Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) HaD. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 12. srpna 2008 ve 13:00® HaD
- Diskuze: Závody LRÚ - Přívlač
na rotačce 00 mám trojháček vyměněný za minutu. A to nejsem výrobce. Stačí mikrokroužek, původní háček kleštěmi odcvaknout, navléct mikrokroužek a na něj háček. A kdo to neumí nebo je línej, může si jen zamačknout dobře protihroty. Žádná teorie. Pouhá praxe z několika proběhlých závodů a tréninků. A diskriminaci v tom nehledej. Vyzkoušej to!
- Úterý 12. srpna 2008 ve 12:55® HaD
David Maixner tady píše o další změně na pstruhovkách. Já bych spíše byl pro změnu SŘ na MP, kde by byl zákaz použití přenosného vezírku. Ryby v něm dostávají zbytečně zabrat a myslím, že by to ocenily. A do mě

- Úterý 12. srpna 2008 ve 12:53® HaD
Tomáš Kepr píše:
Otázka bezprotihrotových háčků není tak jednoduchá, jak se z pohledu několika zabezpečených zdá. Předně ještě neznamená, že Laďa Král se svými možnostmi a momentálními zásobami takových háčků bude schopen (ochoten) zabezpečit zásobování všech závodníků (jen těch, co vloni bodovali nějakým způsobem do žebříčku, bylo 183) a nahradit tak chybějící zboží v kamenných obchodech. Výměna háčku na rotačce není otázka chvilky – pro zručného výrobce možná ano, ale na třpytkách ve velikosti 0, 00 a 000 nejde o prostou výměnu na drobném kroužku, ale o odstrojení třpytky a použití nového drátku. Takových rotaček máme každý stovky… Pokud by někdo chtěl natvrdo omezit takto nástrahy na všech závodech, bude to pochopitelná diskriminace těch, kdo nemají možnosti se k těmto háčkům dostat a všechny nástrahy rozebrat – a hlavně znovu sestavit tak, aby chodily. Přišli bychom o spoustu závodníků, kteří chytat umějí a jsou obohacením pro soutěž – a navíc ryby na tom budou stejně, protože tito lidé prostě budou chodit k vodě dál, jen už ne závodně…
Celá tahle akce má krásnou ideu, ale realita je často jiná. Stále častěji řeším zadržené povolenky – lov na tři pruty, ponechání si většího počtu ušlechtilých ryb atd. V Itálii jsme chytali MS pouze na umělé nástrahy, ale ouha, po nás nastoupili další, kteří je mrskali v jiném závodě na žížaly… Budeme následovat přátele ze Studené (JčÚS ČRS), kteří při vycházce rybářského kroužku na ryby ošetřovali ranky v tlamce ryb hypermanganem?!
Zacházení s rybami je o celkovém přístupu a nejen o tom, čím udělám dírku do tlamky. Pročpak například z rybářského řádu vypadl povinný podběrák??!!
Rybařík
- Úterý 12. srpna 2008 ve 12:51® HaD
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sander: musíme to zopáknout a víc zachytat. Ta plavba Blanicí mě úplně zmordovala

- Sobota 9. srpna 2008 ve 13:34® HaD
- Diskuze: Muškaření
díky kluci, zkusím a budu referovat.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 13:25® HaD
Sander> klíďo. Jsem tam dnes od odpoledne asi až do úterý.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 12:43® HaD
- Diskuze: Sumcařina
mako> odkud jsi?
- Sobota 9. srpna 2008 ve 12:42® HaD
Sander: budu teď pár dní na chatě. Kdybys měl chuť se zastavit, rád pokecám. Je to na pravém břehu Otavy asi 200 m pod soutokem s Blanicí.
- Sobota 9. srpna 2008 ve 12:40® HaD
proutnik> uklidni se, nemluv sprostě a dodržuj pravidla serveru. To, že Tě někdo slušně upozorní na porušení Ti nedává důvod mu nadávat. Měl by ses mu omluvit. Díky.
- Pátek 8. srpna 2008 v 16:44® HaD
Sander> jojo, mažu to
- Pátek 8. srpna 2008 v 16:10® HaD
Sander> není to cenzura, ale konverze na jiný formát. Někdy mi to trvá i několik dní, teď jsem udělal hned všechny tři, které jsi vložil
- Pátek 8. srpna 2008 v 15:06® HaD
Zauwi> něco hodně drobného. Vůbec jsem žádný hmyz nad vodou neviděl.
- Pátek 8. srpna 2008 v 15:04® HaD
KATAN> kaprů je v našich vodách nejvíce a nejvíce se jich nasazuje. Mnohem více líto mi je třeba okouna nebo tlouště. A kupovanej kapr na sádkách, čekající na smrt, mnohdy dostane díky tomu, že ho nastražím, následně život.
- Pátek 8. srpna 2008 v 15:03® HaD
EDYS> jo, je to tak. A velice často ho sebere právě malej. Vždy mě to naštve, protože kapry si na to kupuju (chytat je neumím)
- Pátek 8. srpna 2008 ve 14:22® HaD
Mám takovou pro někoho možná hloupou otázku: včera jsem viděl úžasnej sběr a pstruzi i přes 30 cm především skákali do výšky až 50 cm nad vodu a chytali mouchy. Co v takový okamžik nasadit?
- Pátek 8. srpna 2008 ve 14:18® HaD
EDYS> vezme to co se mu naskytne a co dokáže polknout. Na 40cm kapry běžně chytám metrovky a na 20 cm plotici klidně chytím dvojku.
- Pátek 8. srpna 2008 ve 14:13® HaD
Sokolík:
Čau chlapci ,konečně dostaváte rozum a jsem rád Davide že ses k tomu kroku odhodlal na tvém servru,můj názor znáte všichni..na jihu jsem prosadil i krajský přebor a všichni byli spokojeni.Háčky bez protihrotů jsou dostupné na trhu, tak jen tak dál šetrně k rybám. Na listopadovém sněmu rady budu tvrdě prosazovat chytání bez protihrotů!Doufám že se přidají všichni rozumní rybáři! Argument že padají ryby je nesmysl,je to jen o technice chytání.Tím se nechci nikoho dotknout ale je i možné že se jen řada z vás nechce přizpůsobovat novým trendům a nemá zájem nic jiného zkusit! Zatvrzelým „hrotařům“ mohu v paxi předvést popřípadě rád poradím!!!Všechny zdraví sokolík
- Pátek 8. srpna 2008 ve 13:28® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
zak14> střední. Proč potřebuješ znát kategorii přivlače, kterou provozuješ? To je myslím nepodstatné…
- Pátek 8. srpna 2008 ve 13:27® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.8.2008 | Způsob lovu: Přívlač
teda to je datum
Návštěva jednoho nádherného revíru mi přinesla
asi 20 potočáků. Několik ryb lízalo 30 cm a nej cca 35. Dobrou
nástrahou byla mepska long 1 ve zlatě a hauserovka od Tomuchy.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 8. srpna 2008 ve 13:11® HaD
KATAN> kdepaaak