Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Sumcařina. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 15:09® HaD
HaD
Diskuze: Sumcařina

obrisek> to jo, ale dá se i zaplavat, nebo v broďákách zanést. Pokud nahazovat, zkus ten koncovej splávek z dývka. Fakt maká parádně.

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 14:56® HaD
HaD

regulus> jo, to věřím. Ale já od nich každýho odrazuju :-)

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 14:38® HaD
HaD

obrisek> a zahoď tu činku. Ta patří do muzea ;-)

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 13:10® HaD
HaD

tommy78> to mi povídej :-((

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 13:04® HaD
HaD

obrisek> poměry neznám, ale vím, že štika je v zásadě blbá ryba a snáze čitelná a ulovitelná.

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 13:02® HaD
HaD

tommy78> ten koncovej splávek je něco podobného jako balonek

foto/diskuze/sumcarina/2007/th-img13364.jpg
Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 12:51® HaD
HaD

tommy78> podvodní nebo koncový splávek

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 12:09® HaD
HaD

tommy78> v létě spíš sumce hledej pod hladinou, než u dna. Proto nemusí podvodňák v hloubce makat. 4/0 jsou na takový rybky šíleně velký. stačí 2/0–3/0

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 2:02® HaD
HaD

regulus> to donde!!!

Čtvrtek 9. srpna 2007 ve 2:02® HaD
HaD

jiris> u menších ryb jsem ten problém nezaznamenal. Spíš u těch trofejních…

Čtvrtek 9. srpna 2007 v 1:33® HaD
HaD

Bobr-007> mám to natočený (ne úplně ideálně) a chtěl jsem to do DVD dát, ale byly věci, které se tam už nevešly a prostě se z důvodu délky zařadit nedaly. To by to dývko mělo tak 5 hodin a to z technických důvodů nelze. Už takhle je to na hraně. Ale mohl bych to možná střihnout a dát sem v horší kvalitě…

pepíno99: no asi ano…stejně jako o echolotu panuje mnoho mýtů a pověr, tak i okolo uvazování. Nejvíc mě mrzí, že to téměř výhradně odsuzují ti, kteří to nejen nikdy nedělali, ale především ani neviděli a vůbec neví o co jde.

jiris: co Ti na to mám říct? Snad jen to, že chodíš na ryby v Čechách, kde je to zakázané, tak se s tím na veřejnosti nechlub, nebo Tě někdo sejme.

Středa 8. srpna 2007 v 19:55® HaD
HaD

kandat75> Zda chcípnou, či nechcípnou – to jistě nevím, ale praxe ukázala, že několik ryb po puštění bez tohoto opatření zemřelo. A zemřely jen díky tomu, že byly vysílené po souboji ihned puštěny a díky nedostatku sil se nedokázaly zaparkovat do míst s dostatkem kyslíku. Zkrátka padly na dno do bahna a udusily se. To je bohužel realita, kterou si málokdo je ochoten připustit a navíc třeba i na veřejnosti. A tato trpká zkušenost nás k tomuto řešení dovedla. A jsem hluboce přesvědčen, že uvázání na gumě rybě pomůže puštění přežít a navíc ublíží podstatně méně, než uchování ve vezírku, byť eko. A ten bys jistě neodsuzoval…

Středa 8. srpna 2007 v 19:28® HaD
HaD

kandat75> jen tak, někoho mi připomínáš. No přesvědčovat Tě nebudu. Je to věc každého a jeho svědomí. Každý se může svobodně rozhodnout co bude dělat a co ne. Já to co dělám, tak dělám na základě zkušeností s vědomostí, které jsem získal praxí a od svých kamarádů. Ty se mnou o tom diskutuješ na teoretické úrovni, ale praxi neznáš. Dnes jsi přesvědčen, že bys udělal to a to a zase naopak neudělal to a to. Já byl kdysi přesvědčen, že první velkou rybu sejmu a budu mít na zdi trofej. A byl sem o tom přesvědčenej a toužil po tom jako malej kluk a kdyby mi kdokoliv cokoliv vykládal, stejně bych si vedl svou a byl přesvědčen, že to tak bude. A ono tomu tak nakonec nebylo a jsem dnes rád…Tento příspěvek byl 8.8.2007 v 19:30 editován administrátorem HaD

Středa 8. srpna 2007 v 19:20® HaD
HaD

kandat75> mluvím o sumcovi. Víš že může umřít? Odkud jsi?

Středa 8. srpna 2007 v 19:12® HaD
HaD

kandat75> už jsi někdy takového sumce chytil? A víš o tom, že když zdoláš velikou rybu a hned jí pustíš, tak ji mnohdy můžeš nevědomky zabít?

Středa 8. srpna 2007 v 19:03® HaD
HaD

kandat75> a až ulovíš sumce, kterej bude mít skoro 100 kg, tak si na to světlo kvůli fotce budeš taky chtít počkat, protože ve tmě je to dost technickej problém. Každej si na to chce počkat, a kdo říká že ne, tak to říká jen proto, protože to nezažil.

Středa 8. srpna 2007 v 19:01® HaD
HaD

kandat75> skřele jsou nedotčeny. Jestli jsi někdy viděl jak to v hubě ryby vypadá, tak Ti musí být jasné, že to lze protáhnout mimo skřele a těch se guma vůbec nedotkne. O tom, zda je to rybě příjemné bych se nevyjadřoval, protože pokud ulovíš např. dravce na přívlač, tak mu potrháš na několika místech tlamu a zranění je mnohonásobně větší, než otlačenina od gumy. Stejně tak vezírek z ryby setře sliz, odře ploutve a hojení a vzpamatovávání se z takové situace je pro rybu mnohonásobně náročnější, než od uvázání na gumu. Osobně jsem ho také odsuzoval, ale s nástupem gumy, jsem názor změnil.

Středa 8. srpna 2007 v 18:35® HaD
HaD

kandat75> zřejmě proto, že jsme je před focením či puštěním měli na gumě. U nás je to zakázano.

Středa 8. srpna 2007 v 10:54® HaD
HaD

Taz66> NOSNEJ DO ŘITNÍ PLOUTVE, DALŠÍ DO HŘBETU A TŘETÍ DO PRSNÍ PLOUTVIČKY

Úterý 7. srpna 2007 v 11:51® HaD
HaD

tommy78> a kdo Ti řekl, že se u nás na 3 trojháky nechytá?