Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "HaD"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) HaD. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 18. září 2017 ve 12:06® HaD
- Diskuze: Z lovu | Způsob lovu: Přívlač
LAPONSKÉ OZVĚNY – OBLUDA NA PRUTU?! Jeden z dalších dní začal nesmírně romanticky. Mlha, kterou se pozvolna prokousávalo sluníčko. Tradičně jsme den začali okouny. Večer před tím dostal Ondřej okouna 41 cm (fotku bohužel neudělal – neměl foťák) a tak jsme doufali v zajímavé úlovky. Nějaké jsme polapali, ale žádný nebyl zajímavý, spíše prcci do 30 cm. Dali jsme si tedy kafíčko a rozjeli se po jezeru. Já jsem s Ondrou vyrazili zkusit ulovit velkou štiku z hloubky. Akumulátor byl zatím plně nabit, a proto jsem tento den hodlal jezdit na motor a pročesat velké hloubky. Během trollingu se podařilo několik záběrů od menších štik okolo 80 cm. Mě jedna cca 85 cm ve výskoku unikla. Pak ale přišlo něco, na co si budu pamatovat do konce života. Na echolotu jsem viděl mojí doma vyrobenou trollovací zátěž a k ní se připojilo slušné echo. Jelo se mnou asi 50 metrů a pak přišla rána a prut se ohnul. Zasekl jsem a ucítil hodně těžkou rybu, která na rozdíl od předchozích ryb vůbec neklepala hlavou a jen si v klidu jela ve své hloubce. Jakoby ani netušila, že je na háčku. Zhruba deset vteřin nekompromisního pomalého tahu pod lodí (jakoby jen kroužila, ani neodjížděla pryč) a napětí povolilo. S bušícím srdcem jsem nástrahu vytáhl. Oba háčky z ní byly vytrženy. Začal jsem je na Swimmera znovu připevňovat a v tom přišla rána do kajaku. Absolutně jsem nechápal, co se děje a došlo mi to až při pohledu na echolot a šňůru, která vedla do osmi metrů k trolovací zátěži. Byl mírně našikmo a pomalu se vracela do kolmice a na echolotu u ní byla vidět velká ryba. A v tom přišel druhý ostrý úder a šňůra se opět rozjela do strany. Došlo mi, že ta štika, které unikla z tlamy „gumová kořist“, je hodně nasraná a útočí na mou zátěž. Rychle jsem začal spouštět mou nástrahu do hloubky, ovšem byla upravena na trolling, tzn. minimální zátěž a chvíli to trvalo. Záběr už tedy nepřišel. Co vám budu povídat – byl jsem z toho fakt dost vykolejenej. Ten den už nic zajímavého nepřišlo. Nějaké menší štiky a okouni. A v hlavě mi pořád běželo, jak asi mohla být velká. 90? To asi ne. 100 cm? Spíš větší. 110–120? Možná. 130+? Na to snad ani raději nemyslet. No, nikdy se to nedozvím. Zážitek ale nezapomenutelnej a když jsem pak vytáhl tu dvoukilovou kouli a prohlédl jí a viděl ty šrámy od zubů. Chjo…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 10. září 2017 ve 22:43® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
První den naší severní jízdy byl poměrně slušné vystřízlivění. Po cca 40 hodinách cesty jsme se utahaní hned vydali na vodu a místa, která dva roky fungovala, byla sice samý záběr, ovšem velikost ryb byla celkem mizerná. Jakoby ti velcí okouni úplně zmizeli. Pár solidních jsme dostali, nicméně jsme očekávali jiné ródeo. Pravda, zde na severu bylo asi znát, že jsme tu o 3 týdny později. To by mělo být teoreticky lepší, nicméně ryby teorie neznají. Možná trefa do meziobdobí a zřejmě ani střídání větru, deště a zimy jim neudělalo dobře. Radost mi udělala štička (odhadem 70 cm), která zobla nového Swimmera XXL (20 cm) nastraženého na zavrtávacím očku a dováženého dvěma 5,5 g trny. A brácha si ulovil na nymfu pěkného rytíře
Tento příspěvek byl editován 10.9.2017 22:47:16 uživatelem HaD.Nakonec vlastně nebylo tak zle
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. září 2017 ve 13:24® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
Ulovek velkého okouna vyvolal slušné nadšení a zapálení pro lov. Druhým hodem po vyfocení jsem si trochu hýknul znovu – sice nebyl tak velikej, ale 41 cm hodně potěšilo. Mimochodem větší už jsem během celé výpravy nechytl. Honza mezitím „vynymfoval“ štiku, bráchovi hodně velkej okoun zajel do větví (utrhl ho) a Ondra vytáhl s Wormetem na dropshotu pruhatce, kterému do 40 cm moc nechybělo. Okouni nejlépe brali, zejména ti lepší, přírodní nymfu na čeburašce StandUp. Zde jsem jí používal opravdu hodně a co mě a asi i ryby hodně zaujalo, že funguje se štíhlými nástrahami trochu jako plandavka – sama se při plynulém tažení nebo propadu rozkýve a nástrahu za sebou rozvlní jako hada. Opravdu luxusní pohyb! Byl jsem z toho nesmírně mile překvapen a nadšen, co se nám povedlo vyrobit
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 6. září 2017 v 18:07® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: srpen 2017 | Revír: sever | Způsob lovu: Přívlač
Začal jsem konečně zpracovávat fotky z poslední kajako-výpravy na sever. No a zasekl jsem se u ryby, která mě potěšila opravdu hodně. Okoun 44 cm. Je na něm vidět, že je to veterán – odhadem 15–20 let stará ryba. Tenhle úlovek u mě vzbudil potřebu si pořádně na celé jezero zařvat „joooooo“. Ono se totiž zdá, že je takováhle ryba samozřejmost, nicméně je pravidlem, že pokud se podobná na výpravě uloví, je zpravidla jediná. Předloni jsem měl 46,5 cm, vloni Radim 44,5 cm, já letos 44 cm rovných. Ryby okolo 40–42 cm jsou už běžnější… Dostal jsem ho při vertikálním lovu na hnědou nymfu 8 cm s čeburaškou StandUp. Rád na něj vzpomínám…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Středa 6. září 2017 v 18:57
patast: takových okounů u nás už moc nenní
- Středa 6. září 2017 v 18:57
- Středa 16. srpna 2017 ve 23:35® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10.8.2017Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Středa 16. srpna 2017 ve 23:35® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10.8.2017 | Revír: Moře | Způsob lovu: Přívlač
S rodinkou jsem strávil pár dní u moře. Tradičně jsem si s sebou vzal UL proutek, nymfičky a plandy a potápil rybky v okolí břehu. Nic jedovatého jsem letos netrefil, potěšily mě jehlice rohozobé, kančíci, jazyk obecný, ještěrohlavec a ještě pár dalších potvor. Je to bezva, jen je spotřeba gumiček velká – ty mrcha mají ostré zoubky a hodně to okusují
Bylo to peckový!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 14. srpna 2017 ve 14:19® HaD
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Rybář: osobně bych Tě napomenul a nechal to doplnit a maximálně dal zápis do povolenky. Při opakovaném porušení bych byl nejspíš přísnější. Napoprvé bych povolenku nejspíš nezadržel.
- Pondělí 24. července 2017 ve 12:41® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.7.2017 | Revír: RYBNÍK | Způsob lovu: Přívlač
Rybník mi moc teď nefungoval. Záběrů docela dost, našel jsem pěkný místa, ale byli z toho jen dvě céčka a okoun. Oba záběry, zejména do Slima byly krásný jeby. Kvůli tomu jsem na vodě. Dostat tu pecku do ruky!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pondělí 24. července 2017 ve 20:11
patast: candát na přívlač vždy potěší
- Pondělí 24. července 2017 ve 20:11
- Pondělí 24. července 2017 ve 12:08® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 23.7.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Včerejší noční sumcovláčka byla velmi poučná. Sice se sumec nekonal (jen malej candátek), ale když sem se pak podíval na fotky, zjistil jsem, jak jsem vyžranej. Bleee
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 19. července 2017 v 16:46® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 16.7.2017 | Revír: potok | Způsob lovu: Přívlač
Tak jsme byli na pstruhovce vychytat okouny a převézt je jinam. Okouni v tom rozlítaném tlaku nebrali. Brácha ale předvedl s nymfou majstrštyk – další rekordní ryba tohoto potůčku. Možná vůbec nejhezčí za ty roky, co tam jezdím. Stálo to za to!!! A pro bráchu krásný dárek od Sv. Petra k narozkám!!!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 19. července 2017 v 16:45® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 17.7.2017 | Revír: rybník | Způsob lovu: Přívlač
Předevčírem se mi podařilo pár rybiček na rybníce. Bylo to krásné odpoledne s kamarádem plné hledání. Nakonec jsme je našli tam, kde by je mnozí nehledali. To vždy potěší, když to člověk „přečte“ a přijde na to, kde, jak a na co
Pro mě byl top Slimák a Magneto v barvě hovínka
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Čtvrtek 20. července 2017 v 8:06
patast: krásné ryby
- Čtvrtek 20. července 2017 v 8:06
- Neděle 2. července 2017 v 19:17® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 2.7.2017 | Revír: Řeka | Způsob lovu: Přívlač
To UL má taky něco do sebe. Pěkná procházka, odhadem 100 ryb a některé slušné. Potěr teď prostě krmí celou řeku…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 28. června 2017 v 11:51® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 22.6.2017 | Revír: jezero | Způsob lovu: Přívlač
Po pěkných lovech, kdy se mi vcelku candáti dařili, jsem se opět vydal na ten velkej rybník. Svatý Petr ale usoudil, že mám mít chvíli pauzu a dostal jsem pořádné školení. Večer jsem dokázal ukecat jen dva malý candáty a štičku do 60 cm a ráno ani klep. Je to někdy potřeba dostat přes prsty a vrátit se nohama na zem
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 21. června 2017 v 15:18® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.6.2017 | Revír: jezero | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Středa 21. června 2017 v 15:17® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 20.6.2017 | Revír: jezero | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Středa 21. června 2017 v 15:16® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 20.6.2017 | Revír: přehrada | Způsob lovu: Přívlač
No, přispívat po příspěvku Scanixe je skoro trapné, nicméně on si to zaslouží, já si ještě počkám
Po výpravě na přehradu mi to nedalo a vyrazil jsem s Mírou znovu. No uznejte, když mi řekl, že tam bude dva dny na kajaku, tak jsem ho v tom nemohl nechat samotného. I s ohledem na bezpečnost!!! Pondělní podvečer a večer mě při lovu pěkně vrátil nohama na zem. Dělal jsem co umím, zkoušel různé věci, různá místa, ale beznaděj převládala. Udělal jsem jedinej záběr od štiky při přejezdu a Míra jeden buch na vertikál. Jinak ani fň. Když jsme pod širákem na břehu jezera usínali (já opět v kajaku), tak jsem rozvinul teorii o tom, že když nežrali večer, budou žrát ráno. Voda teplá, kyslíku dost = musí rychle trávit a hlad je vyžene. Na vodu jsme vyjeli v půl páté a rozdělili jsme se. Míra jel na stará dobrá místa a já zkusil něco nového. Postupně jsem mu během hodiny hlásil záběry a ryby, až za mnou přijel. Na standardním fleku vytáhl pěkného okouna a dva klepance. Já už měl v tu dobu tuším 3 céčka a pár záběrů. Do zhruba jedné hodiny odpolední mi flek vydal celkem 8 candátů, nej necelých 65 cm a 5 neproměněných záběrů. Míra tu také dva rytíře dostal a k tomu štiku cca 67 cm. Bylo to celkově boží a obohacující – našel jsem nové místo, přišel na to, jak na něm a na co chytat a zachytal si parádně. Vítr a sluníčko mne ale pak vyhnali domů. I tak jsem pěkně spálenej
Tento příspěvek byl editován 23.6.2017 22:39:48 uživatelem HaD.Míra ještě vydržel a do večera přidal dvě céčka a sumce okolo 120 cm…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 19. června 2017 ve 13:53® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.6.2017 | Revír: přehrada | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Pondělí 19. června 2017 ve 13:52® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.6.2017 | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Pondělí 19. června 2017 ve 13:51® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.6.2017 | Revír: přehrada | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Pondělí 19. června 2017 ve 13:51® HaD
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.6.2017 | Revír: přehrada | Způsob lovu: Přívlač
Po Orlické výpravě jsem dostal nápad! Že ještě v noci přejedu na jih s tím, že vytáhnu i bráchu, přespíme u vody a od rána je pojedeme „drtit“. Ani mi neřekl, že jsem magor a souhlasil. U vody jsme přespali v kajacích (spánek hodně pohodovej) a vyrazili na vodu. Až v šest (na místo jsme přijeli v jednu ráno a byli jsme trochu KO). Projeli jsme několik slibných míst a do oběda to bylo marný. Brácha zero a já jednoho okounka a jeden úkus od štiky. Pak se mi podařilo trefit flek a spravili jsme si chuť na deseti candátech a 4 okounech. Céčka byli do 55 cm, jeden okoun trochu lepší (ten co vyblil natrávenou plotici asi 15 cm). Pak to zase úplně zvadlo. Brácha to okolo páté vzdal a jel se chladit do stínu (opalovací krém příště musíme vzít!). Já se vrátil na jeden slibnej flek z rána. Během hodinky jsem tam dal ještě 3 candáty a několik záběrů nesekl. Byly to parádní „jeby“. Vyzkoušel sem si při tom „selfí“ novým foťáčkem. Byla to parádní pohoda. Večer jsme už vzdali a utahaní mizeli domů. Mimochodem jsem hned využil placky RS – v hájené zátoce vesele lovil přívlačí nějaký Polák a o povolenku k lovu přišel. Moje premiéra – první vlastnoručně odebrané papíry
)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.