Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) HaD. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:07® HaD
HaD

stopař: moc hezkej kousek.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:07® HaD
HaD

sethy: co blázníš, parádní fotka. Bez té vlnky by to bylo mrtvé. Takhle má ta fotka svůj vlastní život!

Středa 22. dubna 2009 ve 14:05® HaD
HaD
Diskuze: Feeder

sus1> já ho v praxi nezažil, ale když jsem ho držel v ruce, zdál se mi OK. U prutů je to ale vždy i o vkusu a o tom, co komu sedne do ruky. Líbivej univerzál pro všechny podle mě neexistuje.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:03® HaD
HaD
Diskuze: Muškaření

jiris> pokud jde o ty duháky, zeptám se schválně o víkendu v Jestřabkách, jaká je mortalita po závodech. Tam se ví o každé mrtvé rybě a počet ulovených je také evidován. Mělo by z toho vzejít poměrně přesné číslo. A nemyslím, že by závody na jakémkoliv soukromáku byly zrovna přehlídkou maximální šetrnosti.

Středa 22. dubna 2009 ve 14:00® HaD
HaD

jiris> teď jde o to kdo tu studii dělal a jak. To že existuje, neznamená, že je relevantní. Ale ani že není. Jen její existence nic neznamená.

Středa 22. dubna 2009 v 10:46® HaD
HaD

pupak> super. Já to jen vítám. Kéž by alespoň ty protihroty.

Středa 22. dubna 2009 v 10:42® HaD
HaD
Diskuze: Sumcařina

wallys> :-)

Středa 22. dubna 2009 v 10:17® HaD
HaD

pupak> kdy a kde se to schválilo? Bude to plošné? Pokud ano, klobouk dolů. To by byl pozititvní posun vpřed.

Úterý 21. dubna 2009 v 18:54® HaD
HaD

1Mara> :-) v poho

Úterý 21. dubna 2009 v 17:44® HaD
HaD

MuRRon> no právě

Úterý 21. dubna 2009 v 17:06® HaD
HaD

MuRRon> tak to jde, já za svoje nerezový dal okolo 1000,– Ks

Úterý 21. dubna 2009 v 17:05® HaD
HaD

Beer.Beda> na závody? :-)

Úterý 21. dubna 2009 v 16:31® HaD
HaD

MuRRon> za kolik peněz odhadem?

Úterý 21. dubna 2009 v 15:59® HaD
HaD

Scanix> zrazené ryby zase tak nevadí. Alespoň si člověk úlovků víc váží. Když to jde na hod a bez přemýšlení, přestane mě to obvykle brzo bavit

Úterý 21. dubna 2009 v 15:52® HaD
HaD

A jsme zase u toho – je to v lidech, ne ve způsobu (pokud to nejsou dva trojháky na wobleru s protihroty, nebo velká rotačka s obřím trojhákem rovněž s protihroty nebo např. strýmr s velkým jednohákem a protihrotem větším, než háček na mé rotačce). Podle mě je primární problém v zacházení s rybou. Pokud mám rotačku s 16kou trojháčkem OWNER ze slaboulinkého drátku s odstraněným protihrotem a rybu vyháčkuju bez doteku ruky peánem ve vodě nebo těsně nad ní ( a lze to velmi snadno), je podle mě mortalita blížící se nule. Pokud budu rybu mačkat suchou rukou, válet v trávě nebo nedej bože hlíně či písku, nepomůže mi ani sebestylovější muškařský dres a mušák v ruce a ta mortalita může být i 100%. Samozřejmě to platí i naopak. I s vláčecí nástrahou, byť opatřenou jednoháčkem bez protihrotu můžu rybu zmařit, pokud se budu chovat jako hovado.

Úterý 21. dubna 2009 ve 14:32® HaD
HaD

jak je na tom Malše s pstroužkama. Můžete mi doporučit nějaké místo?

Úterý 21. dubna 2009 ve 14:31® HaD
HaD

sus1> podle mě nejde ani o velikost, ale o umělecké pojetí a zajímavý pohled. Má to perspektivu a není to tak placaté

Úterý 21. dubna 2009 ve 13:50® HaD
HaD

Dědek> chjo

Úterý 21. dubna 2009 ve 13:46® HaD
HaD

Já jsem zřejmě poznamenán lidmi, se kterými chytám.Ti se chovají, tak jak by to mělo být. Obecná realita je ale asi jiná. Přesto zevšobecňování a házení do jednoho pytle nesnáším. A nejen co se rybařiny týká.

Dědku, dědku: na základě čeho se domníváš, že je mortalita ryb 30%. Muškař, který chytal pode mnou chytal 4 víc ryb (především malých) než já. Odhaduju, že jich tedy za ten den dostal okolo stovky. Chceš mi tvrdit, že jich cca 30 zdechlo? Neblázni. Zajímalo by mě, kde jsi takové číslo splašil.

Úterý 21. dubna 2009 v 10:42® HaD
HaD

Filip00> Příklad: na kmen (0,18mm) dáš sbiro, gumový korálek a na konec trojobratlík s karabinkou. Do něj upneš návazec z vlasce 0,12–0,16mm o délce 80–150 cm. Na jeho konec nástrahu. Sbiro Ti zajistí nahození do velké vzdálenosti a následný lov s malou lehkou nástrahou. Hloubka ve které budeš lovit je dána typem sbirolina (jsou plovoucí, pomalu potápivé, rychle potápivé) a dobou po jakou ho budeš nechávat vyklesávat a samozřejmě i rychlostí navíjení a sklonem prutu. Lovit tedy můžeš těsně pod hladinou, těsně nade dnem, ve sloupci…