Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 29. prosince 2013 v 18:06® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

Dny volna jsem mimo jiné bohulibé činnosti věnoval i rybaření, jak jinak s plavačkovým vybavením. Rybářů je u vody hodně, naprostá většina ale nepostřehla, že tu jsou zimní měsíce a tak sedí a nechytá. A možná je to tak dobře, chybami se asi učí nejlépe. Byť je to těžké učení.

Pátek 27. prosince 2013 v 19:42® hraji
hraji

aless> byl jsem na rybách (bílých jak píšeš) v posledních několika dnech. Berou v pohodě. Dnes to bylo minimálně 30 kousků v pestré druhové skladbě.

Pátek 27. prosince 2013 v 18:45® hraji
hraji

Krokodyldandy> většina splávků vypadá hezky a použitelně, jako základ pro plavanou to bude určitě stačit, teď ještě ten zbytek a hurá na ně.

Pátek 27. prosince 2013 v 18:15® hraji
hraji

David H.> taky po ochlazení nijak zvlášť netoužím, ale je jisté, že dřív nebo později dorazí. Zatím je to paráda

Pátek 27. prosince 2013 ve 14:39® hraji
hraji

Mírné teplé počasí během posledního týdne má za následek, že bílá ryby bere dobře i na nezamrzlých stojácích, o řekách ani nemluvě. Zimní lovy přinášejí nečekanou pestrost lovených druhů, prostě je to paráda. Hlavní je nesedět doma, vzít hodně tmavé krmení a nebo nekrmit vůbec a ryby hledat. Kupodivu vlivem teplého počasí jsou bílí červi a pinkies účinnější než pečivo. Což se ochlazením změní, ale kde je ochlazení? Hodně rybářských úspěchů při plavané v posledních dnech roku.

Úterý 24. prosince 2013 v 10:47® hraji
hraji

Hezké štědrodenní ráno přeji. Současně chci popřát všem krásné prožití vánočních svátků v kruhu těch, co máte rádi, a co mají rádi vás, a ať už je, či není, pod stromečkem hromada dárků, užijte si klidu a pohody. Šťastné a veselé rybáři.

Čtvrtek 19. prosince 2013 ve 14:10® hraji
hraji

David H.> hezký, doufám že dneska odešla kupa balíčku se vzorky pro věrné pacienty zde na Chytej ;-) . Protože to se musí nejprve vyzkoušet, jestli jste náhodou nenašli slepou uličku, která nikam nevede.

Středa 18. prosince 2013 v 17:07® hraji
hraji

Kamil_ústí> prosíš sice hezky, ale na špatném místě. Nemůžu ti zrušit registraci. Obrať se na Davida.

Úterý 17. prosince 2013 v 11:43® hraji
hraji

cormoran> opravdu si myslíš, že to, co se zde předvádí poslední týden, může někoho bavit, zajímat, přitáhnout a inspirovat k tomu, aby se zapojil? Na rybářském serveru lidé očekávají celkem oprávněně, že se bude psát o rybách a věcech souvisejících. Když už má někdo potřebu zde realizovat své sociální kontakty, má k tomu vytvořený chat, aby neobtěžoval okolí zápisy, které nezajímají nikoho jiného, než jen ty dva chatující. Tak to vidím já.

Pondělí 16. prosince 2013 ve 22:30® hraji
hraji

P.M.> no tak hurááááá.

Pondělí 16. prosince 2013 ve 22:25® hraji
hraji

P.M.> mysli si co chceš, máš na to plné právo, ponechej stejné právo i mně. Děkuji.

Pondělí 16. prosince 2013 ve 21:13® hraji
hraji

P.M.> přečetl jsem si tvé příspěvky ve zdejší diskuzi a dospěl jsem k tomuto názoru. A protože je právem každého účastníka sdělovat svůj názor, sdělil jsem jej. Nelíbí se ti to? Je to tvoje právo. Ale zatím všechny tvoje příspěvky jen potvrzují, že jsem se nezmýlil. Zkus mě přesvědčit o opaku.

Pondělí 16. prosince 2013 ve 21:09® hraji
hraji

vilikgrimik@seznam.cz> uvázat nanofil na háček s lopatkou dost dobře nejde, nebo tedy jde, ale pevnost toho uzlu bude hodně nízká. Můžeš zkusit použít háček s očkem a některý z doporučených uzlů pro uvázání do očka.

Pondělí 16. prosince 2013 v 18:59® hraji
hraji

Piranha> jasně, je to tvoje rozhodnutí a já ho musím respektovat

Pondělí 16. prosince 2013 v 18:50® hraji
hraji

Piranha> ano, zveřejňovat cizí fotografie bez souhlasu majitele nebo zobrazené osoby na veřejném webu může být porušením zákona. Jak to ale dopadne, když moudřejší ustupují, je nyní vidět v diskuzi Ústí nad Labem a máš pocit, že to je něco, co by stálo za to?

Pondělí 16. prosince 2013 v 18:27® hraji
hraji

Piranha> boj s lidskou hloupostí je v podstatě nevyhratelný, ale vzdát se to nesmí, protože to by se potom ta hloupost ztělesněná zde P.M. roztahovala zcela nekontrolovatelně.

Pondělí 16. prosince 2013 ve 14:19® hraji
hraji

Piranha> opravdu Ti to stojí za to? Kvůli pár magorům z okolí Ústí?

Pondělí 16. prosince 2013 ve 13:20® hraji
hraji

Fryw> ne, na kapra nebyla tato akce zaměřená, šlo o to dětem ukázat, že i v zimních měsících je možné chytat ryby, ne kapra.

Neděle 15. prosince 2013 ve 22:03® hraji
hraji

vilikgrimik@seznam.cz> samozřejmě můžeš použít jakýkoliv uzel, ale sám velmi brzy zjistíš, že se vyplatí používat právě ty doporučené. Proto jsou doporučené.

Sobota 14. prosince 2013 v 17:30® hraji
hraji

V devět dorazila k řece moje dnešní rybářská školka z Domu dětí v Kojetíně. Po troše teorie si děti připravily odhozové pruty s anglány Cralusso, zakrmili jsme půl řeky a šlo se na to. Vlivem mírného zakalení vody byly rybky aktivní a tak se vzápětí podívaly na břeh první úlovky, nakonec nikdo ze „školáků“ nezůstal bez rybky, někteří naopak dokázali nachytat i víc ryb než deset. S mírnou pomocí a asistencí to nakonec byla úspěšná výprava. Děti byly spokojené, vedoucí byli spokojení, ztráty na materiálu byly v mezích přijatelnosti. Takže – výsledek je, ryby pořád berou a pokud je nástraha ve vodě, záběr ryby nelze vyloučit. ;-) Děti měly k dispozici asi 5 litrů krmení černá plotice od Timáru s hlínou a asi deci červů. Stačilo to akorát.