další pro jistotu nenavštívím, mohl bych být totiž v ohrožení!
All Armor> Pokud jsi již tak neučinil, mohl by jsi se s ostatními podělit o to co jsi viděl či zažil na východě nějakou čtivou formou.
A co se CePa týče, myslím, že jsi zabrousil naprosto zbytečně až do takého slovníku.
Opravdu pěkně napsané.Byl jsem na srazu poprvé,ale odjížděl jsem s bohatou zkušenosí a zážitky,už se těším na další.Ps-děkuji hlavně organizatorům za skvělou organizaci a účastníkům srazu.
cercer> já už bych tak daleko s písekm nedošel:-D
robure,dostal jsem tip: prej si to byl ty a ne Lexa!!!
Míro,krásně jsi to napsal i nafotil…vlastně,krásný to bylo celý,jen to trošku uteklo.
Fotky, co mne skutečně pobavily jsou ty, kde David vrtá brambory, showman Džigit s cejnem a se psem je v ráži a nešťastník Mara1 když přišel pozdě na živánskou, či co to bylo.
osprey> Na toto se podívej: http://www.panorama.sk/…a-velka/2178 Jinak jsem překvapen, jak jsou u těch fotek diferencovány druhy těch jeseterů. To tak znáš, či majitelé revíru?Či dobrá knížka? Zajímavé, údajně aby byl kaviár dobrý, musí být ryba starší jako 100 let: http://noc-den.bloger.cz/Jidlo/Kaviar
osprey> Já vím, že jsi to psal ty… To jsem jen žertoval. I na MRKu po tobě zůstaly dobré věci.
All Armor> Ten atlas jsem psal já. Ale psát a vidět, to je sakra rozdíl:-))
Jeseteři u nás kdysi žili v počtu minimálně 4 druhů (velký v Labi, malý v Dyji a Moravě, vyza a ruský v Moravě). Malý žije asi dodnes, osobně jsem ho v Dyji chytil (fotky jsou v tom atlase).
osprey> Ani nevím, či jsou nějací jeseteři i mimo soukromých revírů. V Dunaji a Moravě asi nula bodů.
osprey> Viděl jsem velikosti cca 9 m. Na vlastní oči. Ale ukazovali to jako raritu v bazenu s tekoucí vodou. Byla to firma, co produkovala kaviár. Tehdy jsemm se ho najedl do sytosti. Ideální na malých topinkách se šampusem.Ono to s tím naším lovením bylo takové srandovní. Pomáhali jsme jen tahat síť. Pár let jsem do „svazu“ jezdil často pracovně.Viděl jsem toho dost.O Altaji (tajmen v Tělěckém jezeře) jsem se už zmínil. Rybařil jsem i na Jeniseji, Obu, Pečenge, Dněpru (psal jsem o tom místním zakrmování pískem praženým ve slunečnicovém, či rybím oleji).
Na jednom serveru o ní píší: http://www.chytej.cz/…/vyza_velka/
All Armor> Fakt 7 m? Vím, že taková být může, ale ten pohled ti závidím. To bych přežil i ty tovaryšče:-))
Robur> Já bych z toho tradici nedělal. Je třeba nechat část prostoru pro ostatní:-))
hele Míro, nedalo bys se to „největší rybu chytil stejně jako minule“, nahradit slovem tradičně. Dobře se na to zvyká:-D. Ale vlastně je to špatně, minule byly Vrchotice a tam jsem se na bednu nedostal.
Robur> Podle toho, co tu píšou, jsi jesetery podplatil. Já chytil na Volze sedmimetrového. Ale do sítě. A ještě mi pomáhali tovarišči. Vyza tam tomu říkají. Těsně po tom úlovku jsem si řekl, že dosti bylo rozkoše a emigroval jsem. 10 let jsem byl za hranicí všedních dní…
Alivio>Mea culpa, poplet jsem Irsko s Norskem. Tak o tom napiš.
CeP> Ač je kolega poněkud rýpavý, nemyslím, že by měl odcházet, i když ti samozřejmě nechci tvůj názor vyvracet. Ale nechci kazit atmosféru této diskuze.
Mimochodem – právě mi došlo, že jsou mezi námi tací, co nasazujou nic netušícímu kolegovi podběrák na hlavu a že jsem tu fotku do článku nedal. Okamžitě to napravím. :-))
All Armor> a nechtel by ses tak trochu vratit tam odkud jsi prisel?
P.S.: aby snad nekoho nenapadla nemistna asociace, tak sousedy nemyslim.
Robur> Nebyla to psina tě na tu fotku dostat. Vzhledem k tomu, jak jsi byl osvětlený, na tebe vybylo jen pár míst. Myslím, že jsem tě málo rozostřil. Fotku ve větším rozlišení najdeš v Pozadích na obrazovku, tam už to asi bude vidět dost.
1Mara> Tak si z toho nic nedělej,příště.:-)
Já jsem vloni stál přímo u ní,držel jsem tu tyč v ruce,takže blízkost úplně minimální?!!! a měl jsem s bídou pláteček masa a kousíček cibule,to bylo vše.: ))))))
a už by se konečně mohl přiznat ten, kdo se vychal Cercerovi či komu do stanu a sváděl to na Lexu.
co se týče ryb a všeho, tak si nestěžuji. Jeseterů asi 15 nej 130 /fotku má Lubo a možná ještě někdo/, prosím o poslání. Dále asi 5 kaprů, 2 amury kupodivu na halibutky. Když mne to první den nebavilo, tak jsem řekl, hoši změna, jdu chytit štiku, popošel 10 metrů a na druhý nához tam byla 80ka /kdopak mně fotil, nechť pošle foto) a pak ještě 5 menších. Třešinkou byl pak karas stříbrný. Myslel jsem, že si někdo pod schody přijde popovídat a moc lidí za mnou nepřišlo. Akorát tam furt běhal nějakej kuchař. U jesika si pořdá myslím, že jde o starou známost, která se chytne na každém srazu, tak jsem zvědav, zda to tněkdo porovná. Příště pojedu pro sumečka a tu 150ku.
All Armor> musím Tě zklamat – uloven byl jeden, není v mrazáku ale zpět ve vodě a byl jsem v Irelandu. :-) Už se na tom pracuje, ale nemyslím si, že zrovna Ty z toho budeš nějak unesen, jelikož tak nějak dedukuji, že Tvé zkušenosti ze zahraničních výletů jsou mnohonásobně vyšší. A že ze mě mluví závist? Asi možná i ano, jelikož bych si na Jestřabkách asi nejspíš zachytal více než na tom móři. Na druhou stranu – viděl jsem po 9ti měsících svého otce, to také není od věci.
Alivio>Ešče ti nevysvětlili, že z tebe mluví čirá závist? Příteli internový, dlužíš sopupis úlovků a zážitků z Norwege.Měl by jsi napsat o těch tunách lososů, co máš teď v mrazáku. Můžeš i něco opsat: http://de.wikipedia.org/wiki/Norwegen
Že jsem nevyrazil na rodnou Moravu, teď trochu lituji, ale si bych nemírně pil červené a neviděl bych ani to, co teď na fotkách.Možná bych byl jako ta veverka, co jsem sem vsunul.Ale ne, já sice pijí, ale neopíjím se. To, že někdo nedostal svoji porci, je hanebné. Mělo toho být víc, aby „sa ušlo všetkým“ a zůstalo by na nášup Sethymu (jako studenta chemie, co si kupuje vercajk a je na mlíku a rohlících, ho chápu, já byl taky takovej študák). Vypadá špatně, chudák.
sus1> ty voe , u první jsem fakt zaváhal , už si to všichní rozebrali , a druhá byla ještě na ohni , šel jsem si sednout a dal cígo, vzal jsem pulitr že si jdu pro pivko a kouknu se na oheň jestli živáňská je už hotová , to bys neřekl a ani krve by ses ve mě nedořezal jak jsem čumněl , že do fakt čtiř minut co živáňská byla nad ohněm jsem jen viděl HaDovou jak utírá prázdnej stůl ! To ani kaprfíld nedokáže takhle rychle kouzlit a hlavně nechat zmizet 30kg. masa ze stolu
1Mara> Jako odkojenec Radegastem jsem měl o značku piva strach,ale jestli to byl Bernard 10ka,tak to bylo dobré.Já to říkal,že živáně bude málo,už jak jsem viděl „jen“ dvě šišky a takhle jsme dopadli-na pivní dietě:-D :-D Ale bylo to super!!! Příště dostanou jeseteři na prdel:-)
Alivio> Copak kluci,ale jak čumí 1Mára??!! : ))))))
Alivio>tak tak Padis je ten v modrém tričku:-))))
Mám na mysli tuto fotku: http://www.chytej.cz/…00040150.jpg Jen když na to koukám znovu a znovu tak nevim, jestli je to Padis ten v tom modrým triku :-)
All Armor> si všimni Chosého, jak je natěšenej a Padis na něj zespoda jen pošilhává, jako by mu říkal „Klidni se a nedělej ostudu, i na Tebe se dostane“ :-D
Míro moc hezký , škoda že se holkám nechtělo nastoupit na tu rozcvičku , ale příště až mě teda bude líp , tak si pro ně dojdu a i v pyžamu :-))
Nejvíc hladnej tam vypadá bejt Sethy. Ouplně zoufale kouká na to ražniči.
Pěkná reportáž a určitě to byla i parádní akce podle všeho. Doufám, že se příští rok také připojím.
Sraz chytej no a foto + člámek fakt supr.Již několik let uvažuji že pojedu ze synem vasekmaj také no a jeětě s míma 4 nohýma mazlíčkama.Kolik je to cca km z Chomutova do Jestřebic a kdeto vlastně je jeli je to schůdné pro vozíčkáře i když se pořád pomalu pohybuji o francách ale né daleko.Podle fotek je to tam moc hezké no a určitě bych byl rád aby mě poznal každej osobně než jen přes pc.Dávam raději přednost osobnímu kontaktu než klávesnici.
Moc pěkná akcička :)
potvory kluzký cejní :-)) Já tam měl halibutku i sejra jako vedle Pepíček a jejich mladej.Bohužel opět byli cejni rychlejší než jiné místní ryby :-( Ne že bych na břeh nevytáh i kapříka,či amura,ovšem k přesile několika desítek cejnů… Náladu mi to neskazilo,užil jsem si sraz parádně.Díky Vám všem!!!
Míro, pěkná hromadná fotka. Člověk si vymyslí skupinové foto a pak je vyšachován ze hry:-D.