Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.

Pátek 14. května 2010 ve 13:21® HaD
HaD

jiris> tssss, jen nekecej. Apropo, teď jsme chytali na místě, kde jsi tenkrát zabodoval…

Pátek 14. května 2010 ve 13:19® HaD
HaD

osprey> když závodím, chci být lepší než ostatní a někdy se mi třeba při spadnuté rybě napětím roztřesou ruce. Když chytám s kamarády ai kdybychom nakrásně zápolili ve srandě, kdo chytí víc, nikdy se mi neroztřesou. Ta atmosféra je nesrovnatelná.

O tom, že bys nachytal VÍC, než kdejaký ligový závodník, nepochybuju. Umíš chytat skvěle. Závodit ale nemusíš, já to opravdu nikomu nenutím, jen za to, že i závodím, nechci být bit :-)

Pátek 14. května 2010 v 11:38® HaD
HaD

osprey> „sranda závod“ s kamarády se s regulérním závodem se nedá srovnat. Ani náhodou. A okouna, kterému vypíchneš oko – to přeci nebylo díky závodům, ne. Nebo se Ti to nikdy jindy u žádné ryby nestalo?

Pátek 14. května 2010 v 11:20® HaD
HaD

Scanix> To je ale úplně jinej model závodů a u nás si to nedovedu představit. Resp. dovedu, ale výsledky by asi nebyly vypovídající.

Každopádně u nás to určitě není jen o pidirybkách a štika rozhodně není vítaná náhoda. Zajímalo by mě, proč se tohle omílá pořád dokola a pochybuju, že kdokoliv z těch, kdo to říká, viděl v reálu alespoň několik závodů. Možná je tak usuzováno z důvodu používání jemných prutů, slabých vlasců a převážně malých nástrah (mimochodem na tyhle malé nástrahy mám na kontě dost pěkných ryb. Velcí dravci nežerou jen giga nástrahy). Ale realita je jiná. Je to o tom, nychytat co nejvíc v danném úseku. Když jsou tam jen pidi rybky (nejčastěji tloušti), chytají se ony. Když jsou tam velcí tloušti, chytají se velcí tloušti (sám mám nej. ze závodů 44 cm). Když jsou tam štiky, chytají se štiky. Vím i o závodech, kde byli tací, kteří jich chytili i 9 za kolo. Vím o štikách okolo 70 cm ulovených v závodech. A nebyla jen jedna. Potočáci se chytají všechny velikosti. A výjimkkou nejsou 30–40 cm. Já sám jsem přišel o zhruba půlmetrovýho. V jednom kole bylo na prutu i asi 5 sumců – žádný se nevytáhl – chytáme na bezprotihroty, ale chytali se, cíleně. Když jsou boleni, chytají se boleni. Sám mám z jednoho kola bolena 67 cm. To samý okouni. Někdy jsou i přes 35 cm… Zkrátka je to o tom, že kdo umí a tu rybu tam má, uloví jí. Když tam není a jsou tam jen malé, musí nachytat ty malé – to je pravda.

A s tou atmosférou – je to o tom co chceš. Někdo má auto jen jako dopravní prostředek, někdo s ním závodí na čas. Když ho to baví, je to v pořádku, když ne, je to taky v pořádku. Mě osobně to baví. Ty přípravy, vymýšlení, úpravy nástrah, taktizování a strategie při závodu (např. jak vodu co nejméně rozplašit a jak chytat – nástrahy, brodit/nebrodit, chytat odspodu úsek, nebo shora apod.) a samotný závod – radost z přesných hodů, ze záběrů, z vedení nástrahy, objevování nových stanovišť ryb, z toho, že se člověk rozhodl správně a ukecal ryby k záběru… Prostě jsou lidi, který tenhle adrenalin mají rádi. Zatím k nim patřím. Třeba by to bavilo i Tebe nebo i Ospreye :-) , kdyby jste to zkusili. Dokud ale pár takových závodů neabsolvujete, nebuďte prosím tak proti. Třeba jen nemáte dostatek správných informací a neznáte úplně realitu…

Tento příspěvek byl editován 14.5.2010 11:22:32 uživatelem HaD.
Pátek 14. května 2010 v 10:55® HaD
HaD

Uno> potočák, duhák, tloušť, sem tam štika a okoun. Voda je prý teď kalná. Nezávidím. O vrance nevím.

Čtvrtek 13. května 2010 ve 13:19® HaD
HaD

osprey> Jó příteli, napsal jsi, že jste jich museli chytit hodně… pak se to podobá. Každopádně já znám obojí – jak chytání pro focení, tak závodění. Ale nebudeme se kočkovat, stejně se v tomto směru asi úplně neshodneme ;-)

Čtvrtek 13. května 2010 ve 2:38® HaD
HaD

osprey> To je pravda, ale i kdyby nechytal závodně, to číslo jiné myslím nebude. Prostě rybařinou žije jako hodně lidí a opravdu jsem přesvědčen, že řada „nezávodníků“ nachytá mnohem více ryb i bez závodění…

Čtvrtek 13. května 2010 ve 2:29® HaD
HaD

Uno> co Tě zajímá?

Středa 12. května 2010 v 10:40® HaD
HaD

hecht> chválit se budu, až vyhrajeme :-)

Středa 12. května 2010 v 0:08® HaD
HaD

Každopádně si myslím, že už něco umím, ale poslední závod mě opět posunul. Jen zjištění na co a jak chytat na prochytané a prošmajdané vodě je k nezaplacení. Dokonce jsem dostal na prut ryby, o kterých se mi ani nesnilo. Jedna z nich byl potočák, který měl údajně okolo půl metru. Bohužel jsem o něj přišel. Ale ukecal jsem ho na dvě a půl hodiny chytané a nejméně čtyřikrát probrozené vodě k zájmu a útoku a to je zkušenost k nezaplacení. Stačila jen změna nástrahy a specifické vedení.

Středa 12. května 2010 v 0:03® HaD
HaD

osprey> Vždyť já vím :-) Já už dlouho umělecky nefotil a naposledy závody v přívlači. A i jsem se dokopal k tomu je zveřejnit: http://www.chytej.cz/…ivlaci-2010/

Jen nemám moc rád odsuzování závodů. Opravdu neuškodíme rybám více než kdokoliv jiný (navíc ortodoxně a striktně jak na závodech, tak při běžném rybolovu – tréninku používáme bezprotihroté háčky a já osobně v drtivé většině případů na rybu ani nesáhnu a vypínám ji ve vodě peánem). Navíc jich určitě v rámci závodů (trénink – tedy běžný rybolov nepočítám – chytáme přeci každý) chytíme méně než třeba Ty, nebo Sander, nebo mnoho jiných. Jen si je prostě pro poměření sil počítáme.

Úterý 11. května 2010 ve 23:42® HaD
HaD

sus1> měl jsem na mysli něco jiného. Míra ví :-)

Úterý 11. května 2010 ve 23:31® HaD
HaD

osprey> :-)) )

Úterý 11. května 2010 ve 22:49® HaD
HaD

osprey> tssss, fotografové jsou horší než závodníci. No čeho jsem se u Tebe Míro dočkal? :-)) )

Středa 28. dubna 2010 v 18:23® HaD
HaD

Žádám všechny, ať to myslí dobře či ne, aby věci související s během serveru řešili v příslušné diskuzi. A ti, co si snad myslí, že mi je to jedno nebo proto nic nedělám, mohu ubezpečit, že mi to opravdu jedno není, kvůli Chytej.cz a rybařině jsem před pár lety obrátil život naruby a jsou noci, kdy z těch problémů nespím.

Pondělí 26. dubna 2010 ve 22:08® HaD
HaD

acam> já se prostě buď neumím dobře rozhodovat, nebo mám pech. Nebo obojí.

Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:41® HaD
HaD

acam> HaD je totiž asi moc hodnej a nemá rád změny :-((

Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:06® HaD
HaD

spike> no mě jsem v tomto směru dost smůlu – dvě kola z těch tří smáčkových jsem měl pech – u provazu ryby nebyly a jen sem tam u hladiny. Ty dvě jsem skoro považoval za zázrak. A Další bylo místo, kde byly ty ryby celkem daleko u hladiny a bylo to jak funěl vítr – záběry jsem u hladiny měl, ale přes ten pytel na vlasci jsem rozpoznal jen ty hodně poctivé. A jedna ryba mi tam upadla. To rozhodlo.

Pondělí 26. dubna 2010 ve 14:52® HaD
HaD

osprey> Snažím se :-)

Pondělí 26. dubna 2010 v 11:57® HaD
HaD

dam> taky si myslím :-) Kdy na to vlítneme? :-)