Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 11. března 2013 ve 21:58® hraji
hraji
Diskuze: Plavaná

jepice> bezuzlová spojka nevadí při přívlači, jak správně píšeš, na plavačkové sestavě by byla jak pěst na oko.

Tento příspěvek byl editován 11.3.2013 21:08:12 uživatelem hraji.
Pondělí 11. března 2013 ve 20:25® hraji
hraji

gavlos> když nemáš kamarády rybáře, tak to se ti povoluje dávat fotky na Chytej. Rybář bez kamarádů, to je špatné. Určitě nějakého najdeš, jak budeš chodit víc k vodě. S touštičkou jsi měl štěstí, že tu desítku vlasec neušmikla zubem

Pondělí 11. března 2013 ve 20:19® hraji
hraji

regulus> nezkoušel, protože jsou na něj negativní ohlasy, zejména pevnost v uzlu není nic moc. Navíc já těm uváděným rozměrům nevěřím, vím jak vypadá vlasec flourocarbon 0,049 a ten nanofil 0,02 mi proti tomu vlasci připadal jako lano

Pondělí 11. března 2013 v 16:45® hraji
hraji

gavlos> dobře, tak se domluvíme, že kvůli mě už žádnou další rybu fotit nemusíš. Já ti uvěřím, stačí když napíšeš, chytili jsme dvacet ryb. To že jsi chytil ryby je fajn a jsem rád, i bez fotky. Chytáš je především kvůli sobě. A když budeš potřebovat, zase poradím.

Pondělí 11. března 2013 v 16:27® hraji
hraji

gavlos> to víš že jsem se díval. No chytit rybu jsem tě naučil, ještě mi zbývá tě naučit, jak se s rybou má zacházet. A že se nefotí každá malá čudla. ;-)

Pondělí 11. března 2013 v 16:25® hraji
hraji

Dotaz> u nás se spíš používá česká verze téhož pod názvem monofil

Pondělí 11. března 2013 v 15:28® hraji
hraji

Krejčík> http://www.vazani-musek.cz/

Pondělí 11. března 2013 v 15:27® hraji
hraji

gavlos> protože asi nemáš žádný speciální přípravek na vázání oček na blank, nezbude ti, než to zvládnout v ruce. I to se dá. Musíš ale za prvé sehnat dobrou nit, za druhé postupovat pečlivě. Hýbat s očky po blanku asi nebudeš, tak je potřeba šetrně odstranit stávající očka, očistit místo kam budeš vázat a pečlivě přivázat nová očka. Hlavně si kontroluj, abys měl všechny očka hezky v zákrytu. No a nakonec musíš vázání zalakovat.

Pondělí 11. března 2013 ve 12:54® hraji
hraji

Kein problem. Já to chápu a psal jsem, že závodníci musí mít o čem prndat.

Pondělí 11. března 2013 v 9:01® hraji
hraji

Chlapi, o čem by se závodníci bavili, kdyby nemohli měnit návazce po pěti setinách? Když to bere, je jedno, zd aje tam 0,13 a nebo 0,12, když to nebere, závodník hledá, co změnit, aby rybu přiměl k záběru. A nevěřili byste, jak často právě zjemnění vede k úspěchu. A není to jen otázka prosté tlušťky vlasce a velikosti háčku, je to dáno způsobem předložení nástrahy rybě. A na tom jemnějším vlasci je to prostě přirozenější.

Neděle 10. března 2013 ve 23:17® hraji
hraji

Fryw> ryby braly, je cítit, že jsou ještě pomalé a opatrné. Kapra jsme nechytili, cejny, skaláky, plotice a perlíny ani. Nevím zda těch ryb bylo deset nebo dvanáct nebo 8, to není důležité. Chytil jsem pěkné ryby a užil si den.

Neděle 10. března 2013 ve 23:16® hraji
hraji

jepice> kupuji vlasce Kreptom, Ghost a další od firmy MILO. A ty rozdíly tam skutečně jsou.

Neděle 10. března 2013 v 15:37® hraji
hraji

jepice> rozhodně chráním všechna pouzdra s návazci před sluníčkem a teplem. Hlavně to slunce je ničitel číslo 1.

Neděle 10. března 2013 v 15:36® hraji
hraji

Dnes jsem s kolegou vyrazil vyzkoušet, jak jsou na tom ryby s aktivitou v našem jihomoravském moři – Dyje 7. Hned ze startu jsem chytil plotici, ale pak bylo potřeba na ryby chvíli čekat. Chytal jsem na anglána 14 gramů, na kmeni jen pár bročků. Návazce 30 cm 0,096 a háček 18. Poté, co mi dva větší placáci utrhli háček, jsem zesílil na 0,101 a bylo to u hodně lepší, už jsem neutrhl ani jednoho. Dost ryb padalo, protože ještě berou opatrně, některé. Hlavně cejni. Plotice jsou již zdravě hltavé. Kolega zpočátku chytal hlavně červenky, potom mu taky najely placky.

Sobota 9. března 2013 v 18:51® hraji
hraji

jepice> něco je špatně. Mám návzace uložené v krabicích třeba 5 let a jsou pořád v pořádku.

Pátek 8. března 2013 v 16:17® hraji
hraji

jepice> hm, jak dlouho to trvá, vybrnkat ze vzdálenosti 12 metrů od břehu? Já to utrhnu a vyměním během půl minuty, výsledek je stejný, oba přijdeme o háček, ale já to napravuji chvliku a ty? Než vyvážíš, naměříš hloubku atd.

Pátek 8. března 2013 v 9:11® hraji
hraji

Já tedy už vůbec nechytám bez návazců. Jedna mi to šetří splávky a sestavy, jednak mi to dovoluje velmi rychle změnit zásadním způsobem prezentaci nástrahy, místo navazce 25 cm dám jen 10 cm a chydí to úplně jinak, místo háčku 12 dám háček 18 a chodí to jinak a ryby to berou jinak. Ale je to zjevně dáno mým závodním zatížením.

Čtvrtek 7. března 2013 ve 22:13® hraji
hraji

regulus> máš pravdu, otázka je, zda má doma mikrokroužky.

Čtvrtek 7. března 2013 ve 20:56® hraji
hraji

regulus> Jirko, do čeho se já, s šedým zákalem a nezvladatelným třesem rukou trefím snáz? Do smyčky dlouhé 15 mm a nebo do mikrokroužku libovolné mikro velikosti? Co myslíš? ;-)

Čtvrtek 7. března 2013 ve 20:20® hraji
hraji

gavlos> promiň, ale na takto položenou otázku nedovedu odpovědět. Předpokládám, že zvládneš uvázat na konci vlasce smyčku podle obrázku z encyklopedie, který jsem ti poslal. Provlečení smyčky smyčkou je již jednoduché. Dělá se takto: smyčkou uvázanou na konci kmenového vlasce prostrčíš smyčku uvázanou na návazci. Potom vezmeš háček (druhý konec návazce) a prostrčíš jej smyčkou na konci návazce a utáhneš. Vznikne pevné ale rozebíratelné spojení kmene a návzace. Závodníci to tak dělají. Obratlík se tam na běžné chytání nedává.