Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 5. května 2009 v 16:05® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
osprey> něco ostřejšího na jerky? Zajímá mě, jestli jsou i jemnější na to moje chytání.
- Pondělí 4. května 2009 ve 22:49® HaD
čabi> kdo by se do albínů nezaláskoval .-)
- Pondělí 4. května 2009 ve 14:08® HaD
sus1> jde jen o to, jak chodí
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:23® HaD
sus1>
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:23® HaD
sus1> já bohužel ne
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:21® HaD
Tomik> jsou to krásný pruty. Na můj vkus hodně ostrý. Ale nějak jsem neměl čas je prošvihat všechny. Prohlížel jsi je?
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:19® HaD
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:16® HaD
sus1> co máš na mysli?
- Pondělí 4. května 2009 ve 13:08® HaD
Už jste někdo pořídil vláčák od Saint Croix?
- Neděle 3. května 2009 ve 23:52® HaD
Filip00> minimálně s tím mírně pohupuj
- Neděle 3. května 2009 ve 23:13® HaD
Filip00> tedy v případě, že je za tím smáček nebo nymfa. U nástrah, které pracují i bez poškubávání většinou tahám plynule.
- Neděle 3. května 2009 ve 23:12® HaD
Filip00> já s tím poškubávám vždy
- Středa 29. dubna 2009 v 15:41® HaD
osprey> taky chytám lehké hlavy, když to lze. Na Orlíku na 6–10 metrech bych ale s gramem vyrostl a s driftující lodí by to ani nešlo. V pátek jedu na šumavu na pstruhy. Nechceš se připojit?
- Středa 29. dubna 2009 ve 14:39® HaD
osprey> souhlasím. Taky se raději snažím a úlovku si vážím, než když jsou na dopad. Na druhou stranu, když berou skvěle, je to dobrý okamžik na testování.
Samozřejmě že záleží na všem, s tím nejde než souhlasit, ale důležitější je zvyknout si na daný cajk a pak se dá lovit téměř se vším. Zkrátka se přizpůsobíš. Mě to třeba s jedním prutem jde, ale když je vyměním, je tam určité „hluché“ období, než si zvyknu a začnu lapat dál. Zkrátka každý prut se stejnou nástrahou na stejném vlasci při danném pohybu pracuje jinak. Jsem přesvědčenej, že i při dostatečné snaze bych na smáčka chytil rybu i se sumčím vláčákem – řečeno v mírné nadsázce.
- Středa 29. dubna 2009 ve 12:02® HaD
Filip00> Po pravdě je to fuk. Obvykle začínám tak, že ho dám hřbetem nahoru. Jakmile jej ryby poškodí natolik, že už na háčku nedrží, přepíchnu ho za bříško. A když je poškozené i to, zkusil jsem naposledy nastražení za bok a … ryby to braly taky. Rozdíly být mohou (hlavně při lovu u dna a u hladiny), ale nikterak zásadní.
- Středa 29. dubna 2009 ve 12:00® HaD
Alzo> trochu jo, ale to nevadí. Musíš experimentovat a najít to optimum. Já např. po závodech v Jestřabicích chytal s kamarádem (moc ryby nechytá) v místech, kde se shromáždili u hráze siveni. Chytali jsme na stejnou nástrahu. Já jich vyndal za hodinu asi 30 a on měl jen pár kontaktů. Rozdíl byl ve vedení, identifikaci záběrů a váze hlavičky. Stačilo změnit jigovku a trochu jiné vedení a ryby se dostavily. Ale i když mi koukal na ruce, stejně to nešlo tak, jak by mělo. Hrozně těžko se to vysvětluje, co dělám, co cítím v ruce, jak točím navijákem, proč jsem zrovna teď klepnul prutem o trošku víc…
- Středa 29. dubna 2009 v 11:21® HaD
když tak ještě koukám na to Tvé nastražení, máš na pstruhy poměrně dost dlouhého smáčka vůči háčku. Buď ukousni kus smáčka aby se dostal háček více dozadu (alespoň do poloviny), nebo použij jinou jigovku.
- Středa 29. dubna 2009 v 11:20® HaD
Alzo> vytáhneš háček bez smáčka?
Smáčkovat lze i ve velkém proudu, jen je potřeba větší zátěž. Pokud máš takové záběry, je to zřejmě od malých ryb, tak by to chtělo smáčka zmenšit. Anebo taháš moc rychle a ryby nedobírají. Zkus něco změnit a dej vědět.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 23:50® HaD
Přesně tak. A dodal bych jen to, že se vzdáleností se pohyb nástrahy oproti pohybu u břehu mění (je méně agresivní). Způsobuje to pružnost vlasce a i průvěs. Proto osobně začínám agresivnějším pohybem prutu a postupně ubírám na intenzitě.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 23:21® HaD
Alzo> Spíše se zeptám, o jaké ryby jde. Prut může být problém, ale podle mě se dá smáčkovat s lecčíms, jen je potřeba si to vychytat a vědět jak. Na každém prutu je jiné vedení, jiná signalizace záběru atd…