Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "cormoran"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) cormoran. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 5. prosince 2014 v 11:54® cormoran
- Diskuze: Sumcařina
ladamaj> Jestli se ti chce, pošli mi prosím do osobky víc info. Jestli je tam metr vody a není to průtočný, tak tam ryby zimu nejspíš nepřežijou. Teda, jestli nějaká zima přijde.
- Pátek 5. prosince 2014 v 10:41® cormoran
ladamaj> Já si asi sedím na kabelu a teď moc dobře nevím, co máš na mysli. Tu Bandu?
- Pátek 5. prosince 2014 v 9:59® cormoran
- Diskuze: Přívlač a dravci
Atik> Dole v článku je fotka, jak na to.
- Pátek 5. prosince 2014 v 8:55® cormoran
tenodvody> Jo jo. slyšel jsem to v rádiu cestou do práce. Někdy v létě
Rád bych se tam vydal, ale jak říkám, nikdy se pořádně nedostanu přes léto a od září už tam není nonstopka. O dlouhý zimní večery o tom můžeme dát řeč. Nějaký typy podle map a strohých zkušeností z týhle vody mám, tak mi je třeba potvrdíš, nebo vyvrátíš.
- Pátek 5. prosince 2014 v 8:53® cormoran
macek2> Jak jsem psal, tuhle dobu já nepamatuju, takže o tom nemůžu moc plácat.
Každopádně se počet úlovků oproti minulým letům zvedl několikanásobně a jestli to je, nebo bylo, jak říkáš, tak nás čekají blbý časy.
- Pátek 5. prosince 2014 v 8:49® cormoran
ladamaj> Ahoj. Já si myslím, že kdyby jich tam bylo tolik, určitě se časem nějakej chytne. Tu vodu neznám, ale nepředpokládám, že by to byla voda s extra členitým dnem a sumci se zdržovali jen v určitých místech. Mám i takovu menší osobní zkušenost, že na menších vodách není sumec ani až tak moc teritoriální. Na osmihektarový vodě opakovaně chytáme jednoho snadno identifikovatelnýho sumce už třetí rok a pokaždý z úplně jinýho místa.
Ad Kyjda. Ty jsi našel sumce na echu a pak jsi ho teprve „zvedal“ vábničkou? Jsi dobrej. Tak to jsme doma, to mi už dost vysvětluje, jak to tam s těmi sumci máte…
Tento příspěvek byl editován 5.12.2014 07:50:40 uživatelem cormoran.Co se týče lodičkářů, tak ti chytají na rybičky, vláčí a podobně. Sumec není vybíravej a když potká při lovu 15 cm plotici, tak si jí vezme. Na vláčku tam nějakýho sumce vyndal myslím i Martin z CV. Asi ho znáš, dělá ty chlupatý háčky..
- Čtvrtek 4. prosince 2014 v 15:47® cormoran
ladamaj> Na Bandě vám letos našli kajmanku dravou, tam už ti nikdo na sumce zaplavávat nebude, aby nepřišel o červa..
Jakej je tam se sumci konkrétně problém? Není to tak velká voda a kdyby jich tam bylo tolik, co říkáš, tak jsou za pár let vychytaný. Zbylo by tam pár ryb..
Co se týče Kyjic, tak nejsem přesvědčenej o tom, že by tam bylo nějak výrazně hodně sumců. Občas tam zajedu a ani neslyšíš, že by se jich hodně vytáhlo a to se tam za léto protočí lodičkářů. Podle úlovkáčů za poslední tři roky snad jen 17 kusů. To je vzhledem k rozloze směšně zanedbatelný číslo. Letos na konferenci se hlasovalo Chomutovskejm o nějakou výjimku pro jejich odlov. Nijak blíž nespecifikovanej. Takže zamítnuto. Za mě naštěstí, protože si raději ani nechci představit, jak by takovej regulovanej odlov probíhal a kolik by se tam sjelo lodičkářů. Ono by je to sice časem omrzelo, ale stejně. Jen taková poznámka k tý vábničce tam. Tebe osobně neznám, ale vím, že Ivoš má nachytáno na vábku spoustu času a natahal super ryby, nicméně bych si troufnul říct, že Kyjice pro něj nejsou zrovna domácí voda a čtení na echu speciálně tam může být dost matoucí. To co se jevilo jako sumec, ve skutečnosti vůbec sumec být nemusel. Tu vodu asi znáš a sám víš, jak v létě vypadá.
Nechranky si netroufnu odhadovat. Roky se tam na sumce chystám, ale nikdy se k tomu pořádně nedokopu.
A co se týče nasazování, tak sám Jelen mi na prověrkách říkal, ať nasazujeme přidělený sumce s rozumem a dal tip na konkrétní vody. S tím že se musí dát na ten kterej revír určitej počet kusů, to bych tak nehrotil. Hospodář by měl mít v tomhle hlavní slovo.
Tento příspěvek byl editován 4.12.2014 14:50:13 uživatelem cormoran. - Čtvrtek 4. prosince 2014 v 8:47® cormoran
macek2> Já si netroufnu říct, jestli bylo sumců tolik, co dneska. Jsem mladá jitrnice. Cílenýmu lovu sumců se věnuju cca deset, možná jedenáct let. Ze svých dosavadních zkušeností ale mohu říct, že jsme dřív neměli „tolik“ menších sumců kolem metru, ale když jsme po pár vycházkách chytili rybu, tak byla slušná. Dneska díky celkem hojnýmu vysazování a nyní už i díky přirozený reprodukci je ve vodách dost menších ryb. Rybáři mají ale v povědomí už zakořeněno, že je sumec v revíru škodná a tak každá mírová ryba končí pod kudlou. Statistiky jsou toho věcným důkazem.
Když se ale bavím s běžnými řadovými rybáři, tak mi většina říká, že jich vážně tolik nebylo. Možná je to způsobený tím, o čem jsi psal. Na druhou stranu je fakt, že když mluvíš s člověkem, kterej se jim už tenkrát věnoval, tak je taky nachytal. Jen to nebyla otázka malých krcálků, ale velkých přehrad a řek. Ale to jsme zase na začátku toho, co jsem psal Láďovi.
- Čtvrtek 4. prosince 2014 v 8:38® cormoran
ladamaj> Já to myslel Láďo ironicky. Z lidí, co se ohání nedostatkem bílý ryby a ryb celkově a svádí vinu na sumce, je mi blivno. Nevyvracím, že nějaká konkrétní voda, o který píšeš, může vykazovat známky přemnožení. To je ale problém zase jen ze strany lidí. Hospodář, kterej se stará o ten kterej revír, musí, nebo by měl mít přehled, kolik se nasazuje kam sumců. A jestli nasadí do dvouhektarový louže stovku Su1, tak je ti jasný, že je to špatně. Taková ryba čase doroste a když se nevychytá, tak je samozřejmě reprodukce schopná a v našich kaprodromech se mu daří.
Nikoho nechci o ničem přesvědčovat a každej má svůj rozum. Je-li někdo přesvědčenej o tom, že když rycne každýho sumce, kterýho chytí a pomůže tak stavu rybí obsádky, tak směle do nich. Já toho názoru nejsem.
- Čtvrtek 4. prosince 2014 v 8:23® cormoran
- Diskuze: Ústí nad Labem
1Mara> Čéče, ten chlapík v profilovce je ti ale dost podobnej, víš to? Když si odmyslím to maso po tělě a nechám ho trochu vyblednout, tak diktátorskej pohled máte stejnej
- Středa 3. prosince 2014 v 8:20® cormoran
tenodvody> Néé, už jsem se s tím smířil, že jak někde není ryba, je za tím sumec. Víš co se říká, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Takže vybijte věechny sumce a bude tu zase ryb jak za komančů
- Středa 3. prosince 2014 v 8:11® cormoran
pipa> Já jsem tě neseřval, já jsem ti jen řekl, jaký jsi prase. Ostatně, bylo toho víc, však ty sám víš. Jednou je hodně, dvakrát už moc. Další tvoje defekty už netřeba ani počítat. A na nic si nehraj, tohle není zaručeně poslední záležitost. Dva víkendy se udržíš a pak tradá..
Co se týče omluvy, tak na oko asi fajn. Ale sám víš, jak to máš.
- Úterý 2. prosince 2014 v 8:39® cormoran
sfox> Obdivuju, jak jsi chápavej. Tohle napsat o mojí ženě, tak si ho ještě ten den najdu a vyrazím mu zuby. Třeba by se naučil chovat jako člověk.
- Úterý 2. prosince 2014 v 8:37® cormoran
filip111> Tak tak. Můžeš mu to říkat pořád, ale očividně k hovnu. Skončí sám, bez kamarádů, s krabicí v ruce a mročama pod balkonem, až jim bude dělat zlatej déšť – to jen tak na odlehčení
- Sobota 29. listopadu 2014 ve 20:09® cormoran
sfox> Bych řekl, že spíš blbější.
- Úterý 25. listopadu 2014 v 15:33® cormoran
TondaN> Ok, máš s ní špatnou zkušenost a já tvůj názor beru, byť se s ním neztotožňuju..
- Úterý 25. listopadu 2014 v 8:24® cormoran
TondaN> Dík za názor. Jen se zeptám, měl jsi jí odmotanou z velkýho návinu, nebo origo zabalenou cívku? Trochu jsem se na to ptal známých a dozvěděl jsem se, že ta z velkých návinů v hodně případech stála za hovno.
Povrchovou úpravu mi přijde, že má jako každá běžná jiná. Časem ji ale samozřejmě ztratí.
Jinak ještě, ta konkrétní, o který vím a byl jsem u toho, byla dvakrát v Taliánsku, tak si střihla celkem silovej boj se 180kou a 215kou. A předtím ještě ve Španělsku, myslím že se 190kou. Tu taky rval z lodi na krev, protože pod ním byly stromy. Takže jak jsem psal, za mě dobrý, až na ten kousek, co se začne časem, vlivem oděru o kameny, třepit. Ale to mně osobně dělá i Tufka, i když je pravda, že méně a taky Huprovka. Podle mě neexistuje šňůra, kterou bys časem o kameny neodřel tak, že jí je třeba kus odstřihnout..
Nicméně, kolega teď má pár názorů a může vybírat
- Pondělí 24. listopadu 2014 ve 14:20® cormoran
TondaN> Povídej konkrétně, cos s ní měl za srance? Kámoš jí má už dobrejch pět sezón (cca dvacet vycházek ročně) na multíku, chytá stejně jako já, jak na hluboký a čistý vodě, tak na kamenou regulací a záhozem zprzněný řece a co se týče poškození, tak kromě posledních cca tří čtyř metrů, který je třeba tak jednou nebo dvakrát za sezónu odstřihnout, jí nic není.
Já jí mám asi na třech navijácích na vláčku a taky si nestěžuju. Neříkám, že nejsou lepší. Je ale fakt, že jednou jsem si nechal odmotat z velkokapacitního návinu 200 metrů a po dvou letech byla zralá na vyhození. Hodně plajchovala a snadno se třepila. Ta ale byla jediná, kterou jsem objednával z českýho e-shopu, tak kdo ví, co mi nakonec namotali. Nicméně, náviny 150 a 300 yardů, s těmi jsem neměl problém v průměrech od 0,06 až po 0,28 mm.
Tento příspěvek byl editován 24.11.2014 13:21:36 uživatelem cormoran. - Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:44® cormoran
velrybolovec hejcek> Stejně jako kolega pode mnou. Ještě není špatná Powerka v silnějších průměrech. A barva, ta je jen pro tebe. Když chceš v noci lépe vidět šňůru, popřípadě, aby se ti na ní nepověsil kajakář, jako letos kámošoj, tak si kup žlutou. Tu uvidí až z vesmíru.
- Neděle 16. listopadu 2014 ve 20:51® cormoran
pipa> No vidíš, že tu fotku umíš i otočit, když chceš. Jsi prostě muž jaxviň, gratulačka ještě naposledy