Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 12. října 2016 v 11:38® hraji
- Diskuze: Začínáme rybařit
Valerie.Kapri> to není úplně lehká otázka. Protože schází jakékoliv upřesnění, jak je veliký váš syn (jiný prut je možné doporučit dítěti ve věku 7 let a jiný 13 letému „chlapovi“), jaké ryby bude převážně lovit (jiný prut je na větší ryby typu kapr, jiný na menší ryby typu plotice, jiný prut je na štiku), na jaké vodě – (stojatá nebo tekoucí), jakou technikou bude lovit (plavaná, přívlač, položená, feeder, muška). Sama vidíte, že je těch možností strašně mnoho. Zkuste trochu přiblížit výše zmíněná témata a něco se určitě vybere.
- Úterý 30. srpna 2016 v 7:51® hraji
JardaJ74> začnu tím, že psát u koníčka něco o tom, že se to nevyplatí je zcela mimo mísu. Jinak samozřejmě je možné stihnout vydání povolenky ještě letos, jedná se o záležitost na pár dnů.
- Středa 29. června 2016 v 8:04® hraji
- Diskuze: Plavaná
Kejza> moje zkušenosti, ale ty nejsou nijak velké a nemusí hrát roli, jsou, že na závodech sedí vedle sebe závodníci s nejrůznějšími krmeními a všichni nachytají několik kilogramů ryb. Osobně jsem přesvědčen, že nikoliv druh krmení, ale způsob, jak ho připravit pro dané konkrétní podmínky závodu a ryby ve vodě a způsob, jak jej v závodě použít co nejefektivněji, je to nejdůležitější. Protože i to nejlepší a nejdražší krmení, pokud jej špatně připravím a špatně použiji, mi vítězství nepřinese.
- Úterý 28. června 2016 v 17:57® hraji
- Diskuze: Plavaná
Kejza> otázka zní jaké závody? Ligové závody v plavané nebo to bude gulášovka na rybníčku v Horní Lhotě? Co se týče té směsi samotné, určitě je dostatečná pro použití na běžném závodě. Nebude totiž úplně důležité o jakou se jedná směs, ale jak bude připravená do závodu a jak bude použitá. A to je věc na dlouhatánskou debatu. Protože jinak se připraví na mělký rybník, jinak na hlubokou přehradu a úplně jinak na proudící řeku.
- Úterý 21. června 2016 v 10:15® hraji
ULTRAMIX> v tom případě ti zbývá použít druhé rady, překlápět oblouk řadící šňůru na cívku rukou a vždy se přesvědčit, že je šňůra správně v rolničce. Třetí rada je pro manuálně přiměřeně zdatné: obrousit a zkosit ten okraj matice cívky, za který se šňůra zachytává tak, aby se nezachytávala. Tato úprava se musela udělat i u některých jiných navijáků, například Red Arc také někdy zachytával šňůru. Po sražení hrany takovým způsobem, že se nemá šňůra za co zachytit tako nepříjemnost byla odstraněna.
- Pondělí 20. června 2016 v 7:36® hraji
ULTRAMIX> špatně je konstrukce navijáku. Pomůže jen když budeš dávat pozor po nahození a překlopení oblouku, zda sedla šňůra správně a navíjí se na cívku. Já bych použil jiný naviják, na přívlač se mi tento nelíbí.
- Úterý 31. května 2016 ve 20:15® hraji
- Diskuze: Přívlač a dravci
jepice> omlouvám se tímto družstvu Mongolska, že jsem jim upřel poslední místo.
- Úterý 31. května 2016 v 19:16® hraji
- Diskuze: Přívlač a dravci
Nils Master> naši byli poslední, 9., vyhráli Slováci. http://www.mrk.cz/diskuse.php?…
- Pátek 20. května 2016 v 7:56® hraji
- Diskuze: Muškaření
regulus> ono záleží na úhlu pohledu, z jiného úhlu pohledu než má uxa, třeba z mého, se choval jako hovado a ten ban si zasloužil už dávno.
- Úterý 19. dubna 2016 ve 21:14® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
dav> jen velmi stručně. WD40 není mazivo, takže do navijáku rozhodně nepatří. K namazaní navijáku (skutečnému namazaní vnitřního převodu) rozhodně nestačí vyšroubovat kličku. Je potřeba naviják rozebrat. Pokud s tím nemáš zkušenosti, svěřil bych to servisu. Po jednom roku i velmi častého používání by rozhodně naviják neměl vykazovat zadrhávání. Problém nebude velmi pravděpodobně v nedostatku maziva. Na převody se používá kvalitní vazelina, měla by být odolná i proti nízkým teplotám. Aby v zimě nezatuhla.
- Středa 6. dubna 2016 ve 14:49® hraji
malamut> zdá se mi, že žiješ ve vzduchoprázdnu. Řidiči navzdory zkouškám způsobují nehody, profesionální řidiči navzdory pravidelně se opakujícím zkouškám způsobují nehody, a přesto nikdo nevolá po tom, aby dělali IQ testy. A kvůli výkonu koníčka budeme? Svaz má dnes jako podmínku přijetí dvě podmínky finanční a jednu morální. Zaplatit členství, zaplatit zápisné a souhlasit se Stanovami. Nic víc. Tak jak to zpřísnit? Dát zápisné 10 000 korun, členský příspěvek dát na 2000 korun? Ale co to přinese? Fakt kvalitu? Dovolím si po mnoha letech ve svazu napsat, ale hovno. Jediné, co to přinese bude menší počet členů a víc pytláků u vody. Další, co to přinese, bude větší drancování vod než dnes. A to chceme?
- Pátek 11. března 2016 ve 14:44® hraji
- Diskuze: Muškaření
Palivec> opravdu si myslíš, že jsi zrovna tímto prokázal svoje znalosti, schopnosti nebo muškařský um? Ale houby. Jsi starý tlachal.
- Neděle 28. února 2016 ve 20:03® hraji
Zuzka> možná by všem pomohlo, kdybys uvedla jméno revíru a rybníka, který hledáš. Takové teoretické vysvětlování je celkem na nic
- Čtvrtek 18. února 2016 v 17:19® hraji
bernardo> no vidíš, odpovědi neznáš, ale teď si tu budeš hrát na uraženou hérečku. Plácnul jsi nesmysl a protože nejsi schopen jej argumenty obhájit, chytáš se čehokoliv, jen abys sám sobě nemusel přiznat, že jsi byl nachytán na hruškách. Ale to jsem psal od začátku, takže nic překvapivého. Od samého počátku bylo jasné, že nevíš která bije.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 15:46® hraji
breca> víš, já v posledních letech ubral hodně plynu v internetových diskuzích. Došel jsem k závěru, že se nemá cenu nervovat. Pokud mám náladu, reaguji, pokud nemám, nereaguji. Řadu lidí jsem si zařadil do kategorie trollů, na ty nereaguji ze zásady, protože jejich jediným smyslem je vyprovokovat hádku. Ale hlavně se na to všechno dívám tak nějak s nadhledem. Rozumím tomu, že pro celou řadu chytrých lidí a výborných rybářů může být i můj styl psaní nepřijatelný a nasírací. Už to tak je. Na Bernarda jsem reagoval hlavně protože mě zaujala ta jeho ničím nepodložená víra, že převedením revírů svazu do soukromých rukou se všechno vyřeší samo a všude budou hejna maxiryb. Nic nemůže být vzdálenější realitě. Znám až příliš mnoho soukromých vod, jichž se pronajímatelé i majitelé zbavují, protože to nepřináší zdaleka tak velký profit, jak očekávali. A to po nich nikde nechce, aby se starali o karasy, plotice, perlíny, jelce, okouny, ježdíky a jinou rybí havěť.
- Čtvrtek 18. února 2016 ve 12:51® hraji
kerob> já souhlasím, ale i když je boj s hloupostí marný, přesto se nesmí nikdy vzdát.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 11:56® hraji
breca> na druhou stranu, jak zkontroluješ, že jsou údaje v kartě správné a pravdivé? Nijak. Tudíž registrace neřeší problém internetové anonymity. Já jsem přesvědčen, že na podobné zcestné výkřiky, které tu předvádí bernardo je třeba reagovat. Věcně a srozumitelně. On musí pochopit, že napsal neudržitelnou pitomost. Pak dá pokoj.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 9:12® hraji
Bernardo> ještě k té velikosti ryb, pro tebe je důležitá velikost ryb, pro mě je důležitá druhová pestrost, a velikost je až podružná. Samozřejmě mám radost z každé ryby a z té velké zvlášť, už jen protože chytám obyčejně na podle běžných měřítek velmi jemné vybavení. Přesto mám za rok 2015 chyceny i sumce, krásné parmy, řadu kaprů. Nevím kolik ryb mělo přes těch 60 cm, neměřím ryby, není to pro mě důležité. Protože každý rozumný hospodář ví, že v každém fungujícím rybím společenstvu musí být mnohonásobně víc malých ryb, aby tam mohlo být pár těch velkých. Nechytám ryby pro velikostní rekordy.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 9:06® hraji
Mladý Rybář> já ti to vysvětlím. Kolega Bernardo je jantar, který v rybařině málo zná, moc toho neviděl, ale má pocit, že ví všechno nejlépe a že vymyslel něco skvělého. Ve skutečnosti napsal krávovinu, nedomyšlenou, hloupou a v reálu nerealizovatelnou. Je potřeba ho vyvést z omylu. To nejde tím, že ho pošleme do …, to jde jen trpělivým vysvětlováním. Položil jsem mu pár otázek, na žádnou ještě neodpověděl, přitom by asi měl. Nemůže odpovědět, protože nezná odpovědi, tak daleko tu hloupost se soukromými vodami totiž nedomyslel.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 9:03® hraji
Bernardo> tak já to shrnu, jestli někdo něco nepochopil, tak jsi to ty. Ostatně jsem pochybnosti o tom, zda dokážeš pochopit péči o revíry v jejich rozmanitosti, vyjádřil již včera. Opakuješ tu dokola pár vět, které ale nemají smysl a jsou odtržené od reality. Hlavně jsi nepochopil, že revíry, které má svaz obhospodařovat, nemohou být plné ryb nad 60 cm, bylo by to proti přírodě, proti přirozenému řádu věcí. Neodpověděl jsi ani na jeden můj dotaz týkající se péče o soukromé vody, protože o revíry se podle zákona nejedná ani náhodou. Protože co ti uniká je skutečnost, že kdyby se soukromá voda stala skutečným revírem dle zákona 99/2004Sb., musel by provozovatel zajistit dodržování zákona a vyhlášky. A to by byl u mnoha takových vod konec s lovem nonstop atd. Odpověz na moji otázku, kdo by se staral o vody, které by žádný soukromý provozovatel nechtěl? Odpověz na otázku, kdo by zajistil, že ve vodách nejsou jen kapři? Odpověz na otázku, kolik by stála pro běžného rybáře možnost lovit na 6000 hektarech vod za rok? Pak se můžeme bavit dál. Protože ty nemáš argumenty, jen tu plácáš svoje domněnky, navíc zcestné.