Vyhledávání
Záznamy v encyklopedii od uživatele "HaD"
Jednoduchý kombinovaný návazec pro lov s plovoucím boiliem
2.1.2014 vložil(a) HaD | Uzly a montáže ⇒ Montáže pro lov na boiliesJednoduchý kombinovaný návazec pro lov s plovoucím boiliem. Je to jednoduchá kombinace fluocarbonu a splétané šňůrky.
KOI-KOKU alá Česko
4.11.2013 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Vařené rybyBujón z ryb pro vaření zdravých pokrmů bez chuti rybiny.
Úprava krabičky na drobnosti
14.3.2013 vložil(a) HaD | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit...Jistě jste se setkali s tím, že se často drobnosti (karabinky, háčky apod.) v krabičkách se stavitelnými přihrádkami dostávají do sousedních boxů pod ne dobře těsnícím dělícím prvkem. To lze velmi jednoduše napravit!
Oprava prořezaného koncového očka
7.5.2009 vložil(a) HaD | Tipy & triky ⇒ Jak uspořit...Jestliže je koncové očko na prutu poškozené od vlasce, není nutné jej ihned měnit, lze jej částečně opravit...
Zarážka na průběžný splávek ze starého chemického světélka
5.5.2009 vložil(a) HaD | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit...Chytáte-li sumce, nevyhazujte stará chemická světélka, budou se vám hodit!
Vymotání vlasce či šňůry z navijáku
17.4.2009 vložil(a) HaD | Tipy & triky ⇒ Jak vyrobit...Jak rychle sundat vlasec nebo šňůru z navijáku k dalšímu použití...
Štika s chřestovou omáčkou a koprem
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyDo smetany přidáme na větší kousky nakrájený nakládaný chřest, čerstvý kopr, vegetu (Podravku), pepř, cukr a vymačkanou šťávu z limetky. Vše přivedeme k varu a na konci přidáme trochu másla. Hotovou omáčkou přeléváme štičí podkovy.
Sumčí steak s avokádovou omáčkou a rozinkami
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa másle opečeme plátky avokáda. Pak slijeme máslo, přidáme rozinky a třtinový cukr. Vše zalijeme smetanou, osolíme, přidáme kávovou lžičku dijónské hořčice. Omáčku přivedeme k varu a přeléváme s ní grilovaný sumčí steak.
Pečený lín s fazolemi a čabajkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou čabajkou klobásu, vařené bílé fazole (konzerva), drcená rajčata, sůl a pepř. Vše promícháme a po přivedení do varu je omáčka hotova a přeléváme s ní upečené podkovy z lína.
Štika na opečené cuketě s ústřicovou omáčkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyCuketu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Na opečenou cuketu pokládáme grilovanou štiku a přeléváme ji zakoupenou ústřicovou omáčkou.
Sumčí steak s hříbkovou omáčkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa másle orestujeme čerstvé hříbky, osolíme a opepříme. Přidáme drcený kmín a zalijeme trochou vody. Směs krátce podusíme. Poté přidáme smetanu a vše krátce povaříme. Hotovou omáčkou přeléváme sumčí steak.
Ryba po Řecku
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyDo čerstvě natrhaného salátu přidáme červenou cibuli, olivy, cherry rajčátka, sýr Feta, olivový olej, balsamikový ocet, drcený pepř a sůl. Necháme zchladnout. Na vychladlý salát položíme grilované kousky ryby.
Závitek z candáta s parmskou šunkou a datlemi na vodním melounu
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyFilet z candáta okořeníme z obou stran. Na vnitřní stranu pokládáme parmskou šunku, na ni vypeckované datle a sušené švestky. Závitek zpevníme jehlicí a pomalu grilujeme. Hotový závitek položíme na vodní meloun, ozdobíme čerstvým ovocem a jahodovou jehlou
Steak z ryby na těstovinovém salátu
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyUvařené a vychladlé těstoviny smícháme s jarními klíčky, červenou kapií, karotkou a sušenými švestkami. Dochutíme olivovým olejem, vegetou a trochou bílého pepře. Na hotový vychladlý salát pokládáme porce grilované ryby.
Úhoř s višňovou omáčkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa olivovém oleji opečeme čerstvé feferonky s nakládanými beraními rohy. Vše osolíme a přidáme drcený pepř. Orestované papričky pokládáme na grilovaného lína a navrch ozdobíme křenem wasabi.
Podkovičky z lína s feferonkami a křenem wasabi
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa olivovém oleji opečeme čerstvé feferonky s nakládanými beraními rohy. Vše osolíme a přidáme drcený pepř. Orestované papričky pokládáme na grilovaného lína a navrch ozdobíme křenem wasabi.
Filet z candáta s capari omáčkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNakládané capari a mladé cibulky dáme na rozehřáté máslo, okořeníme ADŽIKOU, zalijeme smetanou, zakapeme trochou citrónové šťávy. Vše krátce povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme filet z candáta a ozdobíme čerstvým koprem.
Steak ze sumce se žampiónovou omáčkou a rajčaty
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa rozpuštěném másle oblanžírujeme půlené čerstvé žampiony (popřípadě konzervovanými), přidáme sůl a bílý pepř, sušená rajčata a drcený kmín. Vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Hotovou omáčkou přeléváme grilovaný steak ze sumce.
Filet z okouna na žlutém melounu s datlemi
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNa rozehřátém másle opékáme současně napůl rozkrojený banánek s vypeckovanými datly a rozinkami. Přidáme třtinový cukr, zakapeme limetkou, přidáme rozinky a sekané mandle. Hotovou směs pokládáme na filátko z okouna, které jsme po upečení položili na tenké
Candát s kyselým salátem z mladých kukuřiček a kapií
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované rybyNakládané kapie pokrájíme na větší kousky, k nim přidáme červenou cibuli, mladé kukuřičky, pórek a papriku. Směs dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Rybu pokládáme na vytvořený salát.