Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "hraji"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) hraji. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 31. prosince 2012 v 15:44® hraji
- Diskuze: Plavaná
výča> ty tu děličku ode mě nechceš? Předpokládal jsem, že jsme domluvení.
- Neděle 30. prosince 2012 ve 21:54® hraji
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Zkuste si vy místní uvědomit, že kromě vás vůbec nikdo neví, co se vlastně stalo. Máme tady zalamovat ruce a vyjadřovat osobní zoufalství na hranici smrti aniž víme, co se vlastně stalo? Nenašel jsem nikde žádnou oficiální zmínku o nějaké tragedii v Táboře, tedy mimo setkání rybářů z Chytej a následného provalení oddělovací hráze v Jordánu.
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:36® hraji
- Neděle 30. prosince 2012 v 19:34® hraji
Chorchus> hele, já včera neměl záběr za tři hodiny chytání s děličkou, tedy nejjemnější a nejpřesnější možný způsob chytání, když tam ta ryba není, nic nemůžeš chytit.
- Neděle 30. prosince 2012 v 18:04® hraji
Chorchus> já začínal s centrepinem značky Ikonix, je to celokovový, v Číně vyrobený centrepin za rozumnou cenu. Nyní mám i mnohem lepší, ale Ikonix je můj oblíbený. Dnes jsem chytil za tři hodiny asi 25 ryb, celkem šest druhů, hlavně tloušti, ale i ostroretky, jeseni, plotice, ouklejky a pstruzi.
- Pátek 28. prosince 2012 v 15:53® hraji
1Mara> nestačilo by infrasauna? Suché teplo?
- Pátek 28. prosince 2012 v 15:51® hraji
- Diskuze: Pěst na oko
Martin Mošna> Martine, prosím tě. Každý rozumný dospělý člověk ví, většinou dopředu, zda na nějaký projekt má a nebo ne. Taky většinou je schopen odhadnout, zda se mu investice vrátí. Investice je dobrá, pokud přinese zisk, a to, za jak dlouho přinese zisk, to je tak zvaná návratnost investice. U ekologických vytápění je návratnost v řádech roků. Ale je logické, že je potřeba mít na investici peníze, vlastní a nebo půjčené. Půjčit si peníze na investici má význam pouze tehdy, když je návratnost investice tak rychlá a vysoká, že uspořené prostředky dovolí splatit alespoň půjčku včetně úroků, v ideálním případě ještě i něco navíc.
- Pátek 28. prosince 2012 v 15:41® hraji
Hezké odpoledne Chytej. Tak prvních cca 80 rybářů už má nové povolenky, ale je to slabota, v předchozích letech chodilo mnohem víc zájemců.
- Pátek 28. prosince 2012 v 15:33® hraji
Chorchus> včera i dnes jsem to sledoval in natura. Je obrovský rozdíl mezi naprosto plynulým odvíjením vlasce z centrepinu a trhaným „spadáváním“ vlasce z cívky smekacího navijáku. Prostě ten chod nástrahy vodou je mnohem plynulejší. A tím pádem mnohem víc chytám. Teoreticky se zdá, že by to mělo být jedno, praktická zkouška ukáže, že ti angličani asi ví, co dělají. Nicméně netvrdím, že to se smekacím navijákem nejde, jde to, ale ne tak citlivě a plynule. A kdo si zkusil zdolat parmu na navijáku bez převodu pochopí ihned, že tohle je jiná „káva“.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 21:09® hraji
Martin Mošna> Martine, zase se vyjadřuješ k něčemu, o čem nemáš ani ponětí. Na lov, který se provádí s centrepinem, se žádný jiný naviják nehodí lépe. Použít se dá, to je jisté, ale lepší nebude ani náhodou. Dnes jsem chytal vedle rybáře, který lovil na stejný prut, ale měl klasický kvalitní smekací naviják. Ani náhodou nemohl tak dobře kontrolovat chod nástrahy.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 21:07® hraji
jepice> dva průvěsy musí stačit. Jinak rohlík je dobré opravdu dlouho napařovat a pak uložit do pevně uzavíratelné krabičky. Nechávám to na mírném ohni klidně pět minut. Jak se kůrečka láme, je to špatně, nedrží to na háčku, střídka nedrží také, je potřeba používat jen kousky s kůrečkou.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 19:21® hraji
jepice> Jak daleko máš první očko od navijáku? Já, aniž bych se musel nějak natahovat, dosáhnu pohodlně k druhému, tím pádem vytáhnu dost vlasce na nahození řekněme na osm metrů a víc ani nepotřebuji. Pokud máš očko nějak extra daleko, tak si tam nějaké dovaž.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 18:39® hraji
Tak jsem dnes byl provětrat centrepin. Během hodiny a půl jsem chytil ke dvacítce ryb, v zajímavé skladbě, celkem osm druhů. Třešničkou na dortu byla parma a potočák 45+. Naprosto neuvěřitelně krásná ryba ve skvělé kondici.
- Čtvrtek 27. prosince 2012 v 10:42® hraji
jepice> myslím, že to zbytečně komplikuješ. Vlasec si namotej jak to tobě vyhovuje, jde jen o to, abys při lovuvykonával přirozené pohyby. A s tím prutem, používají se běžné matchové pruty, není třeba přidávat žádná očka.
Tento příspěvek byl editován 27.12.2012 09:43:54 uživatelem hraji. - Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:37® hraji
Hezké svátky vánoční a v novém roce ať jste zdraví a daří se vám. hraji
- Neděle 23. prosince 2012 v 15:03® hraji
- Diskuze: Začínáme rybařit
gavlos> máš hezkou rodinu a takový drobek, to je požehnání. Já byl na svoje první vánoce větší jen o malý kousek než je on. Tak vám přeji opravdu šťastné a veselé a děti ať najdou pod stromečkem to, co si přejí a všichni ať tam najdete lásku a pohodu.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 13:40® hraji
gavlos> no, vánoce ať jsou šťastné a veselé pro všechny lidi. Malí velcíono je to jedno. Moje děti jsou již dospělé. Ale i dospělí se mohou vánocemi potěšit.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 13:07® hraji
gavlos> Shimana používám, ale v trošku vyšší cenové katagorii, než jsi uvedl. A s těmi levnými nemám zkušenosti. Důsledně se vyhýbat těm nejlevnějším řadám, Alivio, Nexave a Hyperloop.
- Neděle 23. prosince 2012 v 11:43® hraji
gavlos> na lehkou přívlač klidně tento naviják http://www.tropicliberec.cz/…ld-fd-3-2000 na těžší bych se nebál tohoto http://www.tropicliberec.cz/…ecusima-3000
Tento příspěvek byl editován 23.12.2012 10:46:03 uživatelem hraji. - Neděle 23. prosince 2012 v 10:27® hraji
Hezké dobré ráno Chytej