Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Čtvrtek 12. března 2015 ve 13:42® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
Tak přátelé, je pro mě velkým potěšením oznámit, že již potřetí budu na MS v přívlači doprovázet úřadující mistry světa. Je to obrovská čest i závazek a ohromně se těším!!!
- Neděle 15. února 2015 ve 21:36® HaD
Venca Zelenka> Přesně tak. Důležité je to dlouhodobě!
- Neděle 15. února 2015 v 11:15® HaD
Mr.Štikáč> Ono tam moc ryb pres 60 nebude
- Neděle 15. února 2015 v 11:14® HaD
Venca Zelenka> Oni po odhájení nijak velcí nebudou. Ale hlavně se nebudou masit ty štíhlátka a nebudou se kurvit mikrorybkama
- Sobota 14. února 2015 ve 22:44® HaD
Dobrá zpráva pro všechny táboráky a milovníky nádrže Jordán. Na středeční schůzi se, pro mě překvapivě, odhlasovalo těsnou většinou, že bude podán na územní svaz návrh na následující:
Jordán bude z hlediska dravců hájen 2 roky (štiky, candát, sumec a zákaz lovu přívlačí a na rybku). Od roku 2017 budou pak míry štiky 60cm a candáta 50cm. Současně bude zavedena minimální délka nástražní rybičky 15 cm. Pokud bude odhlasovaný návrh přijat, bude Jordnán snad jednou celkem slušnou dravcovou vodou. Jsem velmi spokojen.
- Sobota 14. února 2015 v 15:13® HaD
slavca> Není zač
díky
- Sobota 14. února 2015 ve 14:06® HaD
regulus> Univerzální prut na rybařinu určitě není. Univerzální délka na jiging ale určitě je. A tom je řeč.
- Sobota 14. února 2015 v 1:20® HaD
satan666> Uvidíme
třeba najdu odvahu
- Sobota 14. února 2015 v 0:12® HaD
hraji> Nemyslím.
- Pátek 13. února 2015 ve 14:45® HaD
btw: tu 13 cm mi čapla i štika okolo 35 cm
- Pátek 13. února 2015 ve 14:44® HaD
skwor> osmičku mi žrali i okouni do 15 cm. Potočáci okolo 20–25 cm apod. Ryby tohle prostě extrémně baví. Proč ale nevím – do hlav jim nevidím
- Pátek 13. února 2015 ve 13:30® HaD
skwor> ono když vidíš tu 13cm v hubě štiky okolo 60 cm, tak si uvědomíš, že je pořád „trapně“ malá. A to nemluvím o moři apod…
Jinak ty SB4 mi šlapali v prosinci na štiky taky…
- Pátek 13. února 2015 ve 12:40® HaD
skwor> To jsem rád. Já jsem taky hodně spokojen, že se dílo podařilo. U nymfy uvažuju ještě o větší
) cca 16–18 cm
- Pátek 13. února 2015 ve 12:39® HaD
slavca> No asi bych volil spíše 2,4, možná i 2,7. Ono tohle zas tak pevná pravidla nemá a je to hodně individuální a o pocitech. Každopádně velká voda – delší prut výhoda – v dálce se s nástrahou dá lépe pracovat. A pokud je voda zarostlá, je delší prut nevýhodný při nahazování (někdy ale naopak) a při pohybu okolo vody, ale zase dosáhneš dál nad vodu a to je někdo výhoda
teď sem z toho udělal guláš, co?
) 2,4 je celkem univerzální na vše. Někde sice nenadchne, ale asi s ním solidně odchytáš cokoliv.
- Pátek 13. února 2015 v 0:15® HaD
Klobasa, jepice: nahazování je přesnější, protože nástrahu člověk může ztratit ze zorného pole třeba proti pozadí. Barevnej vlasec je jak ukazovátko
Tento příspěvek byl editován 12.2.2015 23:20:11 uživatelem HaD.pokud ale někdo jen nahodí a už dráhu letu nástrahy nekoriguje prutem a nedobržďuje let rukou, asi to neocení. A vedení – kolikrát chci nástrahu u dna vést kolem kamene, větve apod. A ve vlnkách, v proudu se čirý vlasec hůř sleduje. Třeba u lehké hlavy dopad na dno necítím, ale na vlasci vidím. Stejně tak záběr. Třeba na podzim jsem kluky přechytával diky slabému barevnému vlasci a 2g zátěži na 6 metrech dopad na dno ani záběr téměř nebyl cítit ani na pandoře 2–7 g. Vidět ale ano. Na čirém vlasci by byl problém to vidět. Candáti sice měli jen půl metru, ale bavilo mě to.
- Pátek 13. února 2015 v 0:07® HaD
slavca> To dost záleží na tom, kde budeš chytat. Na malé zarostlé vody a z lodi jsou lepší kratší pruty – 180–220 cm. Na velké vody naopak klidně 2,7 – 3 metry.
- Úterý 10. února 2015 ve 2:42® HaD
Lubova> Já chytám docela dost na žlutej fluo vlasec opatrné ryby jako je pstruh či tloušť, nebo i okouny či candáty a nemám pocit, že by bylo záběrů méně. Více jich ale díky dobré viditelnosti zužitkuji. Přátelé loví s oranžovým a výsledky obdobné. Takže mohu doporučit. Něco o tom je i zde: http://www.chytej.cz/…fluo-vlasec/
- Úterý 9. prosince 2014 ve 12:45® HaD
dam> tak je to někdy i s rybama
- Středa 3. prosince 2014 ve 20:01® HaD
Scanix> Tak taky je potřeba pamatovat na to, že někde je 90 cm candát běžná ryba a někde je 60 cm k oslavě.
- Středa 3. prosince 2014 v 17:36® HaD
Scanix> jak říkáš
Není radost se dívat na pěknou rybu? Já si těch krásných ploutví dnes ani nevšiml. Až na fotce…