Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 23. února 2015 v 8:55® hraji
hraji

Od minulého týdne se mi zobrazuje přes levý sloupec v diskuzích i ve Fóru logo Chytej, ovšem tak nešikovně, že nelze přečíst text, který to překrývá. Přestala se mi zobrazovat N u nových příspěvků v Diskuzi. A ještě jeden dotaz mám. Opravdu se domníváte, že uživatelé, jako je například proud, jsou přínosem?

Neděle 22. února 2015 v 18:11® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

Tom_Novak> jak ti napsal regulus, moc to komplikuješ. Já byl dnes na rybách. Namíchal jsem kilo běžného krmení Lorpio. Po namíchání toho byly tři litry. Tak jsem přidal 3 litry hlíny z krtičince a dobře promíchal. A jako booster jsem přidal hrst kuchyňské soli, stejné jakou ti maminka solí polévku. Chytil jsem asi třicet ryb, převážně podoustve, ale taky dost plotic a jesenů.

Pátek 20. února 2015 ve 13:04® hraji
hraji

Tom_Novak> co se týče pevnosti, je to asi tak nastejno, v obou případech máš dva uzly, buď na těch dvou smyčkách nebo na obou stranách obratlíku. Co se týče nenápadnosti, tam bych dal přednost spoji smyčka – smyčka. Ale … při chytání na odhoz a nebo s boloňkou se dává obratlík, protože zabraňuje stáčení návazce vlivem rotace háčku s nástrahou při stahování sestavy. Při chytání na bič nebo s děličkou (odkládací bič) se nedává obratlích, ale smyčky.

Úterý 17. února 2015 ve 13:01® hraji
hraji

Tom_Novak> odpověděl jsem ti v sousedním tématu

Úterý 17. února 2015 ve 13:00® hraji
hraji

Tom_Novak> pomocí takzvaného „téčka“ se upevňují anglické splávky, pokud je chceme na pevno. Je to jeden z možných způsobů, splávek se dá upevnit i pomocí gumových stoperů, nebo i dvěma bročky nacvaknutými na vlasec.

Neděle 15. února 2015 ve 22:45® hraji
hraji

jirik> napiš aspoň typ té děličky, děliček od Colmicu je hodně

Neděle 15. února 2015 ve 21:50® hraji
hraji

O víkendu proběhlo již třetí kolo Zimní ligy. Sešlo se nás dost, ryby braly navzdory zvýšené hladině a sněhové vodě. Posezení v hospůdce po skončení lovu bylo taky příjemné.

foto/diskuze/plavana/2015/th-img112167.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img112168.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img112169.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img112170.jpg
Pátek 13. února 2015 v 19:06® hraji
hraji

_Beny> univerzál, to je nejhorší slovo, které se v rybaření dá najít.

Pátek 13. února 2015 v 19:03® hraji
hraji

Tom_Novak> na více názorů se ptáš dokola stále stejných lidí. To moc smysl nedává. Samozřejmě máš plné právo se zeptat na cokoliv a kdekoliv, ale opisování stejných dotazů ti asi víc poznatků nepřinese. Měl bys číst, články zde na Chytej a třeba i na tom MRKu, a tak získávat informace. A ty potom použít u vody k získání vlastních zkušeností

Pátek 13. února 2015 ve 13:51® hraji
hraji

Tom_Novak> ano, plotice se dají chytat i na 10ku háček, a 16ku kmen se 14 kou návazcem, ale je to zbytečně silná sestava, což povede k tomu, že budeš mít méně záběrů. To co popisuješ stačí na kapry běžných velikostí bohatě. Na chytání plotic úplně stačí kmen 0,14, návazce 0,10 a háček 16 nebo 18. Ale hodně podobnou odpověď jsi dostal už i na MRKu, nestačila ti?

Čtvrtek 5. února 2015 ve 13:39® hraji
hraji
Diskuze: Feeder

Draky> k těm rybám, chytáme v zimě převážně podoustve, ty se pohybují velikostně od 25 do 33 cm, ostroretky, ty jsou od nějakých 25 do 45 cm, tloušti, ti jsou od 15 do 40 cm, jeseni od malinkatých 8 cm až po 35 cm, plotice všech velikostí

Pondělí 26. ledna 2015 v 9:21® hraji
hraji
Diskuze: Brno a okolí

V prodejně Gammarus v Brně Husovicích mají slevu 20 % na zboží.

Pondělí 26. ledna 2015 v 9:20® hraji
hraji

Jen zcela informativně, pokud někdo odkládal nákup na období slev, v prodejně Gammarus v Husovicích mají slevu 20 %.

Sobota 24. ledna 2015 v 18:43® hraji
hraji

regulus> Myslíš Jirku Čecha Jiříku?

Pondělí 19. ledna 2015 v 18:41® hraji
hraji

O víkendu jsme využili toho, že nám přejí jak počasí tak průtok na řece a odchytali jsme druhé kolo Zimní ligy 2015. Tentokrát se nás sešlo 9 lovících. Byla to pohoda, po povinném občerstvení a nezbytném pokecu jsme nalosovali a potom zachytali. Ryby spolupracovaly někde lépe někde hůř, ale každý si pár ryb chytil.

foto/diskuze/plavana/2015/th-img111747.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img111748.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img111749.jpgfoto/diskuze/plavana/2015/th-img111750.jpg
Pondělí 19. ledna 2015 v 9:40® hraji
hraji

Tom_Novak> základem je postupovat od jednodušších věcí ke složitějším, jako ve škole nebo při každé jiné činnosti. Nauč se chytat na klasický pevný splávek a pak se uč další věci. Rozklikni si tento odkaz a přečti si ten článek

http://www.chytej.cz/…v-bile-ryby/ a pak to jdi zkusit

Tento příspěvek byl editován 19.1.2015 08:45:00 uživatelem hraji.
Pondělí 19. ledna 2015 v 9:39® hraji
hraji

double-j> zaručená nástraha neexistuje, ovšem rozdíl mezi mastnými červy a moučnými červy je obrovský. Tak obrovský, že se mouční červi třeba v závodním rybolovu nepoužívají vůbec. Porovnávat kukuřici nebo boilies s mastnými červy, to už je zcela mimo.

Sobota 17. ledna 2015 ve 21:30® hraji
hraji

Tom_Novak> v takovém případě bych raději zvolil klasický splávek. Chytat s waglerem je potřeba umět a na pětimetrový bič se fakt moc nehodí. Normální splávek, dobře vyvážený, bude zcela stačit. Samozřejmě za předpokladu, že dokážeš ryby přilákat na těch cca 8 metrů.

Sobota 17. ledna 2015 v 19:01® hraji
hraji

Draky> je to všechno teorie. Na proudící vodu se používají splávky kulaté, více nosné (většinou na děličku), ale dají se použít i splávky štíhlého protáhlého tvaru (třeba na bič). Na rybníku většinou odpadá starost s kompenzací vlivu proudu (i když i voda v rybníce může proudit), můžeme tedy použít lehčí splávky, většinoi štíhlé, aby kladly rybě menší odpor při potápění. Ale dá se zachytat velmi dobře i na řece se štíhlým splávkem a na rybníce s kuláčkem. Vstupují do hry totiž i jiné faktory než jen tvar splávku.

Sobota 17. ledna 2015 v 18:57® hraji
hraji

Tom_Novak> nevím jaký typ závodů máš na mysli, na klasických bodovaných plavačkových závodech je chytání na pětimetrový bič s waglerem asi odsouzeno k nezdaru. Na gulášových závodech by to někde mohlo zafungovat. Ale spojení bič + wagler je dost netypické, dá se tak s úspěchem chytat, ale většinou na delší bič.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2015 18:01:55 uživatelem hraji.