Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Středa 25. srpna 2010 v 16:46® HaD
HaD

Jak.novi> štiky to mají rády

Středa 25. srpna 2010 v 16:46® HaD
HaD

Jak.novi> štiky to mají rády

Sobota 14. srpna 2010 ve 22:10® HaD
HaD

RM> :-) to jsem rád.

Pátek 13. srpna 2010 ve 14:52® HaD
HaD

osprey + sander> hej závodníci, nedohadujte se o počtech a Ty Míro už vyraž! Čekám před barákem v dešti… :-D

Úterý 10. srpna 2010 v 19:41® HaD
HaD

frenki> tak tak :-)

Pondělí 9. srpna 2010 ve 21:08® HaD
HaD

osprey> asi odpálíme ten můj článek. Třeba leckdo pochopí, o čem mluvíme…

Pondělí 9. srpna 2010 ve 21:07® HaD
HaD

osprey> OK :-)

Pondělí 9. srpna 2010 v 16:50® HaD
HaD

Kazan> ja vím :-)

Pondělí 9. srpna 2010 v 16:31® HaD
HaD

Kolovr@tek> myslíš, že úlovky všech jsou náhodné?

Pondělí 9. srpna 2010 v 16:28® HaD
HaD

Kolovr@tek> nehádej :-) Jen si uvědom, že co od vody odneseš, to už prostě nechytíš. Musíš sám sobě odpovědět na otázku co pro Tebe má větší hodnotu: Zážitek z úlovku nebo umaštěná huba. A na co pak taky vzpomínáš.

Pondělí 9. srpna 2010 v 15:40® HaD
HaD

kerob> :-) trefně řečeno :-)

Pondělí 9. srpna 2010 ve 13:10® HaD
HaD

Kazan> sumec tu rozhodně přemnoženej není a bývalo jich mnohem víc. To že snížili jeho míru je práce lidí, kteří vědí s odpuštěním úplný hovno. Když jsem o návrhu slyšel, ptal jsem se našeho hospodáře PROČ? Odvětil, že je sumec přemnožený. Když jsem se zeptal, na základě jaké studie a výzkumu to tvrdí, odvětil, že se stačí podívat do úlovkových listů. Ano, dříve se chytalo řekněme 20 sumců v jednom revíru a nyní je to okolo 40 ks (zhruba). Zdánlivě má pan hospodář pravdu. JENŽE!!! Před lety na sumce chodilo na bojku pár jednotlivců se špatnou výbavou, na přívlač je nechytal skoro nikdo. A dneska? Počet lidí, kteří se na ně specializují je nejméně desetinásobný, vybavení rybám šanci nedává a s přívlačí se jim věnují desítky lidí. Logicky se pak uloví a odnese více. Skutečnost je ale taková, že sumec není přemnožen, ale postupně mizí.

Kolovr@tek> před lety jsem na jednom místě dokázal nachytat i deset bolenů přes půl metru za odpoledne. Vidělo to pár lidí a boleni jsou kde? V prdeli. Sežraní. Se sumci to je a bude podobné. Mizí a budou mizet, dokud budou lidi plnit mražáky. Schválně, kolik masa jsi v rodiném kruhu snědl v čerstvém stavu a kolik zamrazil či rozdal? Jednou budeš jen vzpomínat při chytání šedesátek. Bohužel.

PS: kolik mírových sumců jsi letos pustil? Mám dojem, že jsi zatím sejmul všechno, co „bylo jedlé“.

Tento příspěvek byl editován 9.8.2010 13:11:20 uživatelem HaD.
Úterý 3. srpna 2010 v 15:58® HaD
HaD

troutkiller> proč myslíš, že je to závodnická hračička?

Úterý 3. srpna 2010 v 15:57® HaD
HaD

Herink> Já nejraději na dvoudílné pomalu vedené woblery. Nejdůležitější je ale být ve správný čas na správném místě.

Úterý 27. července 2010 ve 23:03® HaD
HaD

PetrC> jasně že každý hledá něco trochu jiného. Ale jsou mašinky, do kterých se musí zamilovat snad každý :-)

Pondělí 26. července 2010 ve 14:27® HaD
HaD

Taky je to o tom, že dokud si člověk nezachytá s nějakou prímovou mašinkou, ani neví o co přichází a díky tomu ani po takovém navijáku netouží. Jakmile k tomu ale člověk přičichne, třeba raději ušetří jinde, aby si to mohl užívat.

Pondělí 26. července 2010 ve 14:24® HaD
HaD

ono trošku taky záleží na tom, co člověk od navijáku očekává. Pokud je to jen mechanická funkčnost – tzn. že se při točení kličkou otáčí a navíjí vlasec či šňůru, pak může po třech letech uspokojivě makat naviják za 9 stovek. Pokud člověk chce užívat pocitu hladkého chodu, citlivé brzdy, stále pevné kličky atd., stojí to víc. Troutkiller je trochu extrém, ale on hledá tohle. Je to trochu jako s těmi auty. Kdo jezdí méně a nehledá komfort a „bezepečí“, spokojí se s levným autem, kdo chce jezdit plynule, bezpečně, pohodlně s jistotou bezporuchovosti, jde výše. Osobně vidím ten smysl u navijáků do řekněme 6000–10000. Pak už je to víceméně luxus, který má ovšem také své zákazníky.

Pátek 23. července 2010 v 11:57® HaD
HaD

PetrC> praská všechno :-) sportex ne :-D

Pátek 23. července 2010 v 11:31® HaD
HaD

PetrC> si kecka co :-) Já mám sportexy 3, dostávaj čouda a žádnej pořád ne a ne prasknout… čím to?

Středa 21. července 2010 v 11:04® HaD
HaD

Kolovr@tek> já takhle vloni napálil bolena za bok. Regulérní záběr a tvrdý poj v proudu. Čekal jsem jednu chvíli sumce 160+ a byl z toho bolen asi 55 zaseklej přesně v půli těla za bok.