Chytej.cz

Komentáře od uživatele "jájá"

Čtvrtek 10. ledna 2013 v 10:53 Fotoalba myš

Jasně, je to nutrie. Už jsem jich pár viděl u vody, ale tahle byla fakt jako ochočená. Dokonce pro kus rohlíku vlezla i na židli. Jenže to byl už foťák v batohu.

Úterý 23. února 2010 v 9:39 Články Zima s kovbojem

Robur> Pěkně napsáno, já mám s bičem jen dobré zkušenosti co do transportu a obsluhy. Jednou jsem si koupil bič, který má 4 metry. Váhu nevím, protože má váha nezvládá tak malé hodnoty. Koupil jsem ho, protože byl levný a já chtěl něco koupit krom drobností co člověk běžně trhá u vody. Nejdřív jsem nevěděl jak na něj přidělat vlasec, vždy to nějak sklouzlo dolů a bylo po rybačce. Pak jsem si na špičce vyrobil takový obludný puchýř, který je tam dodnes a světe div se drží puchýř i vlasec. Nejdřív jsem nevěděl jak a co s tímto prutem chytat, ale je to dva roky co jsem na to přišel. Je to perfektní prut na chytání nástražních rybek. Když stojím v Berounce v Račicích pod jezem, svítí letní sluníčko a já chytám oukleje jako nějaký závodník(co hod, to záběr)jsem spokojený. Divil jsem se kolik lidí se zaseklo na břehu a s úsměvem koukalo jak to snadno jde. Takový pohled znám jen na muškaře který umí ladně honit metry šňůry ve vzduchu. Zkrátka ten klacík s kouskem vlasce je pro mě v létě lepší než dvě hodiny vláčení bez jediného záběru.

Sobota 12. prosince 2009 v 18:51 Články Pod jezem

Podobný příběh se stal snad už každému rybáři. Je to krásně napsané, viděl jsem sebe na Berounce.

Neděle 16. srpna 2009 ve 22:34 Články Zubatý svět - Má cenu pouštět štiky?

Tak tohle je lov a článek dle mé krevní skupiny. Taky chodím na ně, taky je beru od vody a taky pouštím. Například letos jsem všechny štičky pustil a doufám, že se někdy potkáme .

Středa 8. července 2009 v 15:12 Články Démon jménem Sumec – mýty a legendy

Asi před deseti lety jsem potkal rybáře, který tvrdil že jezdí chytat sumce na Orlík, kde jsou tak ohromní, že jako nejlepší při zdolávání je lehnout na nafukovací lehátko a nechat ho taháním unavit. On to prý tak praktikuje léta. Neznám jeho jméno ale určitě se jmenoval Prášil. :)

Pátek 15. května 2009 ve 21:17 Fotoalba K68-B3

Já si za rok odnesu asi 5 kaprů, a nestydím se za to, ale kvůli rýpalům jsem ty foto dal pryč.

Středa 17. září 2008 v 0:30 Videa NOČNÍ KONTROLA RYBÁŘŮ NA ÚN ORLÍK 1. DÍL

Tak předem děkuji za pěkné video, které mě pobavilo. Je v komentářích uvedeno spoustu názorů, které bych jen opisoval a souhlasil s autorem, ale i názory se kterými nesouhlasím. Vím, že RS to nemá jednoduchý, ale napíšu mou zkušenost. Byl jsem letos vláčet na berounce pod jezem v Nižboru, tam je prýma porybný v důchodku, co ho tato práce opravdu baví. Než jsem šel s kolegou brodit, tak jsme poctivě napsali příchod. Po necelý čtvrt hodině co jsme se dostali do proudu vidím pána na břehu co něco volá a máchá odznáčkem. Tak zas složitě brodím přes balvany zpět i s kolegou. Tento mávající důchodce nás okřikl jak nějaký parchanty, že už tu stojí 10 minut a že schválně nereagujeme (v proudu pod jezem) a děláme hluchý. Pak chtěl doklady a obvinil nás, že pitlačíme, mě se začla vařit krev v těle. Pak proběhla menší debata a vysvětlil jsem mu jak se má chovat, jinak za sebe neručím. Ve finále z něj vypadlo, že pitlačíme protože je to revír 411002 a né 411001 jak jsme měli oba uvedeno(trapný překoknutí v sumáři). Aby bylo vidět kdo je tu pán, chtěl si za to doklady nechat, ale nakonec pár kouzelných slov, který se sem nehodí ho přimělo doklady vrátit, ale stihl červeně přes dva řádky napsat poznámku jak učitel do žákovské knížky nezbedníka. Hold naní RS jako RS

Pátek 6. června 2008 ve 22:27 Videa Ponory medzi mostami

Tak to jsem rád, že se na to dobře kouká, až zas něconajdu, šoupnu to sem. Petru zdar