Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 3. ledna 2016 v 19:19® hraji
- Diskuze: Rybaření na dírkách
vaneja21> myslíme, že ano.
- Neděle 3. ledna 2016 v 16:07® hraji
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 2. 1. 2016 | Revír: jihomravská řeka | Způsob lovu: Plavaná
Ani chladné počasí nebrzdí aktivitu ryb. Krásně jsem si s kamarádem zachytali.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 2. ledna 2016 v 19:01® hraji
- Diskuze: Plavaná
Druhý den roku a zima nezima, ryby krásně berou. Moc hezky jsme si s kamarádem zachytali, jak jinak než na plavanou. Druhová skladba pestrá, ryby nádherné, ani v létě bych takovými nebyl zklamaný.
- Sobota 2. ledna 2016 v 18:59® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Ahoj007> povolenku s vyplněným sumářem můžeš vrátit poštou (doporučeným dopisem), který do MO, která ti povolenku vydala, zašleš nejpozději do 14. ledna 2016, abys to měl s rezervou. Samozřejmě ji můžeš vrátit i osobně, pokud bude mít ta příslušná Mo vypsané termíny v kanceláři.
- Středa 30. prosince 2015 v 11:03® hraji
Všechno nejlepší k dnešnímu svátku přeji Davidům.
- Středa 30. prosince 2015 v 10:50® hraji
V neděli 27. 12. 2015 jsme se sešli, abychom trochu spotřebovali načerpané kalorie a strávili příjemný den u vody. Prvního kola letošní Zimní ligy se zúčastnilo 11 kamarádů. Malý průtok a hodně čistá voda byla velkou výzvou, nebylo to vůbec snadné, ale ryby se nachytaly.
Nejvíc nakonec nachytal Martin Valda ze sektoru B, na sektoru A byl nejlepší Martin Pavka a na sektoru C vyhrál Michal Danác. - Středa 23. prosince 2015 ve 12:24® hraji
- Diskuze: Muškaření
Malenovičák> nemohu ti poradit konkrétně, protože to tam z rybářského hlediska neznám. Ale zkusím ti dát obecné rady, které by tě mohly nasměrovat. Hledej místa s hloubkou do jednoho metru, proudící voda, nemusí to být za každou cenu nějaký frčák, ale mělo by to zřetelně téct, aby to mušku odneslo. Dobrá mohou být místa pod jezy. Chytej u dna, šance je na tlouště, na okouna, na parmu, ostroretku. Prostě podle ryb, které v daném místě žijí. Nepodceňoval bych ani plotice a perlíny. Dokážou brát mušku pěkně razantně.
- Úterý 22. prosince 2015 v 10:36® hraji
Všem příznivcům plavané přeji šťastné a veselé vánoce a ať vám berou
- Úterý 22. prosince 2015 v 10:35® hraji
Tož šťastné a veselé vánoce.
- Čtvrtek 17. prosince 2015 v 10:55® hraji
Malenovičák> po 31. 12. je logicky 1.1. dalšího roku. Nová povolenka. stále stejná pravidla. To, že se smí lovit na MP vodě na umělou mušku a muškařením celý rok není žádná novinka. To je věc stará desítky let. Zákaz brodění a lov na mušku spolu vůbec nesouvisí. Lovit lze i ze břehu. Navíc, zákaz brodění si určuje uživatel revíru v jeho popisu, lov na umělou mušku je dám vyhláškou.
- Čtvrtek 17. prosince 2015 v 10:36® hraji
Malenovičák> trocha jazykové teorie. Zápis vyjmenovává tři povolené způsoby lovu, odděluje je čárkou. U prvních dvou druhů lovu, tedy u lovu muškařením a u lovu na umělou mušku, neuvádí žádné časové omezení, proto se tyto způsoby lovu smí používat po celý rok. U lovu ryb do čeřínku potom uvádí omezení na dobu od 16. června do 31. prosince, tedy na dobu, kdy se smí lovit dravci, což je logické, protože do čeřínku se loví nástražní rybku za účelem lovu dravců.
- Úterý 15. prosince 2015 v 17:32® hraji
V sobotu 12. prosince přijely děti z rybářského kroužku v Kojetíně s jejich vedoucím Slávkem již tradičně ukončit letošní sezónu lovem ryb na řece Svitavě v Brně. Společný rybolov jsme zahájili nástupem a potom jsem jim vysvětlil proč a jak připravíme vnadící směs, na kterou budeme ryby lákat. Poté jsme sestavili udice, naměřili správnou hloubku na lovném místě, správnou vzdálenost lovu a zakrmili jsme. Počasí nám moc nepřálo, nízká teplota, občasný déšť, k tomu velmi nízký průtok vody a voda čistá jako ve studánce způsobily, že jsme na první ryby čekali pár desítek minut. Pak se ale podařilo chytil každému alespoň jednu rybu. Přitom druhová skladby byla celkem pestrá. Užili jsme si hezké dopoledne, děti se naučily něco málo z plavané a příště se setkáme v červnu, aby nám nemrzly prsty.
- Pondělí 14. prosince 2015 ve 22:58® hraji
Malenovičák> netuším sice který výklad máš na mysli, ale nevidím na lovu na umělou mušku a nebo muškařením na MP vodě nic nejasného. Lovit můžeš celý rok.
- Pondělí 14. prosince 2015 v 9:00® hraji
radouš> pro začátek, než získáš cvik, je dobré použít takzvaný dubovací vosk, kterým natřeš niť než na ni naneseš dubing. Postupně se naučíš, jak dubovací materiál (záměrně nepíšu srst, protože to zdaleka není jenom srst)nanést na nit jen prsty. Jak pomůcku můžeš použít to, že si prsty před nanášením dubingu nasliníš. Co se týče té speciální srsti, nejsou všechny materiály úplně stejně vhodné na dubování, proto jdou některé snáz a některé hůř.
- Pátek 4. prosince 2015 v 15:06® hraji
Oznámení! Oznamuji, že tuto zimu budou opět probíhat Muškařské vázací sedánky v klubovně organizace Brno 3. Začátek a termíny budou včas vypsány.
- Čtvrtek 3. prosince 2015 v 17:57® hraji
- Diskuze: Přívlač a dravci
Petula> a když nechceš, aby na tebe někdo nereagoval, nepiš do veřejné diskuze. Piš si doma do deníčku, tam na tebe nikdo reagovat nebude. Ale jakmile napíšeš něco do veřejného prostoru, do sekce Fórum, musíš očekávat, že se někdo ozve. Už význam slova fórum k tomu vybízí.
- Čtvrtek 3. prosince 2015 v 17:54® hraji
Petula> víš, když mě připadá, že když ti schází argument, uchýlíš se k urážce. Snaze mě přesvědčit, že nevím o čem píšu. Jsme spolek, dříve občanské sdružení. Ty se snažíš popřít to nejzákladnější, co je základem spolku. Chtěl bys asi ten svaz řídit jako firmu. Ano, ono by to bylo možná jednodušší, ale má to i svá nezanedbatelná ale… Volby, schůze, usnesení, to je přesně to, co dělá spolek spolkem. Opravdu mi připomínáš celou řadu „mladých“, kteří přišli, aby nás to naučili, a v okamžiku, kdy zjistili, že na prosazení nestačí jen rozhodnutí úzké skupinky lidí, ale že je potřeba získat podporu členů, ztratili zájem. Já dnes vím, že některé věci, které jsem považoval za důležité změnit jsem prosazoval 10 let, ale prosadil. Vymyslel jsem investiční fond MRS. Prosadil na sjezdu, že do něj odvádí MO peníze a za ty se nakupují revíry, nakupují se pro svaz. Myslíš že to bylo snadné a že všichni hned chápali, k čemu to bude dobré? Každý rok nakoupí svaz buď celé vody a nebo nakoupí majetkové účasti tak, aby mohl účinně blokovat prodej a nebo měl předkupní právo. Některé věci se podařily hned, některé trvaly dva roky, ale taky deset let. Tak mi prosím neříkej, že nerozumím tomu co dělám. Nebo že jsem nepochopil, o čem je diskuze. Ona je o ochotě pracovat a postupně přesvědčovat a prosazovat nové věci, které povedou k lepšímu hospodaření na revírech. A většinu věcí jsem prosadil z pozice člena výboru, bez ohledu na členy Rady. Ti mají své problémy, ale věci v MO musí řešit výbor.
- Čtvrtek 3. prosince 2015 v 11:40® hraji
Petula> vidíš, v tom je ten rozdíl, náš svaz má členů stále stejně, roční nárůst je v řádech procent. Žádný úbytek. A věř mi, ani kdybys tady na Chytej vyplakal kýbl slz, žádného člena to do svazu nepřivede. To chce pracovat v terénu a dobře pracovat. Když to jde u nás, musí to jít i jinde.
- Středa 2. prosince 2015 v 15:43® hraji
Petula> a nezapomeň si přečíst ty Stanovy, mohlo by ti to pomoct. Minimálně bys mohl pochopit, jak ten svaz vůbec funguje. Protože v tom mám pocit, máš největší rezervy.
Tento příspěvek byl editován 2.12.2015 14:45:26 uživatelem hraji. - Středa 2. prosince 2015 v 15:42® hraji
Petula> hele ty plané gesto, jestli jsi za dvacet let ničeho nedosáhl, napadá mě jediné, děláš to blbě. Protože kdybys to dělal dobře, není možné, že by se za dvacet let nic nezměnilo, minimálně se vymění generace ve výborech. Fakt by mě zajímalo, co bys jako chtěl změnit ve svazu, když jsi za dvacet let nic neprosadil. Mám možná výhodu v tom, že když jsem začínal dělat ve svazu, nebyl internet. Člověk si neměl kde stěžovat.