Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 25. dubna 2017 v 15:40® hraji
hraji
Diskuze: Sumcařina

pluda14> https://www.lowrance.com/…1_112003.pdf

Středa 12. dubna 2017 ve 13:41® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

Venca Zelenka> v mnohém máš pravdu, ohledně odlišností v předpisech, ale doby hájení jsou všude stejné.

Středa 12. dubna 2017 v 8:45® hraji
hraji

patast> to si netroufnu posoudit, protože moje osobní zkušenost z našeho spolku je zcela jiná, zkoušky děláme a dokonce vyhazujeme ty rybáře, kteří nejsou připraveni. Rybář Jáchym je ještě dítě, možná se jen nechal unést touhou chytit ryby, které vidí na revíru pod hladinou

Středa 12. dubna 2017 v 7:30® hraji
hraji

rybář jáchym> jelec tloušť je v době od 16. 3. do 15. 6. hájený, momentálně se připravuje na tření nebo se v teplejších oblastech už i vytírá. Lovit ryby cíleně v době jejich hájení je porušením ustanovení zákona. Takže na lov tloušťů do 16. června zapomeň.

Čtvrtek 16. března 2017 v 9:33® hraji
hraji

milans14> kmenový vlasec 0,16 je dostatečně silný na všechny ryby včetně kapra a parmy. A co se týče návazců, to chce ozkoušet u konkrétního prutu, ale nebál bych se zkusit ani 0,10.

Čtvrtek 16. března 2017 v 9:23® hraji
hraji

Chaplin> podle mého názoru je bič 6 metrů na řeku typu Labe krátký. Osobně bych si vybral bič delší, minimálně 8, ale raději 9 metrů dlouhý. A přišetřil bych si víc peněz. Protože takový prut, to je investice, ne spotřební materiál, kupuje se na dlouhou dobu, proto bych si dal na čas a našetřil a koupil slušný. Sám jsem na Labi na bič chytal, mám uloveného dokonce kapra, parmu a další krásné ryby. Ale na 9 metrový bič. Značku doporučovat nebudu, každý výrobce prutů na plavanou má ve své nabídce biče. Ale s bičem od Tubertini, Colmic, MILO, Sensas neuděláš chybu.

Středa 1. února 2017 v 15:29® hraji
hraji

sethy> radit někomu pruty je nezodpovědné, protože každý máme svoji, zcela individuální představu o tom ideálním prutu. Přesto to zkusím. Píšeš, že se budeš zaměřovat na větší ryby na ramenech řeky, budeš prut držet při lovu v ruce, nechceš moc utratit. Vychází mi z toho spíš kratší prut s citlivou špičkou, ale s dostatečnou výkonovou rezervou pro silovější zdolávání u překážek ve vodě. Přitom by neměl být těžký. Já bych si pro takový lov vybral třeba prut MILO CYCLOPS TYSON v délce 4 metry do 50 gramů.

Pondělí 30. ledna 2017 ve 14:46® hraji
hraji

kubas> nepřeháněj, máme sice jeepa, ale ryb málo ;-)

Úterý 24. ledna 2017 v 9:36® hraji
hraji

Stín> zkušenosti mám bohužel stejné, sice staršího data, ale probíhalo to úplně stejně. Objednávka, zaplacení a pak dlouhé dobývání objednaného zboží.

Pátek 13. ledna 2017 ve 13:55® hraji
hraji

Pro zapomětlivé – do neděle odevzdat sumáře úlovků

Pátek 30. prosince 2016 v 15:41® hraji
hraji

Dnes nás příroda donutila experimentovat. Jednoduše nám zamrazila vybraný úsek řeky tak silným ledem, že jen nešlo ani prorazit. Přitom včera na stejném místě byla hladina volná a řeka normálně tekla. Ale našli jsme místo s volnou vodou, poprali se s křišťálově čistou vodou a malou hloubkou v proudu a ryby jsme chytili v poněkud překvapivé druhové skladbě, ale všechny zimní ryby byly zastoupeny. Sluníčko nám na jednu stranu krásně zahřívalo děličky, na druhou stranu nám ale zahánělo ryby, takže jsme museli hledat stín na hladině, tam ryby byly. Bylo to hezké rozloučení s plavanou tento rok.

Středa 21. prosince 2016 v 9:45® hraji
hraji

Přeji všem rybářkám a rybářům příjemné a pohodové prožití nastávajících vánočních svátků v kruhu vašich blízkých. Přeji vám do roku 2017 mnoho radosti ze života. Nebuďte smutní kvůli tomu, co nemáte, radujte se z toho, co máte.

hraji

Úterý 20. prosince 2016 ve 20:22® hraji
hraji

Vložím jeden zimní typ pro úspěšný lov ryb na plavanou: Změňte způsob volby loviště, nejděte na své oblíbené místo, najděte oblíbené místo ryb v tuto roční dobu, tam je velká šance na úlovek.

Pátek 16. prosince 2016 v 8:44® hraji
hraji

Karasák> v Čechách na řekách mají teď volnou hladinu asi jen úseky pod přehradami a ty opravdu rychle tekoucí. Na Moravě to není tak hrozné, mrazy tu jsou asi mírnější. Naše říčka je stále volná, i když přehradu nemá.

Pondělí 12. prosince 2016 v 9:02® hraji
hraji

V neděli jsem zvolil oblíbenou zimní taktiku, jako první najít ryby, nesnažit se je chytat tam, kde nejsou. Krásně jsem si zachytal, ulovil jsem sedm druhů ryb, některé, hlavně tloušti, v hezkých velikostech. Ale potěšily i velké ostroretky, parma, podoustve, plotice kolem 20 deka a z léta zapomenutí duháci.

Sobota 10. prosince 2016 v 16:11® hraji
hraji

Juraj> ano, máš pravdu, není zamrzlo, ale dnes to nebylo vůbec lehké, děti se dost musely snažit, aby chytily ryby. Jinak řeka pod přehradou je jistota, taky budeš v okolí nějakou mít, ne?

Čtvrtek 8. prosince 2016 ve 21:26® hraji
hraji

Chorchus> ať vám berou a hezky si to užijete

Čtvrtek 8. prosince 2016 ve 21:26® hraji
hraji

Chorchus> za mnou přijedou děti z rybářského kroužku z Kojetína, budeme se učit chytat na plavanou v zimním období. Bude to zábava

Čtvrtek 8. prosince 2016 v 8:29® hraji
hraji

Konečně nastalo to skvělé období roku, kdy jsou břehy revírů skoro prázdné, ryby jsou stále aktivní a chytání není úplně náročné na vybavení a nástrahu. Chodí tady vůbec někdo na ryby?

Neděle 4. prosince 2016 ve 12:27® hraji
hraji

Leos123> glycerin, ale je třeba opakovaně nanášet