Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 31. března 2013 v 11:13® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Martin Mošna> kontakt na něj mám, ale nemám jeho svolení jej rozdávat. Napiš mu přes poštu Chytej, jakmile se přihlásí, najde tvůj vzkaz a když bude chtít on sám zkontaktuje tě.
- Pátek 29. března 2013 v 15:41® hraji
- Diskuze: Začínáme rybařit
gavlos> jenže miroslav007 má trochu jiné požadavky než ty.
- Pátek 29. března 2013 v 8:42® hraji
miroslav007> parťáka k vodě doporučuji hledat u vody. Znáš to, s někým se potkáš, prohodíš pár vět a cítíš, že tam je nějaké souznění, s někým můžeš mluvit dva týdny a je to furt cizí člověk. Takže vyraz k vodě, kam bys rád chodil (saznam revírů v Praze a okolí najdeš tady na Chytej nebo na webu www.rybsvaz.cz) a dej se do řeči s rybářem, který se ti bude zdát sympatický zjevem, vybavením, způsobem lovu. A pak uvidíš. Tady asi parťáka nebo učitele najdeš těžko.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:07® hraji
gavlos> popcorn je v podstatě kukuřice, zahřátá a extrudovaná, bude to plavat. Jak říká klasik, pokud je nástraha s háčkem ve vodě, záběr nemůžeme vyloučit. Takže ano, ryba na to může zabrat, ale neočekával bych od toho žádnou smršť záběrů. Výhodou by mohlo být, že to bude plavat nade dnem, za určitých okolností by to mohlo poutat pozornost ryb víc než kukuřice ležící na dně jako mrcha. Mletý popcorn se používá do vnadicích směsíí v případě, že chcema, aby byla směs aktivní, částečky popcornu budou vystupovat z vnadící směsi a strhávat další částečky krmení a dělat mrak nad místem vnadění. To bude lákat ryby jako je plotice.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 13:34® hraji
- Diskuze: Plavaná
Bigpista> v létě, pokud nefouká je to celkem jedno, pokud fouká a voda táhne, je anglán výhoda. v zimě je vždy výhoda pevný splávek, je citlivější a lépe nastavitelnější aby signalizoval i ty nejmenší záběry.
- Úterý 26. března 2013 v 11:21® hraji
gavlos> jak ti psal regulus, korek nelakuj. Maximálně lehce přetři včelím voskem. Ale není to potřeba. Já na očištění korku na rukojetí prutu používám vlažnou vodu a kartáček na ruce, bez jakékoliv chemie. A potom nechám pomalu vyschnout.
- Úterý 26. března 2013 v 10:10® hraji
gavlos> ahoj. To očko vypadá na fotce dobře, hlavní je aby to drželo. A to asi bude. Co se týče toho streameru, tak vyloučit, že bude fungovat, se nedá, ale tak, jak je navázán, není zcela ideální a nebude ve vodě moc pracovat, asi jen zplihne.
- Čtvrtek 21. března 2013 ve 13:11® hraji
lunimus> nic takového bych nedoporučil. Bič na to není stavěný, zhorší se ovládání sestavy. Jde o dítě, to chce mít záběry a chytit si rybku, malou, ještě menší, ale chytit si rybu. Dopřej mu to jednoduchou sestavou. Pokud mu to utrhne velká ryba, bude to pro něj větší dobrodružství, než kdyby ji zdolal.
- Pondělí 18. března 2013 v 17:38® hraji
Pozdrav z jarního Brna
- Sobota 16. března 2013 v 17:37® hraji
jepice> když jsem tu psal o tom, že závodníci řeší setiny milimetru u návazců, aby řeč nestála, hluboce jsem podcenil teorii výběru tvaru splávku, vidím. Hezké pojednání, to uznávám, ale praxe je krásnější a odlišná. Neber to prosím osobně, ale jsou to plky, aby řeč nestála. Je to názor jednoho autora, který zapadá do obecného povědomí. Ale mě baví takové teorie vyvracet a popírat. Můj trenér naprosto v rozporu se všemi teoriemi o použití splávků na proudící vodě již opakovaně místo baculatého splávku použil dlouhý a štíhlý. Jen pro tvoji představu, v místě, kde ostatní chytali buclaté splávky 15 až 18 gramů, on nalovil se splávkem štíhlým a dlouhým o nosnosti pouhých 8 gramů dvojnásobek ryb. Takže ve splávku to kouzlo není, a nebylo. Ale zase, je to můj názor, nikomu jej nechci vnucovat. Jen jsem s ním seznámil. Každý ať používá splávky tvarem a velikostí mu milé.
Tento příspěvek byl editován 16.3.2013 16:43:17 uživatelem hraji. - Sobota 16. března 2013 v 9:55® hraji
jepice> nijak ti nechci nabourat tvoji víru ve volbu splávku. Ono to pravidlo je v podstatě správné, ale … Vždy se najde nějaká výjimka.
- Pátek 15. března 2013 v 8:22® hraji
jepice> tvar splávku je celkem podružný problém, chytat se dá i se štíhlým splávkem, pokud bude mít dostatečnou nosnost, například těch 8 gramů.
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 21:49® hraji
lunimus> no, těžké podmínky, vem splávek tak odhadem 6 až 8 gramů, na kmenový vlasec dej torpilu a dovaž to celé bročky tak, aby z vody koukal ajen celá anténka. Ta anténka by měla být docela tlustá a nosná, klidně 3 mm. S matchkou to chytání na vzdálenost 20 metrů bude problém, ten prut to moc neuvodí. Osobně si myslím, že by bylo lepší použít buď boloňku a nebo splávek Cralusso Surf 8 gramů.
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 21:43® hraji
gavlos> problém nemusí být ve větším splávku, problém může být v tom, že dál a ve větší hloubce nemusí ty ryby momentálně být. Chlapi, radit takto online je strašně těžké. Plavaná je tak široká disciplína a těch věcí, které se mohly „pokazit“ je tolik. Je potřeba zkoušet. Jde ti to blízko břehu? OK, lov blízko břehu, až to budeš zvládat, zkus to dál od břehu, zvětši splávek. Ono někdy ani není třeba použít větší splávek. S takovým dvougramovým nahodím s boloňkou slušných pár metrů
- Čtvrtek 14. března 2013 v 16:20® hraji
lunimus> kolik to je „na větší vzdálenost“? 10, 20, 30 metrů? Kolik je tam hloubka na lovišti? Jakým prutem tu sestavu vodíš? Těžko radit, když nemám potřebné informace.
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 14:53® hraji
lunimus> vyvážením s tím nic neuděláš, maximálně můžeš splávem nedovážit, aby se potápěl hůř, ale bude to na úkor citlivosti sestavy. Prostě je potřeba se smířit s tím, že na splávek, zejména malý, se chytá na řece jen v omezené vzdálenosti. Proto na proudící vody používám splávky klidně i 6 gramů, nejsou na to potápění tak náchylné
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 12:38® hraji
- Diskuze: Přívlač a dravci
mady> pstruh obecný, forma potoční je do 15. dubna hájen.
- Středa 13. března 2013 v 16:21® hraji
swer> vyloučit se to úplně nedá, dokud je nástraha ve vodě, vyloučit záběr nelze nikdy zcela stoprocentně, ale je poměrně brzy a voda je ještě studená. Asi to nebude žádná úhoří hitparáda. Počkal bych na duben a trochu větší teplotu vody.
- Středa 13. března 2013 ve 12:45® hraji
regulus> u nás se tomu říkávalo lov na šňůru, a praktikovalo se to jako pytláctví. Měl jsem doma jeden exemplář takové šňůry dlouhý asi 40 metrů. Nastražovaly se na to rybky a žížaly, na úhoře, sumíky (malé), parmy.
- Středa 13. března 2013 ve 12:04® hraji
Dotaz> asi by to chtělo popsat, jak to funguje a my k tomu vymyslíme název. Longline může být cokoliv a nebo taky něco jiného.