Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Všeobecná diskuze. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Středa 8. srpna 2007 v 18:30® HaD
HaD

Petas> tady pršelo silně asi půl hodiny. Teď zase svítí… To je jakoby ani nekáplo…to se možná zvedne na pár hodin průtok ze současných 1,9 kubíku na 2,5 a zase to spadne :-((

Středa 8. srpna 2007 v 18:23® HaD
HaD

jiris> na jaké řece?

Středa 8. srpna 2007 v 17:54® HaD
HaD

jiris> určitě, ale pokud mám zprávy a co jsem měl možnost vidět, tak L je na tom opravdu s vodou hodně špatně. Např. Vltava, Otava, Blanice jsou celkem v pohodě. Zato L a Nežárka jsou v pytli :-((

Středa 8. srpna 2007 v 17:34® HaD
HaD

tak před těmi dvěma dny šlo asi 0,5 kubíku asi 20 km nad Táborem a to zřejmě k nám ani nedoteklo. Lužnici zásoboval asi pouze Tismenický potok svými pár desítkami litrů a pár potůčků proti proudu, což je asi zanedbatelné množství…

Středa 8. srpna 2007 v 17:31® HaD
HaD

Sander> no už asi 4–5 měsíců je to s vodou naprosto žalostné. V období na jaře, kdy bývá průtok 20–40 kubíků (někdy i 60–100) teklo řekou asi 6–8 kubíků (obvyklý letní průtok), což předznamenalo, jaké to bude v létě. Obvyklý letní stav je okolo 5–7 kubíků, po dešti či bouřce občas skočí na 10–15 kubíků (někdy i přes 20). Toto léto je průtok někde mezi 1,5–2,5 kubíku, krátkodobě to skočilo na 4,5, což bývá obvyklé letní minimum. Shrnu-li to, je v řece posledních cca 6 měsíců průměrně asi 3–5 x méně vody, než jiné roky. Před dvěma dny byl dokonce 24 hodin průtok nulový, resp. přes asi 2 nebo tři jezy, které byly mým kamarádem sledovány, netekla žádná voda. S tím souvisí i výskyt ryb – jsou letos zkrátka jinde než je obvyklé a riziko hromadného úmrtí otravou či udušením bych přirovnal ke gilotině visící na zpuchřelém provázku, který je zajištěn rozpadajícím se shnilým kolíčkem. Takže asi tolik k chudince Lužnici.

Středa 8. srpna 2007 ve 13:07® HaD
HaD

jiris> něco podobného v garáži mám taky ;-)

Středa 8. srpna 2007 ve 13:07® HaD
HaD

1esliacanova> a joooo :-) díky :-)

Středa 8. srpna 2007 v 11:39® HaD
HaD

jiris> kdyby bylo jen na mě, tak to klidně řeknu. Ale vzhledem k tomu, že nás je pět a dali jsme si na to ruku a dohodli se, že o tom zkrátka s nikým mluvit nebudeme, tak tu dohodu ctím. Leckdo na dohody sere, ale já je ctím. Tak to prosím respektuj. Díky.

Držák není můj, ale Vaška Lišky (Agentura FOX) :-)

Středa 8. srpna 2007 v 8:20® HaD
HaD

malý tip na držák prutů

foto/diskuze/vseobecna/2007/th-img13354.jpg
Úterý 7. srpna 2007 v 19:59® HaD
HaD

jiris> ale jaký fleky? Ty na sumce? No jasně že neřekl. To má ovšem logiku. Ale flek s šedesátkou tlouštěm nebo osmdesátkou parmou? Takovejch si najdu desítky. Ale na žádném nebude křišťálová voda, kde bych si je luxusně vyfotil nebo nafilmoval. A rozhodně za nima nebudou cestovat lidi 1000 km. Bláznů, jako jsem já, nebo Sander je jak šafránu. Takže nemíchejme hrušky a jablka. Apropo např. top fleky na parmy jsem Ti prozradil už před lety a nabídl, že můžeš přijet, chodit na ně, bydlet u mě… Stejně tak sem to nabídl ospreyovi, kterej to s úspěchem využil, a stejně tak sanderovi, pokud se nepletu a dalším…

Úterý 7. srpna 2007 v 15:06® HaD
HaD

Sander> uvozovky u slova Tvoje, měly svůj význam. OK, tak pak dej echo.

Úterý 7. srpna 2007 ve 14:43® HaD
HaD

Sander> nehledě na to, že zhruba vím o jaké úseky se jedná, ale tak nějak ctím, že je to „Tvoje“ voda a nechtěl sem tam lézt sám abych se pak mohl chlubit…

Úterý 7. srpna 2007 ve 14:36® HaD
HaD

Sander> chováš jako bych takovej byl a měl si pro to pádný důvod. Ale už to neřešme. Už tam tak nějak ani nechci…

Úterý 7. srpna 2007 v 10:50® HaD
HaD

Sander> Ok. Na mníky ne, na parmy a tlouště ne… Nu dobrá, smířím se s tím.

Pondělí 6. srpna 2007 ve 23:11® HaD
HaD

Sander> hele chceš mě nas..t? Jako myslíš, že když bys mě na takový místo vzal, tak mi nebudeš důvěřovat, že si to nechám pro sebe? Jestli si tohle fakt myslíš, tak mám fakt dost zásadní důvod bejt uraženej.

Pondělí 6. srpna 2007 v 17:07® HaD
HaD

Sander> se mnou nemluvíš čičo?

Neděle 5. srpna 2007 ve 21:26® HaD
HaD

Sander> tak jo nebo ne?

Sobota 4. srpna 2007 ve 23:22® HaD
HaD

Sander> takže budu muset počkat, dokud je nechytíš? abych se toho dožil :-D

Sobota 4. srpna 2007 ve 20:22® HaD
HaD

Sander: vzal bys mě na takovej flek?

Sobota 4. srpna 2007 v 16:57® HaD
HaD

ricci: no to jsou překrásný barvičky. Parma je prostě srdcovka!