Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "spike"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) spike. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 8. února 2012 v 16:36® spike
spike
Diskuze: Feeder

mannice> Cesta k rybařině je u mě stále otevřená, jen je teď míň času a víc povinností. Navíc řeka i rybníky pod ledem.

Pátek 27. ledna 2012 v 5:28® spike
spike

Krásné páteční ráno chytej. Ještě přežít pár hodin ve škole a víkend může naplno začít :-)

Středa 25. ledna 2012 ve 21:15® spike
spike

sidla_napajedla> nezoufej, v jestřabicích je zima krutá, když je u nás –5°C v Jestřabicích mají minimálně –8°C.

Středa 25. ledna 2012 ve 21:13® spike
spike

čabi> Byl to hlavní tok řeky, byly to nejaké víše postavené závody )nějaké mistrovství tuším ale už nevím jaké), zítra jak bude čas se ti pokusím najít o tom článek.

Úterý 24. ledna 2012 ve 21:02® spike
spike

jajco> I ty brute pak to ale taky tak dopadá. Radši nechat vyčuchnůt delší dobu pak je mírnější opica a je mně jasné, že x litrů se toho půl roku nedožije ale je rozdíl pit čerstvou a uleženou :-)

Úterý 24. ledna 2012 ve 20:54® spike
spike

jajco> Ještě nechat vyčuchnůt a jak se říká půl roku naležet :-)

Úterý 24. ledna 2012 v 15:02® spike
spike

čabi> Jó to když loni byli závody u nás tak museli ještě myslim z německa přivézt násadu cejnů aby bylo co chytat.

Pondělí 23. ledna 2012 v 16:25® spike
spike

mannice> Noty taky ještě nemám, zaplatil jsem leda členské. Doba je zlá a brigáda žádná :-((

Pondělí 23. ledna 2012 v 16:24® spike
spike

Džigit: on tě pokousal??

Neděle 22. ledna 2012 v 17:54® spike
spike

wooody> Ahoj, mikado taurus mám, jsou to povedené proutky ale light to určitě není, i když to uvádí výrobce. Tady přikládám fotku akce prutu. Navíc cena už šla dolů, ze začátku se prodávali kolem 2000–2300kč.

Tento příspěvek byl editován 22.1.2012 17:56:04 uživatelem spike.
foto/diskuze/feeder/2012/th-img46920.jpg
Neděle 22. ledna 2012 v 17:47® spike
spike

Když už jste nakously to lítání prutů do vody, podělím se o jednu příhodu, která se mně stala loni při jedné obyčejné vycházce na kapříka. Sedl jsem si na flek, kde byl břeh porostlý rákosem, pruty jsem postavil rovnoběžně s břehem a vlasec obou prutů procházel mezerou v porostu rákosu. Chytám něco přes hodinu a až na pár plotic nic, kapříkům se moc nechtělo. Jak jsem tak posedával přepadla mě potřeba jít si odskočit tzv. na malou . Povolil jsem brzdy na navijácích a odcházím k nejbližšímu stromu. Zrovna když rozepínám řemen u kalhot ozve se šustění rákosu. V prvé chvíli mě nenapadlo co to je než jsem se otočil a viděl prut lomcovat zachycený o rákosové stvoly. Brzdy jsem sice povolil ale na prutu kde byl záběr asi málo a tak se vlasec nemohl odvíjet rychle, prut kladl odpor a ryba jej vyhodila z vidliček. Rychle se rozbíhám za prutem, bylo už navečer a tak padla první rosa. V té chvíli jsem si to neuvědomil a jak jsem utkal pro prut a začal brzdit tak mě na rosou pokryté trávě ujely nohy. No dal jsem pěkné záda, v leže chytl prut a rybu nakonec zdolal :-D Aby byl příspěvek atraktivnější přidám nějakou fotku kapříka, přece jen tady dlouho nebyla fotka ryby.

foto/diskuze/feeder/2012/th-img46917.jpg
Sobota 21. ledna 2012 ve 13:57® spike
spike

votruba> Na feederu mám běžné navijáky s přední brzdou. Baitruner bych využil jen v příležitostech kdy chytám kapry na stojáku a čekám na záběr, který jde většinou do jízdy. Řeším to ale povolením brzdy a po zásku dotahuju.

Pátek 13. ledna 2012 v 9:45® spike
spike

To, že je 13tého se už projevilo. Ráno přšelo a než jsem dojel na nádraží tak celý mokrý jak kdybych vylezl ze sprchy. Jak ale dojedu na nádraží pršet přestane :-D

Pátek 13. ledna 2012 v 5:12® spike
spike

Dobré ráno chytej, ve vzduchu už jde cítit víkend :-)

Středa 11. ledna 2012 ve 21:41® spike
spike

mvincik> Jesena jsem si loni chytl prvního v životě a hned takového krasavca (na profilovce). Musel jsem si pro něj jet ale mimo hranice domácích revírů kam mě vzal jeden kamarád (pokud to čte tak ví :-) ). Jesen byl sice velký ale větší radost mně o pár měsíců později udělaly úlovky dvou jesenů na domácí vodě sice menších ale i tak(máme jich tu minimum).

Středa 11. ledna 2012 ve 21:28® spike
spike

mvincik> Taky bych rád tloušťa přes 50cm, jenže u nás celkem hodně poklesly jejich stavy, nevšiml jsem si toho jen já ale i ostatní rybáři, se kterýma jsem se o tom bavil hodně ubylo i ostroretek a podouství. Kdo je asi vidníkem? vydry tu nemáme. U tloušťa jsem se zatím dostal na 46cm a to byla epesní ryba nedokážu si představit nějakou šedesátku.

Středa 11. ledna 2012 ve 21:19® spike
spike

mannice> Di ty brepto, přebírám žežlo, teď jsem nejmladší já :-)

mvincik> Tak to sis pěkně zažehlil, zbývá než jen tiše závidět :-)

Středa 11. ledna 2012 ve 14:12® spike
spike

mvincik> Tak jak jsi válčil u vody kolego? :-)

Středa 11. ledna 2012 v 6:50® spike
spike

regulus> Taky nejsem moc nadšený, poslední dobou noci nějak nemůžu spát a když už člověk konečně usne tak za 3 nebo 4 hodiny vstává do škole. Navíc posledních 14 dní do uzavření známek tak se píšou jedny z posledních písemek.

Středa 11. ledna 2012 v 6:36® spike
spike

regulus> Už se nám to sobotí :-)