Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "cormoran"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele cormoran, které napsal v diskuzi Ústí nad Labem. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Neděle 25. srpna 2013 v 17:08® cormoran
- Diskuze: Ústí nad Labem
majkyss> Snad se nonstopka a podobná pitchovina už nikdy nezavede na žádným revíru ani „na zkoušku“.. Jak psal Piranha, čeští rybáři na tohle nemají mentalitu.
- Pondělí 5. srpna 2013 v 15:51® cormoran
manous> Tak tak. To je to, o čem jsem psal. Z původní myšlenky vodit nástrahu co nejblíž sumčím kartáčům se stalo to, co se tam teď děje.
Ty jsi jeden z těch, kdo chytil sumce na pilkra i mimo probíranej flek. A taky jeden z těch, kdo se vyhejbá onomu místu, na který se stojí fronta „na maso“..
- Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:55® cormoran
filip111> Já si nejsem jistej, jak je to s kontrolováním tašek a podobně, ale myslím, že mu do ní lézt nesmíš. Něco jinýho je třeba úschovnej prostor v lodi, tam by tě rybář měl nechat nakouknout. Ale nechci plácat blbosti, tak nechám odpověď na znalejších.
Tabulky na sebrání not asi nejsou, spíš bude záležet na konkrétní situaci. Každopádně, sebraná povolenka za nezapsanej příchod by byla asi oříškem i pro přestuokovou komisi.
Pokuty na kraji rozdával pan Vavruša, ale většinou to byly celkem směšný částky a moc bych nedal za to, že ten průserář měl povolenku zanedlouho zpátky.
Lhůty nevím, ale když komise rozhodne, že si dotyčný do konce roku nezachytá, tak má smůlu. Měli jsme u nás asi dva takový. Většinou jsme ale sebraný povolenky řešili po domluvě s hříšníkem v rámci MO odebráním povolenky na určitou dobu a odpracováním třeba třiceti hodin brigád. Záleželo na závažnosti přestupku. Je to ale postup, se kterým já nijak moc nesympatizuju.
Osobně bych tě odkázal na kolegu s nickem b.gun, ten má hodně širokej přehled v těhlech věcech a určitě by ti řekl, jak by to všechno mělo dle regulí probíhat.
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 18:25® cormoran
filip111> Odpověděl bych podobně jako Václav. S určitostí to nevím, ale jestli je řádným členem a má splněný povinnosti, tak mu nic nebrání tu povolenku mít. Provize z prodeje povolenky a členský příspěvky, to je drtivá část peněz, ze kterých organizace neprodukující rybu hospodaří.
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:46® cormoran
filip111> O jednom způsobu, jak je zasdtavit, bych věděl, ale je to o kriminál
Když na něj kývneš, budeme ti tam nosit filátka ze sumců
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:36® cormoran
filip111> Nemůžeš jim dát zákaz, když nemáš za celej rok důkaz o tom, že něco provádějí. Oni jsou vychcaní a i RS je na ně v mnohých případech krátká. Sebrat jim povolenku, to je asi jen začátek.
A vůbec, kdyby jim nevydala ústecká MO povolenku, tak není problém si jí nechat udělat u jiný organizace. Na nějaký převodky už se moc nehraje. Dneska to tak funguje za pár šlupek.
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:34® cormoran
Ostatně, propálení jednoho z nejpropálenějších míst v Ústí na nejmenovaném rybářském DVD vedla k tomu, že se tam stahuje verbeš z širokýho okolí. Za to taky moc děkujeme.
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:21® cormoran
chytrejchytrj> To je právě to, že díky těch echtovým podsekávačům pak budou ti slušní rybáři házet každýho, kdo tam hodí pilkra, do jednoho pytle. A to je špatně.
Já osobně znám pár lidí, kteří chodí na sumce s pilkrama a jak jsem psal, nikdy sumce nepodsekli. Samo, že se občas podsekla i jiná ryba, ale co si budeme povídat, mně se to stalo i při běžný vláčce taky nejednou.
- Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:10® cormoran
hering> Já si zase Fando úplně nemyslím, že by pilkr nebo podobná nástraha na řeku nepatřila. V určitých měsících je to top zbraň na boleny lovící v dálce v proudu.
Dál se k tomu rozepisovat nebudu, páč si nejsem zrovna jistej, jestli upozorňování na tohle místo situaci ještě nezhorší..Dořešit to můžeme kdyžtak vedle
- Středa 31. července 2013 ve 21:34® cormoran
Vaclav III.> Tak jsi to měl všechno přímo z centra dění a sám jsi slyšel, co se tam děje..
Každá taková kontrola je tam dobrá..
- Středa 31. července 2013 ve 21:21® cormoran
feederman> Většina těhlech echtových podsekávačů jsou nemakačenka a mají času až po koko*, takže oni si nikdy moc nestěžují, že nejsou ryby. Oni si je prostě „vysedí“.
Ty tolstoje co teď podsekávají, ty vem čert, to je taková ryba k hovnu. I když mi je jich taky líto a jde hlavně o princip. Jde prostě o úmyslný podsekávání, ale je to v podstatě neprokazatelný. Spolu s tolstoji to odserou i kapři a jiná ryba. Už jsem slyšel i o podseklý parmě, cejnech a podobně.
- Středa 31. července 2013 ve 20:38® cormoran
Vaclav III.> Oba asi víme, jakej flek máš ma mysli. To co se tam letos děje, to už je normálně bez nadsázky těžba ryb. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale 90% z těch pilkrařů tam jde s úmyslem něco podseknout.
Sleduju tam tenhle způsob chytání už asi třetí rok, ale letos, nejspíš kvůli povodni, je to tam dle mých postřehů tak 70/30 pro podseklý ryby. Dneska jsem tam byl vláčet a sledoval jsem jednoho kolegu, na kterýho máte ústecká RS spadeno. Asi po půl hodině od mýho příjezdu si to štrádoval s proudem ke mně. V dálce na vodě byl vidět od jeho šňůry tolstolobik, jak mává ocasem nad hladinou a snaží se ještě zvrátit souboj ve svůj prospěch. I přes silnej proud ale neměl moc šancí, třicítka pletenka už něco snese. Viděl jsem kolegu, jak mává podběrákem a prosil mě, jestli bych mu rybu nepodebral. Po chvíli už byla ryba tak do osmdesáti cm v podběráku. Nafotil jsem pár fotek ze souboje a pak pilkra seknutýho v boku ryby.
Kolegovi jsem řekl, že dosáhl denního limitu a že může jet domů. Tomu se ale očividně nechtělo, ale protože věděl, že na něj mám páky, tak špekuloval dál. Nechtěl se vzdát svýho místa, tak zavolal parťákovi, kterej přijel s prutem a začal chytat místo něj.
Do doby než jsem odjel, tak nic neměli. Na místě ale zůstal kamarád a před malou chvílí mi volal, že ti dva podsekli kapra 76 cm a šli domů. Chvíli před tím měli rybu, kterou nezastavili. Na hladině byl prý chvíli vidět obří tolstoj..
Po rozhovorech s místními masnami se dá lehce dopátrat k tomu, kolik se tam letos odneslo podsekaných ryb a je jasný, že každýmu aspoň trochu slušnýmu rybáři se to nebude líbit. Ale co s tím?
Loni v zimě jsem bombardoval funkcionáře z kraje kvůli střekovský pláži, páč tam je to v zimě taky katastrofa. Zuby nehty se bránili jakémukoliv omezení chytání v této oblasti, byť jen po dobu zimy. Jediný, co se trochu rozhýbalo, byly kontroly RS. Nechaly si vytahovat montáže a dívaly se, jestli se nechytá na trojháky a podobně. Nic víc..
Zpátky k pilkrování. Co se týče sumců, tak je fakt, že jsem tam neviděl nikdy sumce podseknout. Jeden měl dokonce pilkra zažranýho až skoro na jícnu. Lov sumců na pilkry tam byl prvoplánovej, ale zvrtlo se to v těžbu ryb. Myslíš, že je nějaký šance jim to tam zatrhnout?
Jedna aktuální z dneška..
Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 20:41:33 uživatelem cormoran. - Středa 31. července 2013 ve 12:52® cormoran
filip111> Ále, o reprodukčních schopnostech a možnostech štik na Barboře
- Středa 31. července 2013 v 6:53® cormoran
feederman> Tak tak…
- Úterý 30. července 2013 ve 21:11® cormoran
trabantak> Omezení běžný, jako na ostatních svazovkách, ryby nic moc.
Nejvíc štik je na hlavní pláži přes den, když je hezky. Některý by šly i do tření. Tak hodně štěstí při lovu
- Sobota 27. července 2013 v 15:51® cormoran
Luda> Čau Lůďo, kámoš mi o tom říkal, ale nevěřil jsem, že jde o propady až takových rozměrů. Díky za objasnění
- Pátek 26. července 2013 ve 22:18® cormoran
trabantak> Srbice bych asi vypustil. Nevím jak moc místní RS toleruje drobný přestupky, ale na Modlanech je zakázanej vstup do vody. Proč nevím.
- Čtvrtek 18. července 2013 v 17:17® cormoran
majkyss> Koukám, že už je fotka pryč. To je dobře, byl to pěknej provar
- Neděle 2. června 2013 ve 20:09® cormoran
ULPA> Dobře, z Krupky je kolega, tak bych ho možná využil jako kurýra, když nebudeš proti. Zatím dík a ať to s tou vodou dobře dopadne..
- Neděle 2. června 2013 v 19:59® cormoran
ULPA> Ok paráda, tak já si ho vezmu. Jak to předáme, jsi z UnL?