Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pondělí 15. července 2013 ve 13:24® HaD
HaD

Bigpista> oukej, budu na to myslet :-)

Pondělí 15. července 2013 ve 13:08® HaD
HaD

casper> tak až budu zase v Pze, vyrázíme na tlouště. Naučím :-)

Pondělí 15. července 2013 v 10:23® HaD
HaD

sobi38> cejnů je tam místy víc než vody :-)) )

Pondělí 15. července 2013 v 10:10® HaD
HaD

casper> kvůli šutrům?

Neděle 14. července 2013 ve 20:40® HaD
HaD

Scanix> to je jasné. Málokdo asi chodí tolik co Ty :-)

Neděle 14. července 2013 v 16:40® HaD
HaD

Scanix> pak to chce trpělivost a trocha toho štěstíčka

Neděle 14. července 2013 v 16:36® HaD
HaD

Scanix> no to je základ :-)

Neděle 14. července 2013 v 16:13® HaD
HaD

Scanix> slider je něco jiného. Ono je to i o důvěře. Nedávno jsem viděl způsoby, o kterých bych byl přesvědčen, že sumce nemohou přinést. A opak je pravdou…

Neděle 14. července 2013 v 15:57® HaD
HaD

Scanix> taky mám počít, že plynulé vedeni je účinnější

Neděle 14. července 2013 v 15:56® HaD
HaD

HameB> mám pocit, že jsem na něj nějaké štiky nalupal

Čtvrtek 11. července 2013 ve 12:03® HaD
HaD

BoBo-Falknow> pokud dobře zvolíš, tak se s prutem bude dobře házet, ucítíš každej drb a zdolávačka bude epesním zážitkem…

Čtvrtek 11. července 2013 v 11:51® HaD
HaD

Chlapi, je to přece o pocitu. Pokud někdo pojede kolem světa na kole a někdo poletí letadlem a oběma to bude činit potěšení, je to ok.

Středa 10. července 2013 v 17:01® HaD
HaD

casper> no nevím, zda to má potenciál chytit více ryb :-)

Úterý 9. července 2013 v 19:38® HaD
HaD

skwor> že :-) pár let ale ještě dám ;-) doufám…

Úterý 9. července 2013 v 19:08® HaD
HaD

Palivec> tak to je :-) taky tohle vše pamatuji. I rexíka jsem měl :-)

Pondělí 8. července 2013 ve 12:31® HaD
HaD

BoBo-Falknow> Byl jsem teď na Mistrovství Slovenska v přívlači. Žádnou díru jsem tam neudělal, byť jsem měl top nástrahy od těch nejlepších z nejlepších. Ale o tom mluvit nechci. Chci jen potvrdit to, cos psal. A to, že prut nedělá jen blank. Prohlížel jsem prut jednoho ze slovenských závodníků – byl to původně Norstream Dynamic. Ale měl ho komplet předělaný. Sundal původní rukojeť a sedlo a dal nové subtilnější a lehčí s tím, že ho posunul vzad asi o 8 cm. K tomu sundal všechna očka a nahradil je tuším nejlepšími Fuji. Samozřejmě výrazně lehčími, než byl originál. Přestavba stála tedy slušné peníze. Nicméně z toho prutu udělal klacek úplně jiný, mnohem rychlejší, v podstatě o kategorii výše. Přitom základ, tedy blank, byl stejný.

Nechci tím podporovat názor ani Tvůj, ani Troutkillera, jen se dělím o aktuální poznatek. Jen škoda, že jsem neudělal foto. Snad někdy příště…

Pondělí 8. července 2013 ve 12:24® HaD
HaD

Jak tu byla řeč o motání, tak to může dost výrazně ovlivnit i množství šňůry či vlasce na cívce. Když je toho příliš, motání je častější. U rotaček doporučuju po nějaké době chytání pustit po proudu vlasce bez nástrahy, tak 20–40 metrů, chvíli nechat a pak stočit. Celkem se to roztočí. Pokud není proud, tak to podobně funguje třeba v trávě.

Dalším důvodem může být i způsob lovu – pokud se loví s lehkou nástrahou nebo třeba se smáčky a vlasec se dostatečně při navíjení na cívce neutahuje, má pak tendenci se smeknout více ovinů najednou a z toho jsou taky paruky.

Středa 3. července 2013 ve 13:03® HaD
HaD

casper> na hladinovky taky bacha. Rády je veverky ;-)

Úterý 2. července 2013 v 16:26® HaD
HaD

U nás slunce! i v duši :-)

Úterý 2. července 2013 v 11:38® HaD
HaD

Doudleban> Takhle nějak se pruty opravují i v servisech. Jen to lépe zpracují, ale výsledek je stejný. Mě takhle už opravili asi tři pruty a chytat se s tím dá celkem v pohodě dál. Letoxit – to je něco jako epoxid?