Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 19. ledna 2014 v 15:35® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

Dnes jsme s kamarádem změnili revír na rybník kousek pod Brnem. Nemám to sice moc rád, ale teplé počasí letošní zimy ryby nijak neomezuje, a tak jsme si krásně zacejnovali s anglánem na odhoz. Dokonce i kapři dnes brali. Sluníčko, létající včely, námluvy kachen, prostě typické jarní pochytání.

Neděle 19. ledna 2014 v 15:33® hraji
hraji

Včera jsem vyrazil k řece jen na chvíli po obědě. Naštěstí to mám jen 5 minut volnou chůzí. Navštívil jsem místo, kde jsem dosud nechytal a vyplatilo se. Zachytal jsem si víc než skvěle, hlavně parma 58 cm mě potěšila, byl to dlouho vyrovnaný boj, byla skvělým soupeřem. První kolo jsem vyhrál já, druhé kolo ona. Rovněž pár ostroretek ke kilogramu hmotnosti bojovalo v silném proudu perfektně. No a na závěr jsem doplnil pár plotic, které jsou teď krásně namodralé a ve skvělé kondici. Hezké to bylo.

Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 21:53® hraji
hraji

Fryw> ty máš těžký život, neměnil bych s tebou. ;-)

Středa 15. ledna 2014 ve 22:24® hraji
hraji
Diskuze: Pěst na oko

BigMike> no ale ten kraj ty peníze zase musí vzít od členů, ne? My máme v MRS 6 profi RS a stojí to ročně několik milionů.

Středa 15. ledna 2014 ve 21:43® hraji
hraji

BigMike> ale MO, která má 100 členů, bude na zaplacení dvou profíků potřebovat na jeden měsíc jejich práce včetně odvodů minimálně 80 000 korun, to je 960 000 korun na rok, to je 9600 korun na jednoho člena a rok. kdyby měla 1000 členů, furt je to 960 korun na člena a rok. Vyplatí se to? Jde vůbec vyčíslit úspora, která vznikne zavedením takové RS?

Středa 15. ledna 2014 ve 14:48® hraji
hraji

BigMike> je pár faktických poznámek. Dva profi RS na kraj, to jsou dva lidi, kteří v rámci své pracovní doby pokryjí 16 hodin z 24 hodin. Ovšem 5 dnů v týdnu. U nás to znamená uhlídat 6000 hektarů vodních ploch. Při současném stavu legislativy by bylo ideální, kdyby navíc jezdili spolu, aby měli „převahu“ jako svědci zjištěného přestupku. Navíc je potřeba si uvědomit jednu skutečnost. Když RS zkontroluje rybáře a on má vše v pořádku, odejde RS kontrolovat dál. Nikde není žádná záruka, že se vzápětí nedopustí zkontrolovaný rybář přestupku. Nelze hlídat všechny a pořád, na to by nestačila ani Policie ČR se svými tisícívkami mužů ve službě. Takže zavádět profi stráž ano, ale rozhodně ne v počtu dva, to jsou opravdu jen vyhozené peníze. Pravomoce RS nemůže určit nikdo jiný než parlament zákonem.

Středa 15. ledna 2014 v 11:19® hraji
hraji

Mysak1> bez urážky kolego, máš přesně ty samé idealistické představy, jak jsem měl já. Akorát že já za sebou mám už mnoho let „služby“, desítky zadržených povolenek a zkušenosti. Běžný rybář, jakmile chytí rybu, kterou by snad mohl zabít a odnést, zapomíná na předpisy, zapomíná na svoji rybářskou čest, jaky by těch často jen s bídou dvacet deka masa znamenalo hranici mezi životem a smrtí. Jak jinak si vysvětlit, že zabije s bídou mírového pstruha, ponechá si podmírovou ostroretku a podobné věci. Tresty, které by možná znamenaly skutečně trest, se dávají v tomto státě jen těžkým zločincům a ještě ne vždy. Přitom po nás chtějí, abychom každý přestupek zadokumentovali málem jako vraždu.

Středa 15. ledna 2014 v 9:51® hraji
hraji

Mysak1> jsi členem jiného svazu než já a máte systém projednávání přestupků, který je nesmyslný a špatný. U nás v MRS je to tak, že MO dostává od svazové kárné komise na vědomí rozhodnutí komise o uděleném trestu. V MRS se zadržená povolenka členovi vrátí nejdříve po té, co byl jeho přestupek projednán na úřadě státní správy. To trvá minimálně měsíc, většina trestů je ale od půl roku bez povolenky výš a nejsou výjimkou i tříleté tresty + samozřejmě finanční pokuta dle §30 zákona 99/2004Sb.

Tento příspěvek byl editován 15.1.2014 08:52:44 uživatelem hraji.
Středa 15. ledna 2014 v 9:48® hraji
hraji

Mysak1> a jak by ta tvoje kontrola dopadla, kdyby se rozhodli ti rybáři, že mají dost a večer odjeli domů i s těmi podmírovými rybami? Druhá věc, opravdu si myslíš, že každá RS může zareagovat na telefonát třeba v osm hodin večer? Co když je v kině, s rodinou na oslavě, na dovolené v Thajsku? Nebo si jen právě dalapivo a nemůže nikam ihned vystartovat autem? A víš kolik rybářů uloví podmírovou nebo hájenou rybu, usmrtí ji a hned odchází od vody? Jak chceš kontrolovat tyhle?

Středa 15. ledna 2014 v 8:56® hraji
hraji

Mysak1> Moje otázka zní: Jak si představuješ zajištění důsledné kontroly na revírech svazu, když jich je desítky tisíc hektarů, desítky tisíc kilometrů břehové linie, a máme cca 300 000 rybářů? Bude mít každý rybář svou vlastní RS která s ním bude chodit na ryby?

Středa 15. ledna 2014 v 8:55® hraji
hraji

Venca Zelenka> napiš mi sem alespoň jeden důvod, proč by rybář (ačkoliv si takové pojmenování nezaslouží), který si ponechá rybu, aniž by ji zapsal, nebo si ponechá rybu hájenou či nemírovou, měl najednou ausgerechnet dodržovat nové, další, a naprosto nesmyslné, zavedení míry od-do? Moc by mě ten důvod zajímal.

Čtvrtek 9. ledna 2014 v 9:39® hraji
hraji

Rico> nehodlám se hádat. Popsal jsem svoji osobní zkušenost.

Čtvrtek 9. ledna 2014 v 8:51® hraji
hraji

noba> nový motor do Fabie přijde na skoro 70 000, tedy takovou cenu mi řekli ve značkovém servisu Škoda, když se úplně stejným způsobem rozsypal motor v manželčině autě. Takže ta cena je hodně nízká na to, aby tam dali nový motor a to i na neznačkový servis.

Čtvrtek 2. ledna 2014 v 9:23® hraji
hraji

KOLIBŘÍK> hele, už jsi vrátil ty peníze? Pokud ne, tak zase zalez.

Středa 1. ledna 2014 ve 21:13® hraji
hraji

Mr.Štikáč> už jsi někdy slyšel přísloví Mluviti stříbro, mlčeti zlato? Píšeš naprosté nesmysly. A ještě s chybami.

Středa 1. ledna 2014 v 18:38® hraji
hraji

regulus> to já jenom kdyby se někdo ostýchal jít k vodě, protože by si nebyl jistý, zda to má cenu.

Středa 1. ledna 2014 v 17:56® hraji
hraji

Mám potěšující zprávu, i v tomto roce jsou ve vodě ryby a berou jako vloni.

Úterý 31. prosince 2013 v 15:30® hraji
hraji

regulus> byl jsem domluvený k kamarádem, po chytání jsme zašli na oběd do restaurace. Kamarád to má do Brna 70 kilometrů a tak bych to nezrušil ani kdyby mrzlo. To pršení bylo trošku otravné, protože se lepil vlasec na boloňku, ale zažil jsem na rybách mnohem horší počasí. A ryby braly přiměřeně.

Úterý 31. prosince 2013 v 15:25® hraji
hraji

Vše dobré

foto/diskuze/plavana/2013/th-img103997.jpg
Úterý 31. prosince 2013 ve 14:56® hraji
hraji

Včerejší generálka na uzavření sezóny byla co do počtu, velikosti i pestrosti druhů lovených ryb podstatně lepší než dnešní poslední nahození, ale po oba dva dny jsme chytili mnoho krásných ryb. Nezbývá než jim poděkovat a těšit se, že zítra budou brát zase.