Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Úterý 6. srpna 2013 ve 21:06® HaD
HaD

Už jsem na ta vedra nasranej!!!

foto/diskuze/vseobecna/2013/th-img100728.jpg
Úterý 6. srpna 2013 v 10:07® HaD
HaD

hraji> Tomáš to tady přece psal. Mám pocit že to bagatelizuješ a ještě se snad povodí zastáváš.

Pondělí 5. srpna 2013 v 16:39® HaD
HaD

dun> to je pravda. Nicméně pokud se nepletu, tak už nějaké precedentní rozhodnutí již jsou.

Pondělí 5. srpna 2013 v 16:38® HaD
HaD

jiris> no… nechápu…

Pondělí 5. srpna 2013 v 16:11® HaD
HaD

jiris> mám podobný pocit. Prý hodně. Ale nebyl jsem tam. Možná je to ale chyba a měl jsem tam vypálit s kamerou. Jako třeba na Jordán :-((

Pondělí 5. srpna 2013 ve 13:03® HaD
HaD

dun> Otázka je, zda při těch malých průtocích dříve bylo 40°C ve stínu. Bavil jsem se o tom s právníkem, který současně rybářská stráž a ten mi řekl, že pokud někdo dělal v těchto dnech nějakou plánovanou odstávku, o čemž jsem slyšel, měl by být MRS žalován o náhradu škody. Z hlediska legislativy se totiž musí tyhle práce vykonávat s ohledem na klimatické podmínky a byť by to bylo nahlášené a schválené kdekým, tak je nutné takové činnosti v těchto parnech odložit. Prodávám, jak jsem nakoupil. Btw. existují údajně znaleckými posudky vypracované sazebníky pro soudy v případech pytláctví či těchto událostí. Např. sumec nad 10kg váhy se cení na 1000,– Kč/kg. Tady ryba 265 cm, která tam údajně byla, je řádově škoda ve výši cca 80.000,– Kč. U štik či candátů je to tuším od 4–5 kg nahoru 2500,–/kg. Metroví candáti okolo 9kg jsou tedy za 22.500,– Kč atd. Škoda tedy bude možná mnohomilionová a je teď otázka, jak se k tomu MRS postaví. Také je už možná pozdě. Kdoví, kde je důkazní materiál… :-((

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 15:42® HaD
HaD

kubas> no co na to říct. Je to tak. Ryba je pro veřejnost debilní kapr, kterého sežerou na vánoce, nic ho nebolí, není nikde vidět a není to vlastně ani zvíře. Jen blbá ryba…

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:18® HaD
HaD

hraji> objektivita je důležitá. Já ale také jen píši svůj názor. Nejsem soudce.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:15® HaD
HaD

Scanix lovil a lovil, až ulovil díky častým zápisům v rubrice Z lovu výhru v soutěži – http://www.chytej.cz/…nastrahy-cz/.

Jsem docela zvědav, co si vybere. Já bych mu na sumce doporučil to z fotky :-)

Vkládejte vkládejte a třeba příště budete při losování šťastní zrovna Vy!

foto/diskuze/vseobecna/2013/th-img100621.jpg
Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 12:20® HaD
HaD

kubas> podle té reportáže jde skutečně o zametání a bagatelizování. Zcela jsem např. postrádal informaci o průtocích apod.

Každopádně za to může člověk. To je evidentní. Už tím, že zasáhl do přírody a tahle vodní díla vybudoval a tudíž by se odpovědnost hledat měla. Pokud by došlo k úhynu na přírodní řece vlivem počasí, byla by to přírodní katastrofa. V tomto případě je ovšem jinak. Průtoky hovoří za vše a pokud někdo naplánoval údržbu, měl by o tom snad informovat i další dotčené strany, tedy i příslušný rybářský svaz a ten by snad v takovémto počasí měl provozovatele vodního díla informovat, že je taková údržba krajně nevhodná a silně riziková. Dle mě je něco špatně a někde se chyba stala.

Jó kdyby vychcípaly labutě, nebo nějací jiní ptáci. To by podle mě bylo jinak veselo. Ryby nikoho nezajímají … :-/

Středa 31. července 2013 v 15:32® HaD
HaD

hraji> možná máš pravdu :-((

Středa 31. července 2013 v 15:31® HaD
HaD

toro> je možné, že je to celé jen souhra nešťastných náhod. Jako v případě Jordána. Každopádně je to velmi smutné. Neuvěřitelně smutné. Když jsem za Tebou občas jel, provázelo cestu těšení, jako bych jel někam za hranice všedních dnů. Teď to bude taky tak :-( (

Středa 31. července 2013 ve 14:14® HaD
HaD

hraji: nevím, jaká je ichtyomasa na Dyji, vím, že se počítá na slušně zarybněnou řeku okolo 0,4t na ha. Strop bude podle mého laického odhadu 1t/ha. Tady je to 40 ha vody, tudíž by tam mělo normálně žít mezi 16 až 40 tun ryb.

Středa 31. července 2013 ve 14:08® HaD
HaD

hraji> No ale dle dostupných informací se nijak problém nemedializoval a zřejmě ani snaha není, ne? Kolik tun škod jsou odhady?

Středa 31. července 2013 ve 13:49® HaD
HaD

Scanix> předpokládám že snaha zamést to pod koberec je velká. Je to ale hrozné. Když se někde blbě podíváš na kočku ochranáři a Nova se mohou posrat a tohle ignorují. Chce se mi emigrovat :-( (((((((

Středa 31. července 2013 ve 13:43® HaD
HaD

Pláču s Vámi chlapi. Jedna z nejlépe zarybněných řek v ČR a je mrtvá. Letošek je nějak plný těhle horrorů :-((

Neděle 28. července 2013 ve 21:42® HaD
HaD

Kazan> ok, kousek dám :-)

Pátek 26. července 2013 v 11:49® HaD
HaD

skwor> to jo… a já ho strávím s jedním fajn rybářem na lodi s vábničkou v ruce. Pokud nezdechneme, možná bude i nějaký report :-)) )

Pátek 26. července 2013 v 11:48® HaD
HaD

Alivio> woe :-)

Pátek 26. července 2013 v 0:21® HaD
HaD

BoBo-Falknow> já taky. Vzdát se je ale prohra. Bez smajlíků.