Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 17. února 2016 ve 23:23® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
bernardo> na soukromé vodě jsem samozřejmě chytal a ne jednou. A co se týče počtu nachytaných ryb, jen v loňském roce jsem na revírech svazu nachytal víc než 1000 kusů ryb, přesnou statistiku si nevedu, ale to číslo asi dost přesvědčivě vyvrací vaše tvrzení, že se na soukromých vodách nachytá víc ryb v poměru k ceně povolení. Nepsal jsem, že nyní jsou soukromé vody na okraji zájmu, napsal jsem, že v okamžiku, kdy by se staly z revírů svazu soukromé vody, zůstaly by některé na okraji zájmu, a to by pak jejich majitelům pomohl kdo? Píšete i o dotacích. Vy víte o nějakém dotačním titulu, ze kterého by se daly čerpat peníze (dotace) na péči o revíry? Prozraďte mi prosím jeho název.
- Středa 17. února 2016 ve 22:55® hraji
regulus> klid, klidná síla ho zdolá. On si musí pomáhat urážkami směřovanými na členství v politických stranách. Nemá argumenty, jen tu hromadí své výmysly, nedomyšlené a ve své podstatě zmatečné. Vůbec netuší, jak složité je starat se o revír, pokud z něj nemá být jen kaprodrom.
- Středa 17. února 2016 ve 22:53® hraji
bernardo> jenže vy znáte situaci, kdy je zde dejme tomu 100 soukromých vod na celou republiku, ale najednou by tu bylo několik tisíc vod. A kdo by se staral o ty revíry, které by soukromníci nechtěli?
- Středa 17. února 2016 ve 22:37® hraji
bernardo> píšeš hlouposti, respektive píšeš věci, které jsi nepromyslel do detailu, protože zřejmě nemáš moc tušení, jak dnes funguje celý systém. Zkusím ti vysvětlit proč. Ale jistotu, že to pochopíš tedy nemám. Píšeš o soukromých revírech. Že bys je udělal ze všech revírů a svaz bys zrušil. Tak se nabízí taková otázka. Jak se budou ti provozovatelé revírů starat o to, aby v těch soukromých revírech byly ryby, které stojí na okraji zájmu rybářů, ale přesto do vody patří a jejich zmizení by bylo poškozením biodiverzity? Kde na to vezmou peníze? A když bude všude samý soukromý revír, budou chodit rybáři jen na ty atraktivní s velkými rybami, nebo se přikáže, že každý rybář bude muset povinně navštívit i ty neatraktivní revíry? A teď to hlavní, kdo přikáže soukromníkům, aby se starali o řeky, kde mohou vysazené ryby migrovat nahoru a dolů? Kdo ze soukromníků vysadí do řeky ryby s perspektivou, že přijde velká voda a ty ryb odnese? A kdo se bude starat o revíry, které budou tak neatraktivní, že o ně nebudou soukromníci stát? Zkus mi prosím odpovědět.
- Středa 17. února 2016 v 16:44® hraji
bernardo> no, ono by se vidělo, kdyby se udělala kontrola toho, jak ten nejmenovaný rybářský spolek plní svoji povinnost zarybňovat celý revír. Nikdo nemůže o své újmě vysazovat ryby jen do části revíru, pokud pro to není vážný důvod, který schválí orgán státní správy na úseku rybářství. A pokud něco takového ten spolek dělá, je špatný stav na revíru jejich chyba. Těžko se divit rybářům nebo rybáři, že chodí k revíru jak do rybárny, když mu pro to udělá spolek ty nejlepší podmínky. Kdyby ty ryby musel hledat, asi by to nebyla taková těžba. Chyba tedy není jen v tom rybáři, který se řídí nastavenými pravidly, ale z velké části i na tom spolku.
Tento příspěvek byl editován 17.2.2016 15:45:09 uživatelem hraji. - Středa 17. února 2016 v 10:12® hraji
- Diskuze: Muškaření
PALIVEC> zklidni se, nebo tě vymažu
- Úterý 16. února 2016 v 18:36® hraji
Jirka Rybka> v zimě tmavé krmení, může být lehce slané, do něj trochu bílých červů, na áček červy a nebo pařený rohlík. V létě je lepší světlé krmení (zažene malé ryb a zůstanou velcí cejni), sladké, s melasou a TTX. Do něj bílí červi, nastříhané žížaly, může být i kukuřice z plechovky. Na háček žížaly, červi, patentka.
- Pondělí 15. února 2016 ve 14:47® hraji
bernardo> přemýšlím, co ti vlastně vadí víc? To že ti penzisti už mají čas? To že mají povolenku za stejné peníze? To že chodí na ryby a že je chytají? Celý život si člověk nastavuje priority. Přestaň závidět, přestaň se dívat, co a jak dělají jiní. Začni žít tak, abys byl spokojený sám se svým životem. Nastav si priority tak, abys nemusel dumat nad tím, kolikrát byl nějaký penzista na rybách a kolik odnesl ryb. Jako je strašně jednoduché poukazovat na lidi kolem sebe, ale je strašně těžké změnit svůj vlastní přístup, náhled na věc. Zkus to a nechej penzistům jejich čas. Krátí se jim stejně jako tobě.
- Neděle 7. února 2016 v 11:02® hraji
bernardo> kolego, jste idealista. Bohužel, každodenní zkušenosti ze břehů našich revírů ukazují, že se hluboce mýlíte. Ale je to vaše právo na omyl.
- Neděle 31. ledna 2016 v 17:13® hraji
- Diskuze: Plavaná
678Albi> tento víkend se dalo krásně zachytat, braly všechny bílé ryby i slušných velikostí. Ale základní myšlenka je: pokud je nástraha ve vodě, záběr nelze vyloučit.....
- Pátek 22. ledna 2016 ve 22:02® hraji
- Diskuze: Začínáme rybařit
domasek4> zkušenosti nelze získat čtením knih, tím můžeš získat informace a rady. Zkušenosti získáš pouze tím, že půjdeš k vodě a budeš chytat, tedy praktickou činností.
- Pátek 22. ledna 2016 v 9:06® hraji
- Diskuze: Plavaná
Ono je důležité také to, co si kdo představuje pod pojmem dobře zarybařit. Zimní chytání je pohodové, za přiměřeného počasí hlavně na tekoucích vodách. Tam ryby berou i za mrazů. Jen je potřeba je hledat a najít. Takže doporučuji všechny tekoucí vody s hloubkou větší než půl metru, lepší je samozřejmě hloubka větší, ale není třeba to přehánět. Mírně proudící voda je výhodou
- Čtvrtek 14. ledna 2016 ve 12:02® hraji
regulus> dopoledne, večer budeme v hospodě
- Čtvrtek 14. ledna 2016 v 9:18® hraji
regulus> ahoj, v sobotu 16. 1. 2016 od 9 hodin jsou zase vázací sedánky. Téma jsou mouchy na jezero
- Neděle 10. ledna 2016 ve 21:34® hraji
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10. 1. 2016 | Revír: Moravský tekoucí | Způsob lovu: Plavaná
Dnes jsem vyrazil k vodě sice sám, ale nakonec jsem našel překvapivého parťáka přímo na místě. Chvíli poté, co jsem chytil první rybu si asi 10 metrů ode mě sedl ledňáček. A vydržel tam skoro hodinu, občas se ponořil pro rybku, ulovil jich asi pět za tu hodinu, co jsem viděl, občas popoletěl na strom na protější straně, ale nevzdálil se tak, abych jej neviděl. A protože i mně rybky braly, byla to zajímavá hodina u vody. Jak vypadá tloušť nebo ostroretka asi všichni víte, tak to bude bez fotky.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 10. ledna 2016 v 11:40® hraji
Malenovičák> ten uzel je kvalitní, neměl by se trhat. Používám mnohem jednodušší uzel a problémy nemám. Zaměř se tedy na to navlhčení před dotažením. V takto složitém uzlu dochází při utahování k velkému tření a k zahřátí vlasce. A to může být ten problém
- Sobota 9. ledna 2016 ve 21:31® hraji
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 9. 1. 2016 | Revír: Moravský tekoucí | Způsob lovu: Plavaná
Dnes jsme s kamarádem opět zkusili chytit nějakou tu rybu. Dařilo se, několik rybích druhů, dokonce i slušných velikostí. Perlička – kachna na kousek rohlíku, trošku jsem podcenil její rychlost. Ale osvobodila se jen co jsem ji dostal ke břehu.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 9. ledna 2016 v 11:07® hraji
Malenovičák> pokud to praská v uzlu, zkus použít jiný uzel, rozhodně vlasec před dotažením uzlu navlhči, stačí naslinit, ale pořádně.
- Čtvrtek 7. ledna 2016 v 10:22® hraji
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Rybolapák> na Moravě se již na dírkách chytá, na více místech
- Pondělí 4. ledna 2016 ve 12:24® hraji
honzaz> revíry, kde jsi chytal, ryby které sis na těch revírech ponechal. To je vše. U ryb uvádíš počet a celkovou hmotnost všech ryb jednoho druhu na revíru a potom celkově.