První návazec je jeden z těch běžnějších a osobně ho používám ze všech nejraději. Nikdy mě nezklamal při rybolovu na velkých jezerech, která jsou velmi zatravněná nebo s velkým výskytem podvodních řas.

 

Pomocný kroužek nám mírně reguluje pochyb háčku i samotné nástrahy. Na rozdíl od klasického návazce má tato varianta určitě větší možnost rybu dobře zaseknout.

Druhý návazec používám velice rád na mírně tekoucích a kamenitých vodách (Ebro, Pád...).

Myslím si, že tento návazec není až tak moc používán a u kolegů rybářů ho vídávám jen zřídka. Jeho největší přednost je ale jasná. Je to karabinka namísto klasického uzlíku háčku. Tato karabinka je svým způsobem multifunkční díky tomu, že si ji každý může regulovat tak, jak je zvyklý a jak mu to vyhovuje. Karabinka je na háčku volně navlečená a pouze fixovaná gumovou zarážkou, kterou si lze pohyb karabiny na háčku sám řídit, natáčet atd.

 

Tento návazec na mých prutech zdolal opravdu již mnoho krásných ryb přesahující dvanáctikilovou hranici. I když to není klasický návazec na pop-up, tak určitě ho zkuste i na plovoucí boilies, budete možná příjemně překvapeni, jak skvěle tato montáž funguje.

 

Tímto jsem chtěl jen nadhodit tento způsob používání a samotné tvorby kaprových „montáží“ a trošku přiblížit i své zkušenosti. Baví mě experimentovat a zkoušet různé někdy na první pohled blosti, ale věřte že i drobná maličkost nebo odchylka od klasiky Vám může přinést Vaši životní rybu.

 

Ať Vám berou, přeje

Miloslav Barták – milkynek