Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 15. července 2013 ve 13:59® hraji
hraji

Draky> asi mám štěstí, moje firma již dlouhá léta nakupuje počítače od TS Bohemia. Problémů za těch 21 let bylo minimum, když už, klekl disk, po zavedení systému automatického zrcadlení není zásadním problémem ani to. Já chtěl jen napsat, že nevěřím, že samotná aktualizace by mohla zneprovoznit počítač.

Pondělí 15. července 2013 ve 13:31® hraji
hraji

aktualizuji počítače zcela pravidelně, jak všechny firemní tak počítač doma. A nezpozoroval jsem po aktualizacích z minulého týdne žádný problém, a to používáme různé verze Woken. Myslím že problém nebyl v aktualizačních souborech.

Tento příspěvek byl editován 15.7.2013 13:31:32 uživatelem hraji.
Čtvrtek 4. července 2013 v 15:12® hraji
hraji

nastěnka> když nenachytáš, tak nemáš.

Středa 3. července 2013 v 10:41® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

David H.> průměrně šikovný český rybářský kutil vyrobí doma sám z rákosu nebo pavího brku, jinak nezbývá než objednat v e-shopu za hranicemi.

Tento příspěvek byl editován 3.7.2013 10:42:07 uživatelem hraji.
Středa 19. června 2013 v 16:01® hraji
hraji

David H.> pokud jsou velké vlny, můžeš i u nás použít delší splávek, klidně půl metru, omezení žádné není.

Středa 19. června 2013 v 15:29® hraji
hraji

David H.> neviděl jsem takovou montáž, jak jsi správně odhadl, strašně by se to motalo.

Úterý 18. června 2013 ve 21:42® hraji
hraji

gavlos> problémy s chmýřím z topolů na hladině jsou nepříjemné. Pomáhá pouze silný déšť a nebo vítr. Déšť chmýří namočí a potopí, vítr odfoukne.

Úterý 18. června 2013 ve 21:40® hraji
hraji

David H.> nevím o žádném výzkumu, ale v Itálii jsem viděl anglány dlouhé 60 cm, u nás se běžně používají splávky dlouhé cca 30 cm včetně anténky. Voda proudí v celém objemu, ale na hladině je to nejrychlejší.

Pondělí 10. června 2013 v 9:43® hraji
hraji

A pro ty, kteří si chtějí přečíst o lovu na odhoz s angličákama něco víc, vychází v časopisu Sportovní rybář seriál o lovu na odhoz. Bude tam všechno, od výběru vybavení, přes vyvyžování, měření hloubky, sestavy, techniky nahazování až po vlastní lov

Pondělí 10. června 2013 v 9:29® hraji
hraji

Co se týče vlasce a jeho tahání větrem po hladině, hlavní výhodou lovu na angličáka je, že je možné zaříznout vlasec pod hladinu a tím jej dostat z vlivu větru. Zaříznutí se dělá tak, že nahodíme o několik metrů dál, než budeme chytat, potopíme špičku prutu asi půl metru pod hladinu a rychle navíjíme vlasec, potom provedeme prutem švih buď nahoru (ven z vody) nebo do boku a tím definitivně potopíme vlasec pod hladinu. Pomůže nám také, když vlasec odmastíme slabým roztokem saponátu ve vodě, který na cívky nastříkáme rozprašovačem.

Pondělí 10. června 2013 v 9:25® hraji
hraji

Vyvážit angličáka by neměl být problém, zátěž se přidává tak dlouho, až nad hladinu kouká jen malý kousek anténky, odhadem tak 2 až 4 centimetry. S měřením hloubky je to trošku složitější. Nejlepší způsob je změžit hloubku pomocí dalšího prutu, na kterém máte jen pevný splávek kolem 10 gramů a dole 20 gramomé olůvko. Nahodíte na místo, kde chcete lovit a posunutjete splávek tak dlouho, až se objeví na hladině. Protože splávek 10 gramů má už velmi slušnost nosnost, nemá na měření vliv slabé proudění vody. Pokud to není možné, jde postupovat i takto. A angličáka odstraním co nejvíc zátěže, aby byl co nejnosnější a dral se k hladině. Místo návazce dám olůvko, které i odlehčený angličák spolehlivě potopí, no a potom je to stejné, nahodím a posunuji angličák tak dlouho, až se objeví na hladině. Tím mám naměřenu hloubku. Na agličáka vrátím zátěže a chytám.

Čtvrtek 23. května 2013 v 15:00® hraji
hraji

stanleypub> když ti poradili, aby sis přečetl Bližší podmínky pro revíry MRS na MRKu, zjevně ses na to vykašlal.

Čtvrtek 9. května 2013 ve 13:22® hraji
hraji

Sváteční den za námi a nic. Nikdo nebyl na rybách a nechytal na plavanou. My tedy asno, sešlo se nás nakonec 8 a nejzajímavější byly komentáře od za zády projíždějících cyklistů. Nejprve si všimli, že máme všichni stejnou čepici, usoudili ted, že jsme tým, pak si všimli sponzora na zádech mé bundy a udělali z nás Italy. No ale rybám to bylo stejně jedno, Češi nebo Italové, braly si jak samy uznaly za vhodné, a nebylo to nic moc. Ani odhoz ani feeder moc nefungoval.

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 10:13® hraji
hraji

regulus> na Svitavě se včera začaly třít ostroretky, mělčiny na proudech jsou plné nádherných ryb

Úterý 23. dubna 2013 v 7:14® hraji
hraji

David Havlíček> takže je pro tebe přijatelnější německý model, kdy musí rybář každou mírovou nehájenou rybu usmrtit? Bez výjimky?

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:11® hraji
hraji

David Havlíček> vždycky bude nějaká úmrtnost a my nezjistíme, zda to bylo poškozením háčkem, nešetrným zmáčknutím v ruce a nebo sakováním. Samozřejmě nemám na mysli sakování půl dne a déle. Ale kdyby to bylo zásadní procento, asi by majitel vody nedovolil tam lovit 4× za týden. Vem si, že jsem o víkendu lovil na háček velikosti 20 bez protihrotu. Háček je v 95 % v horním pysku. Obůstek jsem použil snad pětkrát. Protože jsem zažil výlovy rybníka a tahal jsem nevod, vím jak se zachází s rybou při výlovu ryb pro vysazení do revíru a řekl bych, že to je mnohem horší. Pokud má někdo problém s tím, že ubližuje lovením rybám, měl by asi skončit s rybolovem.

Pondělí 22. dubna 2013 ve 13:31® hraji
hraji

Kdyby mi sakování ryb vadilo zásadním způsobem, nechytal bych závodně plavanou. Vycházím z jednoduché úvahy. V Anglii, kolébce plavané, se na některých soukromých revírech konají závody i 4 krát do týdne. Je tam běžné, že i při trénování tam rybáři ryby dávají do vezírku, aby mohli vyhodnotit trénink, jeho výsledek, účinnost a podobně. Obsádka na těch vodách je ve vlastnictví majitele areálu. Upřímně pochybuji, že pokud by bylo výsledkem sakování ryb hromadné hynutí a poškozování ryb, dovolili by majitelé takových vod lov 4× týdně. Je to dáno ale zcela jiným přístupem k rybám a jejich sakování. Vezírky jsou prostorné a jsou většinou dva, jeden na kapry a druhý na drobnou rybu. Existuje velmi striktní omezení na množství ryb, které lze do jednoho vezírku umístit, porušení se trestá diskvalifikací. Také je tam velký rozdíl v tom, že na většině vod jsou vybudovaná místa a tak je vezírek většinou svého objemu ve vodě. Prostě řečeno, u nás by bylo potřeba provést změny ve způsobu sakování ryb, důsledně je prosadit a kontrolovat jejich dodržování. Za víkend mi neuhynula ani jediná ryba z těch bezmála tří set.

Pondělí 22. dubna 2013 v 11:39® hraji
hraji

David Havlíček> ono to bylo v každém sektoru jiné, ryby se samozřejmě váží. Ale v některých sektorech se víc chytaly větší ryby, někde se chytaly jen ty malé. Většinou kolem 9 kilo stačilo na vítězství v sektoru

Pondělí 22. dubna 2013 v 10:27® hraji
hraji

David Havlíček> pátý a čtvrtý v sektoru. Průměrný výsledek.

Pondělí 22. dubna 2013 v 10:04® hraji
hraji

David Havlíček> Loštice, nádrž Žadlovice.