Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele HaD, které napsal v diskuzi Přívlač a dravci. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 22:06® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
sus1> to záleží na konkrétních podmínkách. Obecně to říct nejde.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 21:07® HaD
sus1> 14ka vlasec je fajn na smáčky menších velikostí. Na mikrosmáčky spíše volím 12ku. Na větší (např. na štiky apod), může být vlasec i silnější (0,18mm). Vše ale také záleží na konkrétních podmínkách – když je vítr, proud, chytá se na velkou vzdálenost – je potřeba průměr vlasce zmenšovat, jinak je kontakt s nástrahou horší, hůře funguje atd.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 20:36® HaD
Další problém může být smáček z tvrdého pvc a neohne se. Stejně tak tvrdá špička prutu v kombinaci se silným vlscem a nebo šňůrou, která neumožní dobrání nástrahy až na háček. Těch důvodů vč. blbého braní ryb může být celá řada.
- Úterý 28. dubna 2009 ve 20:33® HaD
Alzo> Problém může být i v tom, že napichuješ smáčka hodně hlouboce do tělíčka. Na fotce máš příklad špatného „padacího“ nastražení (nahoře) a dobrého (dole), kde háček sedí lépe a hlouběji. Bohužel jsem teď nenašel vhodné jigovky, na kterých by to bylo více patrné (tyto mají poměrně velké háčky), přesto si myslím, že je to jasné, o co jde.
- Pondělí 27. dubna 2009 ve 13:40® HaD
pipa> to je dobrá zpráva, protože jsou opravdu dobrý
- Úterý 21. dubna 2009 v 10:42® HaD
Filip00> Příklad: na kmen (0,18mm) dáš sbiro, gumový korálek a na konec trojobratlík s karabinkou. Do něj upneš návazec z vlasce 0,12–0,16mm o délce 80–150 cm. Na jeho konec nástrahu. Sbiro Ti zajistí nahození do velké vzdálenosti a následný lov s malou lehkou nástrahou. Hloubka ve které budeš lovit je dána typem sbirolina (jsou plovoucí, pomalu potápivé, rychle potápivé) a dobou po jakou ho budeš nechávat vyklesávat a samozřejmě i rychlostí navíjení a sklonem prutu. Lovit tedy můžeš těsně pod hladinou, těsně nade dnem, ve sloupci…
- Středa 15. dubna 2009 v 17:59® HaD
Filip00> já ano. V kombinaci s woblerem, twisterem nebo i s rotačkou
- Pondělí 13. dubna 2009 ve 20:44® HaD
hecht> já doufám poskvrním pouze břeh
- Pondělí 13. dubna 2009 ve 20:39® HaD
hecht> Vltava v Rožmberku. Nikdy jsem tam nebyl, tak jsem docela zvědavý
- Pondělí 13. dubna 2009 v 19:06® HaD
skwor>
)
soj> v pátek v noci jsem se vrátil do čech, takže jsem zatím s nikým nemluvil
sander: no já popravdě musím, i kdybych nechtěl – 16.4. je jedinej den, kdy si můžu osahat vodu, kde budou za měsíc závody
)
- Pondělí 13. dubna 2009 v 18:25® HaD
Tak jak se chystáte na zahájení? Já po mnoha letech opět pořídil pstruhovku a pádím na ně
- Pátek 27. března 2009 v 17:21® HaD
Hlavně pozor na batoh s odepínací taškou. Mám ho rok a půl, skoro ho nepoužívám a přesto je na odpis. Zarezlé zipy, potrhaná látka. Na to, že je to značka, šmejd
- Čtvrtek 26. března 2009 v 17:05® HaD
ORIMP: pokud chceš, chce to co nejdříve. Už je téměř plno
- Čtvrtek 26. března 2009 v 16:03® HaD
Pikoš: je výborná. Ty krabičky uvnitř mám už sice rozbitý, ale i tak chválím. Kdy mě navštívíš?
- Čtvrtek 26. března 2009 v 15:44® HaD
pikoš: nejsem si jistej, zda se ještě prodává. Nikde jsem ji nenašel.
- Čtvrtek 26. března 2009 v 15:21® HaD
Orimp: 25.4. 2009. „Smáčci v akci“. Pořádáme my společně s Nástrahy.cz
- Čtvrtek 26. března 2009 ve 13:18® HaD
ORIMP: to teda. Přijedeš na náš závod do Jestřabic?
- Čtvrtek 26. března 2009 ve 13:07® HaD
Ještě byl vedle něj vystavenej tenhle: