Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) HaD. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 30. července 2009 ve 23:00® HaD
HaD

bouchlo :-) a já běžím na hoďku na sumce :-)

Čtvrtek 30. července 2009 ve 13:50® HaD
HaD
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 30.7.2009 | Revír: Jezero | Způsob lovu: Přívlač

TR mi před chvílí hlásil úlovek candáta na bílou sandru. Candát skutečně impozatní – 95 cm a přes 8 kg.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 28. července 2009 v 11:15® HaD
    HaD

test

Pondělí 27. července 2009 v 19:29® HaD
    HaD

Flip> uvidíme, doufám, že i vyfotíme :-)

Pondělí 27. července 2009 v 18:58® HaD
    HaD

Flip> no trochu to flákáme :-) , ale ne zase úplně :-D Dnes večer stejnej scénář, když jak říká TR „když idů“ :-) Doufám, že dneska konečně zatnu něco, co nespadne, nebude to podseklej bolen a bude to mít nad metr :-)

Pondělí 27. července 2009 v 18:57® HaD
    HaD

Prutos> kdeže, prostě je to proud jaxviňa :-D

Pondělí 27. července 2009 ve 14:58® HaD
    HaD
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 26.8.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

No a do třetice všeho dobrého, by se dalo říct. Včera mi to nedalo a s Tomem Krejčou jsme opět vyrazili. Každý den na prutu sumec, to vám prostě nedá. K vodě jsme se dostali okolo deváté hodiny. Zhruba desátý hod hlásí Tom záběr, ale sumec wobler jen olízne. Netrvá to ani pět minut a dostávám pořádný kopanec a už ječí brzda. Paráda. Sumce vedu asi 15 metrů a tuším, že bude mít přes metr. Supr a najednou „vátá šňůra“ a … prázdný wobler na konci. Vypl se. Sakruju a prohlížím háček. Masivní trojhák na velkém wobleru je ohnutý. Rovnám ho kleštěmi a praská. Nadchází výměna a hážeme dál. BUM! A dál nic. Další nezdařený útok, jen trocha slizu na šňůře potvrzuje sumíka. Hážeme dál a půl hodiny se nic neděje. Potom má mírné drcnutí do woblera, jednu dvě vteřiny nic a prásk. Tři sumčí kopance a jízda. Ale jaká jízda. Ryba letí řekou a silný proud jí pomáhá. Běžím za ní, ale nestíhám a sumec odjíždí dobře 100 daleko. Opatrně běžím vodou za ním jak to jen jde a Tom mi pomáhá. Jediná šance je se dostat k velké tišině a do ní ho dostat a tam zdolat. Pokud sjede po proudu dolů, je finíto. V tišině se ryba zdrží a já jí jdu naproti. Přítomné rybáře informuji o tom, že tahám sumce, který bude mít určitě 150cm+. Odpor pomalu slábne a mě vysychá v krku. Takovej adrenalin. Paráda. Nervózně očekávám jak se na hladině objeví hlava a jak ho plácnu a jak se rozjede do proudu a začne to znovu a nesmí mi sjet dolů po proudu a … na hladině se cosi zamrská. Nevěřícně TO přitahuju a koukám jako tele na nový vrata: BOLEN LEHCE PŘES PŮL METRU má narvanej koncovej trojhák z 13 cm jednodílného woblera na návazci ze šňůry 0,40 mm v koutku tlamy a druhej trojhák má zaseklej asi 3 cm za skřelema v boku – dokonalá plachetnice. Ruce se mi třepou jak stébla ve větru, v krku sucho, propocenej jak kdybych vylezl ze sprchy a tohle. Opravdu znechuceně bolena vyháknu a za posměšných poznámek okolních rybářů se vracím na původní flek. Tam si zapálím a Tom mi povídá: „A takhle vznikaj historky o giga sumcích, který rybář utrhl.“. Usmívám se jdu chytat dál. Dávka záběrů pro dnešní den již ale byla vyčerpána a tak jdeme domů. A to ještě netuším, co mě čeká. Druhý den už si ze mě známí dělají legraci. Historka o tom, jak Havlíček běžel třista metrů řekou s půlmetrovým bolenem, se holt mezi kamarády nese rychle a každý se rád na můj účet pobaví. A nakonec proč ne. Zážitek to byl opravdu velký a rád budu vzpomínat. A i ponaučení přinesl. Sice ne nové, ale oprášil jej: dokud rybu nevyndáme, nemůžeme si být nikdy jisti. Já byl o sumci nad 150 cm včera skálopevně přesvědčen…

Pondělí 27. července 2009 ve 14:43® HaD
      HaD

Koukám, že jsem propásl legendárního Flipa :-) Ale zážitek, kterej jsem včera měl za to asi stál :-)) )

Pondělí 27. července 2009 ve 14:11® HaD
      HaD
      Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 25.8. 2009 | Revír: Svratka | Způsob lovu: Přívlač

Po nočním lovu sumců jsme se vydali druhý den pstruhy. Voda byla kalná a zvýšená. Přesto jsme si zachytali báječně desítky potočáků, několik duháků a lipana. Velice dobře mi fungovala předělaná rotačka mepps aglia zatížená oranžovým tungstenem a odpoledne jsem hodně ryb nachytal na woblírka Illex v 5cm. Dobré na něm bylo, že fungoval selektivně a brali ho spíše lepší pstroužci a miminka ho nechávali v klidu.

Zajeli jsme se podívat i na mistrovství světa v mušce, kde češi opět vyhráli…

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:43 uživatelem HaD.
        Pondělí 27. července 2009 ve 14:07® HaD
        HaD
        Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 24.8. 2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

V pátek jsem vyrazil spolu s přáteli pokračovat v dobře rozjeté sumcovláčkařské sezóně. Tentokrát jsem na boleny ani nepomýšlel a rovnou nasadil velkýho jednodílnýho okouna salmo i s návazcem ze silné šňůry. Vláďa nasadil velkého nilse (asi 15cm) a začali jsme házet. Během asi 10 minut jsem dostal kopanec a zaradoval se. Ne však na dlouho – sumec se po pár vteřinách vypnu nechal mi pouze pozdrav ve formě oslizeného návazce. Vláďův wobler byl atakován o pár minut později – bohužel však neměl návazec (zapomněl jsem mu to říct) a po pár sekundách šňůra povolila. Sumec byl zřejmě vvelmi slušný, když dokázal velkého woblera pohřbít v tlamě tak, že se mu dostala šňůra na kartáče. Vláďa tedy přebil i s návazce, ale do jedenácti už nepřišlo nic.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:56 uživatelem HaD.
          Pátek 24. července 2009 ve 12:30® HaD
          HaD

SRAZ – tak konečně :-) http://www.chytej.cz/…z-chytej-cz/ – zde se můžete hlásit. Článek o srazu je zde: http://www.chytej.cz/…-misto-cinu/

Čtvrtek 23. července 2009 ve 23:54® HaD
          HaD
          Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 23.7.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes a včera jsem byl testnout řeku – vody hodně, ale už se dá. S kamarády včera 5 bolenů a dva sumečci okolo 70–80 cm. Dnes odpoledne 1 bolen, 4 tloušti a celkem 7 záběrů od sumců. Vyndal jsem 3 do 80 cm, jednoho okolo cca 110–130 (jen jsem zahlídl ocas a k hladině jsem ho prostě v tom proudu nedostal), který mi opět přebrousil po 10 minutách šňůru (měl jsem „nabito na boleny“ a tudíž chyběl návazec na sumce) a zbytek hned spadl po záběru. Teď v noci už nic. Přesto docela dobrý

Čtvrtek 23. července 2009 ve 12:52® HaD
            HaD

Libor> taky se připojuji s přáním :-)

Středa 22. července 2009 ve 14:51® HaD
            HaD

Libor> :-) zeptám se příležitostně Radima, jak by to bylo složité

Středa 22. července 2009 ve 14:45® HaD
            HaD
            Diskuze: Sumcařina

BuBu99> podivej se na www.lodniobchod.cz

Středa 22. července 2009 v 10:28® HaD
            HaD

HaDová mě tohle hodnocení příspěvků taky navrhovala. Na některých velkých serverech to je běžné. Sám nevím.

Středa 22. července 2009 v 10:13® HaD
            HaD
            Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.7.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Po dlouhé době jsem se vydal k Lužnici, která je už skoro měsíc rozjetá jak nákladní vlak. K normálu, což je cca 7 kubíků má se současnými padesáti ještě hodně daleko, ale sto už to taky není:-)

Odměnou za odvahu mi byl bolen odhadem 55 cm. Úspěšnou nástrahu mi poté ťala štika (fakt jsem ji tam nečekal) a protože jsem vyběhl „jen tak na půl hoďky“, musel jsem nabít to, co jsem v baťůžku s dokladama našel. Woblírek se zalíbil tlouťovi a pak se mě přestalo líbit, jak na mě hodují komáři a takový ty malý mrchy, tak jsem valil domů.

Celkem dobrá „půlhoďka“ :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25365.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25366.jpg
              Pondělí 20. července 2009 ve 22:58® HaD
              HaD

sus1> manželka už to zařizuje

Pondělí 20. července 2009 ve 22:18® HaD
              HaD

sus1> jo, kdyby deset. Měli jsme to na 8 a o den nám to ještě zkrátili. Snad pojišťovna něco vrátí.

Jestřabice domluvený jsou.

Pondělí 20. července 2009 v 17:07® HaD
              HaD

Libor> docela yo :-) ale bylo to krátký :-((