Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) HaD. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 9. listopadu 2017 ve 12:50® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 2017 | Způsob lovu: Přívlač
LAPONSKÉ OZVĚNY Po delší době pokračuji s „reportáží“ z výletu na sever. Občas v rybářském životě přijde den, na který se nezapomíná – takzvaně se „otevře voda“. Tohle jsme zažili při přejezdu na novou lokalitu. Během rána a dopoledne jsme prožili neuvěřitelné braní ryb. Ulovilo se několik větších štik, asi 500 okounů do 40 cm a velký, asi dvoukilový pstruh. Je to již několik měsíců a přesto na to ráno stále intenzivně vzpomínám a přemýšlím, zda ještě někdy něco podobného zažiji. Přál bych každému rybáři, aby se taky alespoň jednou v životě trefil do takového okamžiku a užil si ho naplno. Byli jsme v takové nirváně, že jsme zapomněli na celý svět a je štěstí, že tělesné funkce jako např. dýchání, fungují sami. Jinak bych asi přestali nadšením i dýchat… Petrův zdar a sláva Svatému Petrovi!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 5. listopadu 2017 v 19:18® HaD
- Diskuze: Z lovuUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Neděle 5. listopadu 2017 v 19:16® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 5.11.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Víkend jsem strávil s přáteli daleko od lidí a běžných starostí. Na kajacích s rybami. Svatý Petr nám dopřál. Bylo to fajn. Nezapomněl i pozlobit – velký candát mi tentokrát zabral, ale spadl při zdolávání. Nechtěl jsem chvátat, aby zvládl rozdíl tlaku a to bylo osudné. Nedá se nic dělat, čeká tam na mě
Raritkou byl půlhodinový zápas na konci tripu s velkou rybou. Tipy byli různé – mega candát, větší sumec, kapr za sako. Nakonec to byl asi 15–20 kg tolstolobik za ploutev
) Foto není – Ondrovi se povedl sklepnout ve vodě. Byl docela happy, že ho nemusel rvát do kajaku a mít vše od slizu
Petrův zdar všem slušným rybářům!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 3. listopadu 2017 v 9:46® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
ImmortalCheese> trhání bych asi neřešil – pokud to rupne, tak v uzlu. Řešil bych tedy funkčnost na candáty. Pevnostně bude stačit FC 0,20 cca 60–70 cm. Pokud je tam hodně kamenů, mušle apod., dal bych určitě delší, alespoň metr a sílu cca 0,25 – 0,30.
Tu délku musíš řešit také podle prutu. Pokud má rozumně velké koncové očko, můžeš dávat víc a vtáhne se to do oček. Pokud malá, nemůže to bejt moc dlouhý.
Jak tu kluci psali, že dávají metr a postupně navazováním zkracují až na 20 cm – tak to se mi teda ještě nestalo, že bych tak dlouho neutrhl
)
- Pátek 3. listopadu 2017 v 9:42® HaD
- Diskuze: Přívlač a dravci
jepice> jako třeba jako na boty? S mašličkou?
- Středa 1. listopadu 2017 v 17:04® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 1.11.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Dneska jsem si ráno naordinoval vyjížďku na kajaku
Déšť ale rybám asi způsobil nevolnost a vykoledoval jsem si jen jeden záběr. Velikostně nic moc, ale radost jsem měl stejně
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Čtvrtek 2. listopadu 2017 ve 22:15
wejwasser: Doufám, že letos na Sykovci něco lapnem a že nám to neprimrzne jak loni.
- Čtvrtek 2. listopadu 2017 ve 22:15
- Neděle 29. října 2017 v 19:20® HaD
- Diskuze: Z lovuUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Neděle 29. října 2017 v 19:20® HaD
- Neděle 29. října 2017 v 19:17® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 28.10.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Poslední vycházky hodnotím kladně. Ostatně vždy, když se dostanu k vodě, beru to samo o sobě jako úspěch a dobře strávený čas
Tento příspěvek byl editován 29.10.2017 18:42:28 uživatelem HaD.Zatím se daří i rybářsky. Vždy, když vyrazím, podaří se mi nějaké candáty vyčuchat a s nymfou překecat. Za poslední týden jich bylo 12, k tomu jedno štíhle, okoun a dva sumečci. Velikostně standard – tedy běžné ryby 50–60 cm. Jeden byl ovšem z kategorie, o které stále sním – 80 cm. Měl jsem chuť si zařvat radostí, ale ovládl jsem se. A taky se mi zdál trochu malej
, protože půl hodiny před tím chytl kámoš ještě jednoho a ten měl rovných 90 cm. Na toho jsem čuměl jak péro z gauče
) Pár záběrů a jednu rybu jsem dal i včera v tom vichru
Fakt dobrej tejden! PS: Díky kámo! PS2: je to úžasný pocit takové mohykány pouštět zpět do svého domova!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 16. října 2017 v 10:21® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 15.10.2017 | Revír: rybník | Způsob lovu: Přívlač
Po svatebním „řádění“ a návratu domů se mi do hlavy vkradla myšlenka. Tedy už cestou – odpolední candáti? Rychlá a příprava a šup na kajak. Plán: vertikál se smákem a nymfou. Ryby na přírodního smáčka reagovaly přímo luxusně – když padal na dno a byl 3 m nad ním, ryby k němu několikrát startovaly. Ovšem chyběla koncovka – pořádná rána. Nasadil jsem tedy černou nymfu. Reakcí méně a rána také nic. Voda čistá, spousta sluníčka – co s tím? Zkusit je „nasrat“? OK, nasazuji žlutou nymfu. Padá ke dnu, proti ní start a rána. Byl jsem tak překvapen, že jsem ani nestihl zaklapnout naviják a sekl do prázdna. Změna pomohla. I když – žádnej zázrak se nekonal. Vytáhl jsem do tmy dva pelagický candoše stojící v půlce sloupce a ještě jednoho u dna jsem nesekl. Nicméně ten pelagický lov mě zase zcela pohltil a vydrželi jsme ještě hodinu po tmě. Jeden z nich byl za totální tmy. Rybičkáři nám hlásili marnej den – 3 rybáři na rybku chytli jenoho cca 25 cm. Takže vlastně ještě docela good
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 11. října 2017 v 18:55® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 11.10.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Ráno jsem si před prací odskočil s kajakem na vodu. Na dvě hoďky
Nakonec z toho bylo hodin pět
Ryby mě pěkně školily, napřed malý céčko, pak několik neseklých a pak zájem na vertikál bez koncovky. Voda čistá, světla dost a tak jsem opustil svou oblíbenou hnědou nymfu a dal černou. A hned to šlo. Jedno céčko ± 60, dvě jsem nesekl a pak se objevilo v půlce sloupce slušný echo. Rychle k němu a cca minutu nic. Pak start, jeba a už sem se těšil na C70+. Kulový, byl to slizák cca 70–80 cm. Potěšil taky, ovšem C by potěšilo sakra víc. A pak už jsem mizel směr kolbenka
Fajné
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 9. října 2017 v 18:40® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 7.10.2017 | Způsob lovu: Přívlač
.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 9. října 2017 v 18:39® HaD
.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 9. října 2017 v 18:39® HaD
V rámci rybářského srazu jsme se mezi vařením dobrot s Ondrou každý den věnovali nějaký čas štikám. Já jsem se na ně nijak zvlášť nepřipravoval, neboť tu obvykle moc neberou – přeci jen je rybník malý a už tu viděly kde co a trefit se jim do chuti je sakra těžké. Jelikož se mi tu ale asi před 7 lety opravdu hodně dařilo, prut jsem si vzal. K němu jen zavrtávací očka, stingery, 5g dovažovací trny a nové velké Swimmery (20 cm). Řekl jsem si když už, tak ať je nachytám na novinku
Když první dva dny zkrátím do několika vět, tak jsme jich chytili možná dohromady 20 + hodně dalších záběrů, několik jich mělo okolo 80 cm a zbláznili jsme do téhle nástrahy a tohoto nastražení docela dost lidí. Na nic jiného to totiž moc nešlo a tahle velká nástraha s minimální zátěží tažená hodně pomalu 20 cm pod hladinou byla na tyhle opatrný mršky hodně solidní recept. Dokonce byla i „dableta“. Nutno tedy dodat, že chod je i při pomaličkém tažení fakt luxusní. Poslední den – v neděli už jsme nechytili nic – ryby byly hodně opatrné. Byly tuším tři záběry, kdy štika relativně pomalu k nástraze přijela, opatrně do ní kousla a pustila. Stále je to lákalo, i když už věděly, že je zle
)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pondělí 9. října 2017 ve 23:39
patast: hezké ryby gratuluji
- Pondělí 9. října 2017 ve 23:39
- Úterý 3. října 2017 v 11:09® HaD
- Úterý 3. října 2017 v 11:09® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
„Laponské ozvěny…“ Stěhování je za námi! Řádně jsme se zapotili a proto je potřeba se umýt. Jak jinak, než v jezeře, byť má voda jen 14°C. Alespoň nění co zakrývat
DD Pak jsme se rozprchli po jezeře. Připomenu jen úlovek dvou velkých okounů 44 a 41 cm. Další ryby už nebyly tak výrazné, nicméně dost jich bylo mezi cca 35–38 cm. Hodně jsme si užívali. Sem tam okounové nástrahy zobla i nějaká ta štička. Ondra zkoušel větší štiku a brácha se snažil o zachycení divočení jeho úlovků nad hladinou. Životní štika nepřišla, ovšem životní snímek ano. Už jsem ho sice dával, ale tahle fotka myslím neomrzí. Skoky tuhle holku docela vyčerpaly, takže pak v klidu odpočívala v dvoumetrové hloubce a nechala se ještě jednou zvěčnit
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 2. října 2017 ve 20:02® HaD
- Pondělí 2. října 2017 ve 20:00® HaD
- Diskuze: Z lovu
Další štička
Tento příspěvek byl editován 2.10.2017 20:02:08 uživatelem HaD.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 2. října 2017 ve 20:00® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
„Laponské ozvěny…“ Ze zážitku s velkou štikou jsem se nějak nemohl vzpamatovat. Nejlepším lékem na smutek v duši byl rybolov. Napřed jsem se snažil o okouny. Brali dobře, ovšem malí, do 30 cm. Pak přišel pěknej klepanec a prut se ohnul jako luk. Hodně jsem se radoval – tušil jsem fakt velkého. Po chvíli mi ale došlo, že to nebude tak horké a když jsem zahlédl štiku, byl jsem trochu zklamanej. Když jsem ji podebral, bylo mi to jasné – nymfu zobl okoun a toho následně štika a na jemném prutu ho komplet polkla. Já ji zdolal nikoli na háčku, nýbrž na okounovi, který v žaludku díky vzpříčené hřbetní ploutvi držel. Peánem jsem ho pak normálně vytáhl a nymfu, kterou měl hluboko v jícnu osvobodil také. Štika měla okolo 80 cm. Docela zážitek. Pak jsem vytáhl ještě jednu podobnou. Tentokrát regulérně
) Myslel jsem si, že žerou a nasadil tedy těžký kalibr – Swimmera XXL – 20 cm. Dvě hodiny házení a nic. Tedy jen kudlička, která ho nekompromisně sbalila. Dospěl jsem k názoru, že o štiky se snažit dnes již nebudu a nechám to osudu, tedy Svatému Petrovi. Zbytek dne jsem si hrál s okouny. Stejně jako štiky ale letos někam ti větší záhadně zmizeli a byla to dřina s pár odměnami. Na závěr přišlo velké balení a přesun na jiné jezero. Jen kajaky jsme nebalili. Já dal na střechu čtyři kousky a jelo se dál
)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 18. září 2017 ve 12:07® HaD