Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 21. ledna 2013 v 9:56® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Hezké dobré ráno Chytej
- Neděle 20. ledna 2013 v 17:01® hraji
- Diskuze: Začínáme rybařit
gavlos> na to mají různí rybáři různé názory. Můj názor je:
- když chytám na odhoz a vím, že nahodím maximálně 60 metrů a běžně chytám ve vzdálenosti 25 až 40 metrů, dál jen opravdu vyjímečně, mám na všech cívkách navijáků, které používán na odhoz, podklad z nějaké běžně prodávané 0,17 a nahoře mám namotáno cca 75 metrů kvalitního odhozového potápivého vlasce. Jak to postupně trhám, jak se mi stane, že vyhodím tolik vlasce, že spojovací uzlík mezi kvalitním vlascem a podkladem proletí očky (to se nedá přeslechnout), doma vymotám ten zbytek až po uzlík, navážu a namotám nových 75 metrů vlasce.
Na přívlačových navijácích to mám stejně, tam mám podklad 0,20 a cca 60 metrů kvalitního vlasce Colmic X5000, když to utrhám, domotám zas jen těch 50 až 60 metrů.
Tento příspěvek byl editován 20.1.2013 16:02:47 uživatelem hraji. - Neděle 20. ledna 2013 ve 14:27® hraji
qwercz> rádo se stalo. Vždycky, když budeš mít pocit, že se ti vlasec na cívce uvilnil víc, než bys chtěl, nahoď opravdu daleko (například jen s olůvkem na vlasci) a vlasec zpět naviň stejným způsobem s tím utahováním v hadříku, vlasec tím trošku očistíš a napneš
- Neděle 20. ledna 2013 v 10:26® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Sobota 19. ledna 2013 ve 23:35® hraji
revoke> asi to máte trochu rozbitý, když se chci podívat na svoji „kartu“ člena, ukáže mi to jen prázdnou stránku.
- Sobota 19. ledna 2013 ve 20:24® hraji
qwercz> musíš vlasec při navíjení vhodným způsobem napínat. Já to dělám tak, že vezmu kbelík a do poloviny jej naplním vodou. Do vody vložím cívku vlasce, který chci navinou. Potom vezmu starý prut, tedy jen jeho spodní díl, na kterém je jediné očko a držák na naviják. Upevním naviják, provléknu vlasec očkem a přivážu pevně k cívce. Pak vezmu malý kousek hadříku, namočím jej do vody, vyždímám a prsty pravé ruky jej přehnu přes vlasec a tlakem prstů reguluji sílu, s jakou se vlasec navíjí na cívku. Zbývajícími prsty pravé ruky držím i prut. Levou rukou točím kličkou navijáku.
- Pátek 18. ledna 2013 v 15:44® hraji
- Diskuze: Pěst na oko
Fryw> lepší exprimát jak exkrement
- Pátek 18. ledna 2013 v 8:26® hraji
Hezké dobré ráno Chytej. Jak tak koukám do diskuzí, volba prezidenta zcela paralyzovala rybářské nadšení a vášeň u převážné části osazenstva.
- Čtvrtek 17. ledna 2013 v 8:35® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Středa 16. ledna 2013 v 19:04® hraji
Prichy> u dětí do 15 let, které nemohou vykonávat právní úkony, například podepisovat smlouvy, inkasovat peníze, odvádět daně atd. vstupuje na scénu zákonný zástupce (rodič a nebo osoba určená soudem).
- Středa 16. ledna 2013 v 9:20® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Úterý 15. ledna 2013 v 8:44® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Pondělí 14. ledna 2013 v 8:46® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Neděle 13. ledna 2013 ve 20:53® hraji
- Diskuze: Plavaná
janaR> já tedy neumím z mapy vyčíst nic o proudu, ale to rameno skutečně vypadá jako stojatá voda. V zimě se chytání na stojaté vodě většinou vyhýbám. Navíc mám obavy, že stojaté vody budou brzy pod ledem, u nás dnes zamrzala i tekoucí řeka. Já bych raději volil lov minimálně na rozhraní proudu a klidné vody a nebo přímo v proudu. Ta hranice mezi ramenem a proudem by mohla být dobré místo
Tento příspěvek byl editován 13.1.2013 19:55:11 uživatelem hraji. - Neděle 13. ledna 2013 ve 20:14® hraji
janaR> vnadit pomocí červů může mít v zimě svůj smysl, ale pouze tam, kde je šance, že se vůbec dostanou na dno. Takže buď úplně pomalý, ne příliš hluboký proud a nebo stojatá voda. Druhá šance je dopravit červy na dno pomocí návnady zatížené hlínou. Chytám v zimě převážně bez vnadění a chytám ryby.
- Sobota 12. ledna 2013 v 11:55® hraji
CeP> no jo, nemáš to lehké. Já se ráno probudím a doma ani noha, uvařím si snídani a furt ani noha, a tak to bude celý víkend. Děti už se odstěhovaly a pro peníze si chodí jen jedno. Ale má to najednou na celý měsíc. Ale toho Ala by jsi hrát mohl, ne že né
Tento příspěvek byl editován 12.1.2013 10:55:46 uživatelem hraji. - Sobota 12. ledna 2013 v 11:37® hraji
CeP> ahoj matko šedifko. Copak? Tebe hnedka po ránu někdo přefiknul?
- Pátek 11. ledna 2013 v 15:21® hraji
janaR> řeka má oproti stojaté vodě řadu výhod. Například na řece je o dost snazší najít stanovistě ryby pouhým pohledem. Na řece je možné lovit i v době, kdy je stoják zamrzlý. Ryby v řece jsou mnohem aktivnější než ryby ze stojáku. Takže není třeba se bát řeky.
- Pátek 11. ledna 2013 v 8:57® hraji
Hezké dobré ráno Chytej
- Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:46® hraji
Bigpista> hele, pro některé členy Chytej je dobré rady škoda. A tak k tomu přistupuji tak, že jednou poradím a pak už tomu nechám volný průběh. Někomu to stačí, někomu ne. Rozhodně si nemyslím, že moje sestavy jsou ty nejlepší na světě. Chytat ryby jde na různé způsoby.