Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pondělí 13. května 2013 v 17:18® HaD
HaD

sethy> ještě jsem si vláčkařskou výpravu na jih nedal… mohlo by to být zajímavý. Ale asi bych si nesměl vzít velký cajky. By mi to jinak nedalo .-)

Pondělí 13. května 2013 v 16:42® HaD
HaD

sethy> anebo musím je taky a to by bylo :-D

Pondělí 13. května 2013 v 16:40® HaD
HaD

sethy> no tak pak jen ta moje varianta – sříbrňáky nebo xxx

Pondělí 13. května 2013 v 11:12® HaD
HaD

Scanix> je to tak. Situace na prd…

Pondělí 13. května 2013 v 10:03® HaD
HaD

sethy> neuvažoval jsi o větším jednoháku ve stejné váze jako trojhák, se kterým wob ještě šlape? Asi by bylo méně seklých, ale mělo by to vydržet.

Pátek 10. května 2013 v 15:36® HaD
HaD

peta128> melír!

Pátek 10. května 2013 v 15:19® HaD
HaD

Piscicapus> to už je skoro jako jestli je lepší zrzka nebo bruneta :-D DD Jak jsem psal regulusovi – jsou techniky a situace, kdy mi vyhovuje více smekáč, někdy více multík. To, že jsou oblasti, kde MP vyniká, o tom není sporu. Ale někde zase vyniká smekáč. Ostatně proto se taky vyrábí obojí. Chápu, že existuje jistý „fanatismus“ pro jedno či druhé. Ten je ale myslím lichý ;-) Stejně jako jsou zarytí harleyáři versus silničáři, appláři versus androidáři apod. Ideální je vždy mít obojí podle potřeb si moci vybrat to, co je v danou chvíli vhodnější. Pro někoho, kdo ale celý život chytá smekáčem, může být multík za trest. Byť je fajn.

Pátek 10. května 2013 v 15:15® HaD
HaD

regulus> Já ale vůbec nechtěl říci, že je lepší to či ono. Jen píši o tom co vyhovuje mě ;-)

Co se té rychlosti týká, tak vůbec nejde o vedení nástrahy, ale o rychlost, která je někdy potřeba ihned po záseku nebo v průběhu zdolávání. Nástrahy vodím spíše tak pomalu, že by mi stačilo muškařské kolečko :-D

Pátek 10. května 2013 v 11:24® HaD
HaD

regulus> tak přeci jen toho mám se smekáčem odházeno naprosto neporovnatelně víc, takže s ním jsem jaksi výkonnější po všech stránkách. Jestli si vzpomeneš na Jestřabky, kdy jsem tam kosil štiky, tak s multíkem jsem házel až k druhé straně a půl metru od rákosí, tedy hodně daleko a poměrně velmi přesně, nicméně např. tam ten multík nebyl moc dobrý – bylo to prostě pomalé a štiky jsem díky tomu ztrácel. Nemohl jsem je dohnat… Až se smekáčem jsem je začal chytat lépe.

Pátek 10. května 2013 v 11:19® HaD
HaD

Navíc mi při sumcovláčce nevyhovuje malá klička. Na jerky je hlavní práce v prutu a multíkem jen dovíjím, u sumcovláčky je to hodně i o navíjení. Asi záleží na vedení, ale na to, co používám já, to není moc praktické a multík je i pocitově pomalejší. Pravda je, že mám jen vajíčko a větším se točí o něco lépe, ale stejně to není pořádná klika jako u sumčího smekáče. Vláčel jsem i giga věci se sumcovým multíkem se šňůrou 80kg, ale to už je zase jiná kapitola a tam to bylo především proto, že jsem v této kategorii příznivce multíků a s giga sumcovými navijáky jsem na tom bídně – takřka nepoužívám.

Pátek 10. května 2013 v 11:13® HaD
HaD

Piscicapus> u hodně dlouhých hodů sleduji očima nástrahu a když je nad hladinou, tak dobrzdím cívku palcem. Potmě to neuvidím a budu muset odhadovat = buď budu házet kratší hody, což někdy, alespoň v mých podmínkách, potřebuju, nebo přijde na řadu motačka. Na noční sumcovačku mě osobně multík prostě nevyhovuje. A mít rozdílnou sestavu na noc a na den je schýza :-)

Tento příspěvek byl editován 10.5.2013 11:13:51 uživatelem HaD.
Pátek 10. května 2013 v 9:42® HaD
HaD

Palivec> hele brouku pytlíku, přijeď se předvést. Mimo teorie zatím od tebe neviděl ještě nikdo nic.

Pátek 10. května 2013 v 9:41® HaD
HaD

regulus> no nevím jestli potmě dokážeš házet s multíkem vždy stejně daleko, přesně a bez zamotáni jak se se smekáčem. Myslím že ne.

Čtvrtek 9. května 2013 v 19:05® HaD
HaD

regulus> na jerkování bych s multíkem šel raději, na sumce určitě ně. Nevím proč, ale nesedí mi to a mám pocit, že to nemá smysl. Navíc potmě se myslím se smekáčem háže přeci jen přesněji a snáze. A to si myslím, že házet s multíkem umím celkem dost slušně a přesně.

Čtvrtek 9. května 2013 v 11:35® HaD
HaD

Segoves> já toho odcházel už vcelku dost a multík nepovažuji za nutnost u ničeho. Možná lehce u velkých jerků. Ale jeho používání je zábavné a lehce se mu propadne.

Úterý 7. května 2013 ve 12:37® HaD
HaD

nerf> a co tohle? Vynikající! Ale jen na nástrahy, bundu a sváču tam nedáš… http://www.normark.cz/…ling-Bag-Big

Tento příspěvek byl editován 7.5.2013 12:37:09 uživatelem HaD.
Úterý 7. května 2013 ve 12:03® HaD
HaD

nerf> člověče to nevím, nijak zvlášť to nesleduju. Ale vím, že pěkný tašky a batohy má třeba Mivardi. http://www.mivardi.cz/…asky/batohy/

Pondělí 6. května 2013 ve 21:40® HaD
HaD

Alivio> Jak říkám, špatný to není, ale žádná hitparáda…

Pondělí 6. května 2013 v 16:04® HaD
HaD

nerf> není špatnej, ale kvalita celkem bída – zipy mi v norsku totálně zarezly a popruhy popraskaly v Mongolsku, když jsem v tom tahal velkou váhu.

Úterý 30. dubna 2013 v 16:52® HaD
HaD

Zítra budu s Petrem na Jihu. Kdyby měl někdo chuť se přidat… :-)) )